Duket se shumë njerëz vuajnë nga poret në hundë …

“Unë përdor kozmetikë zbardhuese vetëm kur dielli shkëlqen shumë gjatë verës” dhe “Unë përdor kozmetikë zbardhuese vetëm kur digjem nga dielli”. Ky përdorim nuk është i kënaqshëm për kujdesin e njollave të moshës, dhe melanina brenda lëkurës është aktive pavarësisht nga stina. Lidhur me kujdesin për lëkurën në të kaluarën, ne nuk kemi parë mekanizmin e të gjithë trupit që ndërton një lëkurë të bukur. Ta themi thjesht, është njësoj si të vazhdoni të spërkatni plehra çdo ditë pa gërmuar fushat. Nëse dëshironi të kapërceni lëkurën e ashpër, duhet të hani një dietë efektive dhe ta riktheni atë nga brenda trupit, ndërsa përmirësohet nga jashtë me një locion që ndihmon lëkurën e ashpër. Nëse keni dhimbje koke kur lëkura juaj thahet çdo ditë, duhet të përdorni një sapun trupi që është i pasur me përbërës hidratues. Hidratimi i lëkurës është thelbësor që të bëni kujdes nga mënyra e përzgjedhjes së sapunit të trupit. Duket se shumë njerëz vuajnë nga poret në hundë. Thuhet se është një pjesë e fytyrës ku akumulohet sebum i veçantë, dhe ju do të dëshironi ta shtrydhni atë me thonjtë tuaj, por kjo do të dëmtojë sipërfaqen e hundës tuaj dhe do të shkaktojë shurdhim. Ndjej që shumë njerëz thonë: “Në dimër, lëkura ime është e thatë, prandaj nuk mund të mos kruhem”. Sidoqoftë, një studim i tendencave të fundit tregon se një numër në rritje i njerëzve gjithmonë vuajnë nga lëkura e thatë. Kur një puçrra në të njëjtën moshë ka një fëmijë me lëkurë të lëmuar, ai pyet, “Pse mund ta kem të vështirë me puçrrat në adoleshencë?” “Çfarë duhet të bëj për të hequr qafe puçrrat adoleshente?” A e keni menduar ndonjëherë për këtë ? Meqenëse është një sapun trupi që përdoret pothuajse çdo ditë, duhet të përdorni një që ka pak efekt në lëkurën tuaj. Sidoqoftë, disa sapunë për trupin kanë lëkurë të ashpër. Ndoshta disa njerëz mendojnë se nuk mund të flenë sa duhet sepse janë të zënë çdo ditë. Sidoqoftë, nëse zbardhja është e dëshiruar, është e rëndësishme të keni gjumë të mjaftueshëm. Ka qenë shumë kohë më parë, por paketat e poreve në formë fletë janë bërë shumë të popullarizuara. Kurrë nuk do ta harroj që të gjithë bëmë një zhurmë duke i treguar njëri-tjetrit prizat e keratinës të varrosura në poret në një udhëtim vetëm për gratë. Për qëllim të zbardhjes, shumica e njerëzve shprehen qartë se ata gjithmonë vendosin produkte kozmetikë për zbardhjen në çantat e tyre, por nëse lëkura nuk është e përgatitur mirë për pranim, konsiderohet e rrumbullakët dhe e padobishme. .. Duket se poret e mia janë rritur gjatë viteve të fundit dhe theksohet se lëkura ime nuk është më e ngushtë. Si rezultat, unë mendoj se gunga e zezë në poret do të bëhet më e dukshme. Unë mendoj se qëllimi i vërtetë i larjes së fytyrës është të heqë vetëm njollat ​​si sebum dhe make-up që oksidohen dhe mbërthen. Sidoqoftë, duket se ka jo pak raste kur njerëzit punojnë për të larë fytyrën, gjë që heq edhe sebumin që është thelbësor për lëkurën. Aknet thuhet se shkaktohen nga një ekuilibër anormal hormonal, por gjithashtu ndodh në situata të tilla si gjumi i dobët, stresi i lartë dhe zakonet e pakënaqshme të ngrënies. Kur lëkura thahet dhe epiderma humbet ujë, keratin bëhet e vështirë për tu qëruar dhe bëhet më e trashë. Në një gjendje të tillë, pa marrë parasysh sa i kushtoheni kujdesit të lëkurës, përbërësit e dobishëm nuk do të depërtojnë në lëkurë, prandaj është më mirë të mendoni se nuk ka efekt.

コメント

タイトルとURLをコピーしました