Dua të heq sebumin që më është ngjitur në lëkurën time …

Nëse fërkoni me forcë lëkurën tuaj në mënyrë që të hiqni sebumin që është ngjitur në lëkurën tuaj, ajo do të ketë një efekt të kundërt dhe do të rezultojë në puçrra. Me të gjitha mjetet, bëjeni atë me një forcë të dobët në mënyrë që të mos bëni një tendosje në lëkurën tuaj. Sa i përket shkumës për pastrimin e fytyrës, është shumë i dobishëm sepse bëhet që të shkumëzojë thjesht duke shtuar ujë ose ujë të nxehtë dhe duke e fërkuar atë, por shpesh rrit barrën në lëkurë përkatësisht, kështu që është i përshtatshëm për lëkurë të thatë. Disa njerëz kanë rënë në të Kur lani fytyrën, sebumi dhe papastërtia që janë ngjitur në sipërfaqen e lëkurës suaj do të lahen, kështu që përbërësit e locionit dhe serumit që aplikoni për kujdes në atë kohë mund të depërtojnë lehtësisht. Mund të bëhet, dhe është i përshtatshëm për të lagur lëkurën. Nëse bëni një gabim në përcaktimin e sapunit të trupit, mund të rrezikoni të hiqni edhe përbërësit hidratues që në të vërtetë nevojiten për lëkurën tuaj. Prandaj, ne do t’ju mësojmë se si të identifikoni sapunin e trupit për lëkurën e thatë. Në fakt, lëkura është vetë-pastruese dhe duhet të jetë në gjendje të hiqet tërësisht duke larë me ujë të nxehtë që nuk përmban asnjë pluhur ose djersë. Unë do të doja që ju të bëni një larje të arsyeshme të fytyrës që heq vetëm papastërtitë e panevojshme pa hequr sebumin e nevojshëm. Nuk ka dyshim se efekti hidratues është më i mirë menjëherë pas larjes me ujë në lëkurë sesa pas një kohe pas larjes. Wiseshtë e mençur të mos mendoni se fakti që dikush që nuk ka lidhje ose lidhje dëshiron të ketë lëkurë të bukur nuk vlen për ju. Ka të ngjarë që do të kaloni ca kohë, por do të duhet të eksperimentoni me të. “Unë kam vendosur të përdor kozmetikë zbardhuese vetëm në verë” dhe “Unë përdor kozmetikë zbardhuese vetëm kur ndihem i djegur nga dielli”. Me këtë lloj përdorimi, nuk mund të thuhet se është e kënaqshme si një metodë trajtimi për njollat ​​e moshës dhe është theksuar se melanina, e cila është e pranishme brenda lëkurës, është aktive në çdo kohë. Për lëkurën e ndjeshme që ndjen ndjesi shpimi gjilpërash edhe me produktet kozmetike të njohura, kujdesi për lëkurën që nuk është shumë irritues është absolutisht i nevojshëm. Ndryshoni kujdesin tuaj të zakonshëm në atë që është më pak stresues për lëkurën tuaj. Nëse keni një kokë gjithmonë të thatë, duhet të përdorni një sapun trupi që është i pasur me përbërës hidratues. Nëse shqetësoheni për lëkurën tuaj, hidratimi është thelbësor për të qenë të kujdesshëm kur zgjidhni një sapun trupi. Lëkura e ndjeshme është një gjendje në të cilën funksioni barrierë i lëkurës zvogëlohet natyrshëm dhe nuk funksionon rregullisht, dhe ekziston rreziku i zhvillimit të problemeve të ndryshme të lëkurës. Sa i përket sapunit për larjen e fytyrës, i përdorur pas zgjimit, ndryshe nga natën, nuk është e mundur të hiqni përbërjen ose njollat, prandaj mendoj se është e dëshirueshme të përdorni një produkt që nuk e ngarkon lëkurën dhe ka një fuqi të dobët pastruese. Ka shumë produkte kozmetikë në treg që mund të mbulojnë poret dhe t’i bëjnë ato jo të dukshme, por shpesh është e vështirë të identifikosh stimujt që poret të mos mbyllen fort, siç është cilësia e gjumit ose ushqimi. Essentialshtë thelbësore t’i kushtohet vëmendje cilësisë të jetës në përgjithësi, siç është jeta. Kremrat dhe locionet e shitura për “lëkurë të ndjeshme” jo vetëm që parandalojnë tharjen e lëkurës, por gjithashtu përmirësojnë “funksionin hidratues” që thuhet se ka shtresën e lëkurës së lëkurës. Unë mund ta bëj atë. Nuk është çudi që disa njerëz preferojnë banjot e nxehta, por uji shumë i nxehtë është i dëmshëm për lëkurën dhe nuk ka asnjë përfitim, dhe heq me shpejtësi dhjamin që thuhet se është një përbërës hidratues për lëkurën. Thuhet se është shkaku vendimtar të lëkurës së thatë sepse e grabit atë.

コメント

タイトルとURLをコピーしました