Çfarë duhet të keni parasysh kur kujdeseni për lëkurë të ndjeshme ose të thatë …

Përveç muskujve të fytyrës, ka edhe muskuj që drejtohen nga shpatullat ose qafa në fytyrë, dhe kur bëhen të dobët, bëhet e vështirë për të mbajtur lart ngritjen e lëkurës dhe bëhet e rrudhur. Kur lëkura juaj është e ekspozuar ndaj rrezeve UV, ajo nuk ndalon prodhimin e melaninës, ajo përsërit prodhimin e melaninës pa kufizim, dhe bëhet shkaku i njollave. Freckles ka më shumë të ngjarë të shfaqet tek njerëzit me njolla të lindura, kështu që kam dëgjuar se nuk është e pazakontë që pirçet të formohen pas një kohe, edhe nëse duket se përfitimet e kozmetikës zbardhuese e kanë përmirësuar atë. Nëse poret tuaja janë në telashe, lëkura juaj do të duket si sipërfaqja e një luleshtrydheje ose poret tuaja do të zgjerohen, duke e bërë lëkurën tuaj të duket plotësisht pa gjilpëra. Nëse dëshironi të heqni qafe problemet e poreve, keni nevojë për kujdes të duhur për lëkurën. Edhe nëse doni të hiqni sebumin që është në lëkurën tuaj dhe ta fërkoni lëkurën tuaj nga retë e errëta, në të vërtetë do të nxisë zhvillimin e puçrrave. Bëni atë me një forcë të dobët në mënyrë që lëkura juaj të mos dëmtohet. A thua ndonjëherë, “Rreth kësaj kohe, lëkura ime është vazhdimisht e thatë dhe unë jam i shqetësuar”. Mbani në mend se nëse e lini si “thjesht lëkurë të thatë!?”, Rrezikoni të sëmureni dhe të keni një përvojë të tmerrshme. Nëse alergjitë janë shkaku i lëkurës së ndjeshme, trajtimi në një institucion mjekësor është një parakusht, por nëse jeta e përditshme është rrënja e lëkurës së ndjeshme, përmirësimi i saj do të shërojë lëkurën e ndjeshme. Kam dëgjuar që në rastin e sapunit popullor të trupit, pastruesi është shumë i fortë, duke rezultuar në marrje të tepërt të vajit, e cila mund të çojë në lëkurë të thatë ose lëkurë të ashpër, ose sekretim të tepërt të vajit në lëkurë. Edhe nëse praktikoj kujdesin e lëkurës çdo ditë, problemet e mia të lëkurës shfaqen njëri pas tjetrit. A ka dikush këtë lloj telashe? Në përgjithësi, unë do të doja të pyesja se me çfarë lloj problemi po mundohen gratë. Edhe me kozmetikë të zakonshëm, për lëkurën e ndjeshme që ndjen acarim, kujdesi për lëkurën që nuk është shumë irritues është i nevojshëm për momentin. Ju lutemi përpiquni të ndryshoni kujdesin që kryeni zakonisht në atë që nuk e rëndon lëkurën tuaj. Edhe pse është një sapun trupi që zakonisht konsiderohet të jetë ujë, karakterizohet nga përdorimi i tij i pasur i përbërësve që tregojnë efekte të ndryshme si dhe efekti i tij hidratues sepse është një lëng. Mund të thuhet se ajo që duhet të keni parasysh kur kujdeseni për lëkurë të ndjeshme ose të thatë është të “përmirësoni funksionin barrierë të lëkurës dhe ta bëni atë të përsosur”. Konsiderohet se rregulli themelor është kryerja e kujdesit të klasit të parë për funksionin e barrierës. Predispozicioni për puçrrat është se sebumi futet në poret, dhe bakteret e puçrrave rriten në mënyrë të përsëritur duke përdorur sebum si një lëndë ushqyese, duke shkaktuar që puçrrat të inflamohen dhe të përkeqësohen. Lëkura e thatë është një gjendje në të cilën uji, i cili është një element i elasticitetit të lëkurës, është i mangët. Lëkura që nuk plotësohet me ujë, e cila luan një rol të rëndësishëm, inflamohet nga bakteret dhe bëhet ashpër. Në shumë raste, praktika e përpjekjes për të zbukuruar lëkurën në të vërtetë nuk kishte ndonjë kuptim. Mbi të gjitha, ndjekja e lëkurës së bukur fillon me mbajtjen poshtë të bazave.

コメント

タイトルとURLをコピーしました