Ajo që quhej kujdes për lëkurën më parë …

Nëse produkti është i ekspozuar në një dyqan droge me emrin “Body Soap”, fuqia pastruese nuk do të jetë problem në shumicën e rasteve. Prandaj, e rëndësishme është që ju të zgjidhni atë që nuk ju vë barrë në lëkurën tuaj. Në të kaluarën, kujdesi për lëkurën nuk i kushtonte vëmendje mekanikës së tërë trupit që krijon një lëkurë të bukur. Për shembull, është saktësisht e njëjtë sikur të vazhdosh të furnizosh vetëm pleh pa vendosur një shat në fushë. Mund të jetë pak a shumë e turpshme të shkosh te mjeku për shkak të lëkurës së ashpër, por nëse e ke provuar këtë dhe atë dhe lëkura e ashpër nuk përmirësohet, shko menjëherë te një dermatolog. Nëse uji volatilizohet dhe poret thahen, mendohet se poret do të jenë shkaku i shqetësimit, kështu që nga vjeshta deri në fillim të pranverës, mund të jetë e nevojshme të bëni më shumë kujdes. Edhe nëse kryeni kujdes të tepërt të lëkurës me nxitim, nuk ka gjasa që të ketë një përmirësim të jashtëzakonshëm në lëkurën e ashpër, kështu që kur merrni masa kundër lëkurës së ashpër, duhet të rishikoni tërësisht situatën aktuale. Në një moshë të caktuar, gunga në poret si hunda janë vërtet shqetësuese, por u desh shumë kohë për tu bërë gunga. Kur përkeqësohet qarkullimi i gjakut, lëndët ushqyese të rëndësishme nuk mund të dërgohen në qelizat pore, duke shkaktuar çrregullime metabolike dhe poret shkaktojnë shqetësime. Korrigjimi i metabolizmit është sinonim i përmirësimit të performancës së të gjithë trupit. Ta themi thjesht, kjo do të thotë të ndërtosh një trup të shëndetshëm. Sigurisht, “shëndeti” dhe “lëkura e bukur” nuk mund të konsiderohen veçmas. Meqenëse është një sapun trupi që përdoret çdo ditë, unë dua të përdor diçka që nuk e dëmton lëkurën. Sidoqoftë, shumë sapunë për trupin mund të shkaktojnë dëmtime të lëkurës. Predispozicioni për puçrrat është se sebumi qëndron në poret, dhe bakteret e puçrrave që e duan sebumin vazhdojnë të shumohen, duke bërë që puçrrat të inflamohen dhe të ndjekin rrugën e përkeqësimit. Nëse keni probleme me poret, lëkura juaj do të duket si luleshtrydhe dhe poret tuaja do të zgjerohen, duke e bërë lëkurën tuaj të duket e shurdhër në përgjithësi. Kërkohet kujdes i duhur për lëkurën për të zgjidhur problemet e poreve. Nëse pendoheni që jeni djegur nga dielli, ju lutemi na e lini tek ne. Shtë e rëndësishme të praktikoni kujdes efektiv të lëkurës. Por para kësaj, hidratoni. Në të kaluarën, paketat e poreve në formë fletë kanë dominuar botën. Kur shkuam në një udhëtim, të gjithë treguam spinat e keratinës që dilnin nga poret dhe bënin shumë zhurmë. Lëkura e thatë i referohet gjendjes në të cilën uji, i cili mund të thuhet se është burimi i shkëlqimit të lëkurës, është avulluar. Lëkura që nuk plotësohet me ujë, e cila luan një rol të rëndësishëm, inflamohet nga mikrobet dhe bëhet ashpër. Njerëzit që hanë shumë ushqim ose që u pëlqen të hanë që nga fillimi mund t’i afrohen lëkurës së bukur vetëm duke u përpjekur të zvogëlojnë sasinë e ushqimit që hanë çdo ditë.

コメント

タイトルとURLをコピーしました