Ajo që thuhet se është lëkurë e ndjeshme …

Pjesa më e madhe e sapunit të trupit është ujë, por për shkak se është një lëng, mendohet se ka avantazhin e të qenit i pasur me përbërës që jo vetëm që kanë një efekt hidratues, por gjithashtu luajnë role të ndryshme. Qëllimi i përgjithshëm i larjes së fytyrës duhet të jetë pastrimi i papastërtive të tilla si sebum i oksiduar dhe përbërja. Sidoqoftë, kam dëgjuar që ka shumë njerëz që punojnë për të larë fytyrën në mënyrë që edhe sebumi që është thelbësor për lëkurën të hiqet. Nëse dëshironi të përmirësoni lëkurën tuaj të thatë me të gjitha forcat, është më e rëndësishme të ndaloni përbërjen dhe të kryeni kujdesin e lëkurës në lidhje me hidratimin çdo 3 orë. Sidoqoftë, në fund të fundit, duket se muri është i lartë. Rrudhat kanë tendencë të ndodhin rreth syve për shkak të lëkurës së tyre të hollë. Krahasuar me trashësinë e lëkurës që përbën faqet, trashësia nën sy dhe cepat e syve është vetëm gjysma, dhe qepallat janë vetëm një e treta e hollë. Nëse doni të mbani funksionin e barrierës për të parandaluar lëkurën e ashpër, duhet të punoni shumë për të “lagur” me një locion që përmban qeramide që mban ujë në çdo cep të shtresës së kornemës. .. Nëse i shitet publikut të gjerë me emrin “sapun trupi” që shpesh e dëgjoni, pastrimi i energjisë nuk është problem. Ajo që duhet të jetë më e kujdesshme se kaq është se është thelbësore të kesh diçka që është e mirë për lëkurën. Në jetën tuaj, rrallë do t’i kushtoni vëmendje frymëmarrjes tuaj. Ju mund të pyesni veten, “A është frymëmarrja e përfshirë në lëkurë të bukur?”, Por ne e dimë që lëkura e bukur dhe frymëmarrja janë të lidhura ngushtë. Thuhet se kur lëkura thahet dhe epiderma humbet ujë, keratin nuk zbret dhe bëhet më e trashë. Nëse keni një gjendje të tillë të lëkurës, edhe nëse bëni më të mirën tuaj në kujdesin e lëkurës, përbërësit ushqyes nuk do të depërtojnë në lëkurë, kështu që mund të thuhet se nuk mund të pritet asnjë efekt. Nëse dëshironi të parandaloni njollat, duhet të merrni “Vitamina A”, e cila ndihmon metabolizmin dhe pastron njollat, dhe “Vitamina C”, e cila parandalon depozitimin e melaninës dhe ndihmon në lehtësimin e njollave. Hmm. Lëkura e ndjeshme i referohet lëkurës në të cilën funksioni pengesë i lëkurës është bërë jashtëzakonisht i shurdhër. Ashtë një tipar i spikatur që zhvillon simptoma të tilla si kruajtje ose skuqje, si dhe thatësi. Meqenëse qarkullimi i lëkurës është veçanërisht aktiv gjatë shtrirjes, mund të thuhet se koha e rregullt e gjumit do të nxisë më tej qarkullimin e lëkurës dhe do ta bëjë më të lehtë heqjen e njollave .. Mund të thuhet se efekti hidratues është më efektiv menjëherë pasi keni bërë një banjë me ujë në lëkurë sesa pasi keni marrë pak kohë pasi keni bërë një banjë. Ndjej që gjithnjë e më shumë njerëz po thonë se u pëlqen zbardhja e grave në këtë epokë. Ndoshta për shkak të këtij ndikimi, më thanë se shumica e grave vazhdojnë të kenë dëshirën për të “zbardhur”. Lëkura e ndjeshme është e prirur ndaj problemeve të lëkurës sepse funksioni barrierë që mbron lëkurën është dobësuar për një kohë të gjatë për shkak të mungesës së ujit ose sebumit në lëkurë. Mund të thuhet se është në një gjendje. Mos u shqetësoni nëse vuani nga “Unë isha në një vend të djegur nga dielli!” Sidoqoftë, është një kërkesë absolute për të marrë kujdesin e duhur për lëkurën. Por jepni përparësi të lartë hidratimit.

コメント

タイトルとURLをコピーしました