Ajo që thuhet se është lëkurë e thatë është …

Për lëkurën e thatë, funksioni barrierë i lëkurës nuk funksionon në mënyrë të kënaqshme, kështu që aftësia për t’i rezistuar acarimit humbet dhe mund të thuhet se elasticiteti i lëkurës zvogëlohet dhe rrudhat ka të ngjarë të ndodhin. Për ata që vuajnë nga aknet, është më e rëndësishme të lani me kujdes dhe të hiqni keratinën dhe sebumin e tepërt, dhe pastaj të lagni me kujdes. Kjo është e vërtetë pa marrë parasysh se ku në trupin tuaj keni puçrra. Freckles gjenden më shpesh tek njerëzit me lëkurë që është i prirur ndaj njollave të ADN-së, kështu që edhe nëse duket se përfitimet e kozmetikës zbardhuese janë përmirësuar, puçrrat shpesh ndodhin pas një periudhe të shkurtër kohe. Lëkura e thatë i referohet gjendjes në të cilën është hequr lagështia, e cila mund të thuhet se është burimi i shkëlqimit. Lëkura që është privuar nga uji i pazëvendësueshëm do të zhvillojë inflamacion për shkak të bacileve, etj., Dhe do të vuajë lëkurë të ashpër. Okshtë në rregull për njerëzit që shqetësohen se kanë goditur diellin! Sidoqoftë, është thelbësore të bëni kujdesin e duhur për lëkurën. Por, para kësaj, le të njomet! Lidhur me kujdesin për lëkurën, dihet që punon vetëm në epidermën që përbën lëkurën dhe shtresën e kornesë që përbën pjesën e brendshme, por kjo shtresë e rëndësishme është një shtresë që është mjaft e përsosur për të bllokuar kalimin e ajrit. i tha qe jam. Kur qarkullimi i gjakut është i shqetësuar, lëndët ushqyese të rëndësishme nuk mund të dërgohen në qelizat pore, gjë që ndikon negativisht në metabolizëm, duke rezultuar në telashe në poret. Disa njerëz thonë, “Unë jam duke kërkuar kozmetikë që ndihmon zbardhjen”, sepse jam i shqetësuar për zbardhjen, por nëse lëkura ime nuk është e përgatitur mirë për pranim, është 99% e humbur. Në të kaluarën, paketat e poreve në formë fletë ishin shumë të popullarizuara. A ju kujtohet? Kur isha duke udhëtuar, më kishte marrë malli për zhurmën qesharake të tregimit të prizave të brirëve me të njohurit e mi. Faktorët që shkaktojnë puçrra zakonisht ndryshojnë nga mosha në moshë. U mësua se njerëzit që vuanin nga puçrrat në pjesë të ndryshme gjatë pubertetit mund të mos i zhvillojnë fare pas moshës 20 vjeç. Shumë njerëz thonë, “Gjatë dimrit, lëkura ime është e thatë, kështu që kruarja është e tmerrshme dhe e vështirë”. Sidoqoftë, duke marrë parasysh situatën e fundit, unë dëgjoj se një numër në rritje i njerëzve kanë probleme me lëkurën e thatë 365 ditë në vit. Nëse fërkoni lëkurën tuaj me forcë për të pastruar sebumin që mbulon lëkurën tuaj, ajo do të ketë një efekt negativ dhe do të shkaktojë puçrra. Me të gjitha mjetet, bëjeni atë pa asnjë përpjekje në mënyrë që të mos dëmtojë lëkurën tuaj. A nuk ka disa njerëz që thonë se janë gjithmonë të zënë me punë dhe nuk mund të flenë sa duhet? Duke thënë këtë, nëse doni të zbardheni, të bëni një gjumë të mirë natën është thelbësore. Nëse ka rrudha afër syve, do të duket mirë dhe mosha në shumicën e rasteve, kështu që nëse jeni grua, do të shqetësoheni për rrudhat dhe do të keni frikë të takoni të njohurit tuaj.Rrudhat janë armiq natyralë. Shkuma e pastrimit të fytyrës është e dobishme sepse shkumëzon thjesht duke shtuar ujë të nxehtë ose ujë dhe duke e brumosur, por ka tendencë të vendosë një barrë të rëndë në lëkurë, e cila shkakton lëkurë të thatë dhe e ka të vështirë. Disa njerëz e thonë këtë.

コメント

タイトルとURLをコピーしました