“Çfarë është kozmetika zbardhuese?

Lidhur me kujdesin për lëkurën, mendoj se hidratimi është thelbësor. Në varësi të mënyrës se si e përdorni locionin për të lagur, jo vetëm gjendja e lëkurës por edhe pasta e make-up do të jetë e ndryshme, prandaj përdorni locionin pozitivisht. Kruarja e shkaktuar nga thatësia dhe gjendja serioze e lëkurës mund të jetë e dhimbshme. Në një rast të tillë, është e natyrshme të ndryshoni produktin për kujdesin e lëkurës në një me efekt të shkëlqyeshëm hidratues, dhe gjithashtu të zëvendësoni sapunin e trupit. Kur lëkura ekspozohet ndaj rrezeve ultraviolet, prodhimi i melaninës nuk ndalet pas kësaj, dhe prodhimi i melaninës përsëritet pafund, gjë që shkakton njolla. Nëse poret bien në telashe, lëkura do të duket si luleshtrydhe ose poret do të errësohen dhe lëkura do të duket e shurdhër. Nëse dëshironi të heqni qafe problemet e poreve, duhet të punoni për kujdesin e bazuar mirë të lëkurës. Nëse dëshironi të shëroni lëkurën e thatë me të gjitha forcat, është më e rëndësishme të bëni kujdesin e lëkurës me qendër hidratimin çdo 2 deri në 3 orë pa aplikuar përbërjen. Por në fund të fundit, duket e vështirë. Shumë njerëz po i përkushtohen kujdesit të lëkurës për të ruajtur një lëkurë të pastër dhe të bardhë, por fatkeqësisht shumë pak po punojnë me njohuri efektive. Lëkura e thatë i referohet gjendjes në të cilën uji, i cili është një element i elasticitetit të lëkurës, është avulluar. Lëkura që ka humbur ujë të rëndësishëm inflamohet nga myku dhe substanca të tjera dhe bëhet lëkurë inferiore e ashpër. “Unë përdor kozmetikë zbardhuese vetëm kur dielli shkëlqen shumë gjatë verës”, dhe “Unë përdor kozmetikë zbardhuese në rastet kur digjem nga dielli”. Në një gjendje të tillë, nuk mjafton si një metodë trajtimi për njollat ​​e moshës, dhe melanina brenda lëkurës është aktive pavarësisht nga stina. Nuk ka gjasa që përpjekjet e një personi tjetër për të zbukuruar lëkurën tuaj t’ju përshtaten. Supozohet të jetë një sherr, por është e rëndësishme të provoni diçka. Nëse dëshironi të përmirësoni lëkurën e ashpër, rekomandohet që të hani një dietë efektive për të përmirësuar trupin tuaj dhe për të përmirësuar rezistencën tuaj nga jashtë me një locion që mund të pritet të jetë efektiv kundër lëkurës së ashpër. Kur lëkura thahet dhe epiderma humbet ujë, keratin bëhet e vështirë për tu qëruar dhe bëhet më e trashë. Në një gjendje të tillë, edhe me kujdes të kujdesshëm të lëkurës, përbërësit e nevojshëm nuk depërtojnë në lëkurë, prandaj efekti është i kufizuar. Ju lutemi të keni kujdes se “kozmetika zbardhuese nuk janë produkte që duhet të përdoren vetëm kur shfaqen njolla!” Përdorni trajtime ditore për të bllokuar aktivitetin e melaninës dhe për të mbajtur lëkurën që është më pak e prirur për njolla. Ndërsa thahet, zona përreth poreve bëhet e ngurtë dhe nuk mund të mbahet më e mbyllur. Si rezultat, kam dëgjuar që mbetjet e përbërjes, mikrobet dhe papastërtitë mbeten në poret. Kur i pyeta gratë se çfarë dëshironin më shumë për lëkurën e tyre, ato më thanë se shumica e tyre ishin “Unë dua të kem lëkurë të bukur!”. Një grua me lëkurë të pastër ka një pëlqim krejt tjetër për atë pjesë dhe duhet të duket bukur. Shumë kohë më parë, kur bëhej fjalë për kujdesin e lëkurës, realiteti ishte që ne nuk i kushtonim vëmendje të gjithë procesit të trupit për krijimin e një lëkure të bukur. Për shembull, është njësoj si të vazhdosh të furnizosh vetëm pleh pa gërmuar fushat.

コメント

タイトルとURLをコピーしました