Duke u përpjekur të hiqni sebumin në lëkurën tuaj …

Predispozicioni për puçrrat ndryshon nga mosha. Ka shumë raste në të cilat njerëzit që kanë pasur shumë puçrra gjatë pubertetit dhe e kanë pasur të vështirë nuk marrin 100% kur janë rreth 30 vjeç. Nëse dëshironi të shëroheni nga lëkura e ashpër, është e rëndësishme të merrni ushqime që mund të pritet të jenë efektive dhe t’i kapërceni ato nga brenda trupit, ndërsa përmirësohen nga jashtë me një locion që është shumë i efektshëm për lëkurën e ashpër. . Menjëherë pas larjes së fytyrës, sebumi ose papastërtia që ngjitet në sipërfaqen e lëkurës do të hiqen, kështu që lëndët ushqyese të locionit ose serumit që ju aplikoni për kujdes në atë kohë do të zhyten lehtë dhe do të lagështojnë lëkurën. e mundshme Duket se disa njerëz kanë qenë në gjendje të marrin puçrra që kur ishin 25 vjeç, gjë që nuk mund ta bënin fare kur ishin adoleshentë. Sidoqoftë, ekziston një shkak, prandaj duhet ta sqarojmë atë dhe më pas të adoptojmë një metodë të trajtimit të synuar. Nëse vërtet dëshironi të përmirësoni lëkurën e thatë, është më mirë të shmangni përbërjen dhe të kaloni nëpër kujdesin e lëkurës të përqendruar në hidratimin çdo 2-3 orë. Sidoqoftë, në realitet, mendoj se është e vështirë. Lëkura e thatë i referohet mungesës së ujit, e cila është burimi i freskisë së lëkurës. Lëkura që ka humbur ujë të rëndësishëm inflamohet nga bakteret dhe përfundon me lëkurë të ashpër. Nëse përmirësoni qarkullimin e gjakut duke ushtruar rregullisht, metabolizmi juaj do të shqetësohet më pak dhe mund të jeni në gjendje të merrni një zbardhje më të qartë. Nëse keni probleme me poret, lëkura juaj do të duket si luleshtrydhe ose poret tuaja do të zgjerohen dhe lëkura juaj do të duket më e errët. Për të kapërcyer problemet e poreve, është e nevojshme të kryeni kujdes të synuar të lëkurës. A nuk ka shumë njerëz që luftojnë me poret në hundë? Thuhet se sebum grumbullohet edhe në fytyrë, dhe ju mund të dëshironi ta shtypni atë me thonjtë tuaj nëse keni kohë, por kjo do të rezultojë në dëmtim të lëkurës së hundës tuaj dhe do të shkaktojë shurdhim. Për lëkurën e ndjeshme, mungesa e sebumit ose lagështisë në lëkurë ka një efekt negativ gjatë gjithë vitit, dhe funksioni i barrierës që mbron lëkurën është dobësuar për një kohë të gjatë, duke shkaktuar probleme të lëkurës. It’sshtë më lehtë të ngrihesh. Mund të jetë pak e frikshme të shkosh në spital për trajtim të ashpër të lëkurës, por nëse “Kam provuar diçka por lëkura e ashpër nuk përmirësohet”, ju lutemi shkoni te dermatologu menjëherë. Disa njerëz mund të mendojnë se janë vazhdimisht të zënë me punë dhe nuk kanë gjumë të mjaftueshëm. Por nëse doni zbardhje, është e domosdoshme që të zotoheni të keni gjumë të mjaftueshëm. Edhe nëse fërkoni lëkurën tuaj me forcë për të hequr sebumin në lëkurën tuaj, kjo do të rezultojë në puçrra. Kurdoherë që është e mundur, përpiquni ta bëni butësisht në mënyrë që lëkura juaj të mos gërvishtet nga fërkimi. Lëkura e ndjeshme është një gjendje në të cilën toleranca e lëkurës që nga fillimi është bërë anormale dhe nuk mund të funksionojë në mënyrë efektive, dhe ekziston rreziku i zhvillimit të problemeve të ndryshme të lëkurës. Metabolizmi i lëkurës është veçanërisht aktiv gjatë orëve të gjumit, kështu që nëse kujdeseni të bëni një gjumë të mirë, metabolizmi i lëkurës do të bëhet aktiv dhe njollat ​​do të zhduken lehtë.

コメント

タイトルとURLをコピーしました