Arsyeja për lëkurën time të ndjeshme është …

Lëkura e thatë do të thotë që lagështia, e cila mund të thuhet se është burimi i shkëlqimit, është zhdukur. Lëkura nga e cila është avulluar uji i çmuar inflamohet nga bikin, etj., Dhe zhvillohet në lëkurë të thatë dhe të ashpër. Shumicën e kohës, ka më shumë se një arsye për të pasur një lëkurë të ndjeshme. Prandaj, nëse doni të përmirësoheni, është e rëndësishme të shikoni prapa jo vetëm në faktorët e jashtëm siç është kujdesi për lëkurën, por edhe nga faktorët e brendshëm siç janë zakonet e ngrënies ose stresi. Duhet të ketë mjaft njerëz që i kushtohen kujdesit të lëkurës për të ruajtur një lëkurë të pastër të bardhë, por thuhet që shumë pak njerëz e praktikojnë atë me njohuri të forta. Ndërsa thahet, bëhet e ngurtësuar rreth poreve, duke e bërë të vështirë mbajtjen e tyre të mbyllur. Si rezultat, duket se mbetjet e përbërjes, mikrobet, papastërtitë, etj do të mbeten në poret. Shumë aktorë të njohur ose estetistë të njohur do të magjepsen duke shfletuar “Kozmetologjinë pa larë fytyrën” të prezantuar në faqet e tyre të internetit. “Njerëzit japonezë duket se e duan larjen dhe ka mjaft njerëz që marrin lëkurë të thatë duke bërë shumë banjë ose duke larë shumë vaj nga lëkura e tyre.” Thuhet se disa specialistë po e bëjnë atë. Kur arrini një moshë të caktuar, poret me gunga që bien në hundë janë vërtet të bezdisshme, por mund të thuhet se ka kaluar shumë kohë para se të bëhet me gunga. Mendohet se fillimi i puçrrave është kur sebum bllokohet në poret, dhe bakteret puçrra që ushqejnë sebum vazhdojnë të rriten, duke shkaktuar që puçrrat të inflamohen dhe përkeqësohen. Ju lutemi të keni kujdes se “kozmetika zbardhuese nuk është produkt që duhet të përdoret vetëm kur formohen njolla!” Shpresoj që kujdesi i përditshëm të zvogëlojë aktivitetin e melaninës dhe të mbajë lëkurën që është e vështirë të njolloset. Lidhur me njollat, melanina është grumbulluar në lëkurë për një periudhë të gjatë kohore, dhe më thanë që nëse doni të heqni qafe njollat, duhen të njëjtin numër vitesh sa u deshën për të marrë njolla. Rrudhat rreth syve duhet të gdhenden qartë nëse nuk bëhet asgjë, kështu që nëse nuk kujdeseni menjëherë kur i gjeni, mund të jetë e vështirë .. Aknet janë njoftuar se bazohen në çekuilibër hormonal, por mund të ndodhin edhe nëse nuk keni gjumë të mjaftueshëm, keni shumë stres ose keni një dietë të dobët. Për të qenë i qartë, unë mendoj se poret e mia janë zgjeruar në vitet e fundit dhe lëkura ime nuk është më e ngushtë. Bazuar në këtë, unë zbulova se gunga me ngjyrë të zezë në poret u bënë tërheqëse për sytë. Në përgjithësi, njollat ​​shtyhen lart në sipërfaqen e lëkurës nga funksioni i qarkullimit dhe zhduken shpejt, por nëse gjenerohet shumë pigment melanine, ajo do të mbetet në lëkurë dhe do të kthehet në njolla. Palosjet ose rrudhat nasolabiale përfaqësojnë moshën. Thuhet se “pavarësisht nëse duket apo jo më e vjetër se mosha aktuale” gjykohet nga prania ose mungesa e kësaj rrudhe nasolabiale dhe rrudhave.

コメント

タイトルとURLをコピーしました