Freckles janë …

Nëse dëshironi të mbani funksionin e barrierës normale për të parandaluar lëkurën e ashpër, është e rëndësishme të bëni më të mirën tuaj për të “lagur” me një locion që përmban qeramid që ruan lagështinë në shtresën e kornemës. Menjëherë pas larjes me sapun për larjen e fytyrës, lëkura, e cila zakonisht konsiderohet të jetë me aciditet të dobët, bëhet alkaline për vetëm një kohë të shkurtër. Ndjesia e ngurtësisë pasi të keni larë fytyrën me sapun për larjen e fytyrës është për shkak të faktit se lëkura juaj është bërë alkaline. Shumica e tyre janë sapunë për trupin e ujit, por është e mrekullueshme që ato jo vetëm që janë hidratuese por gjithashtu përmbajnë shumë përbërës që luajnë role të ndryshme sepse janë të lëngët. Nëse përpiqeni të hiqni sebumin që mbulon lëkurën tuaj duke e fërkuar me forcë, ai do të ketë efektin e kundërt dhe do të shkaktojë puçrra. Sa më shumë që të jetë e mundur, unë dua ta bëj atë butë në mënyrë që të mos lë ndonjë dëm në lëkurë. Përveç bllokimit të thatësisë së lëkurës, kremrat dhe locionet që janë të kufizuara në “lëkurë të ndjeshme” gjithashtu mund të përmirësojnë “funksionin hidratues” që mban fillimisht korneoja e shtresës së lëkurës. Nëse lëkura e ashpër nuk përmirësohet, puçrra dhe të ngjashme ka të ngjarë të ndodhin, dhe është e pamundur të heqësh qafe pa probleme vetëm me metodat e zakonshme të kujdesit. Për lëkurën e thatë në veçanti, jini të përgatitur që të mbështeteni vetëm në hidratues nuk do të ndihmojë shumicën e kohës. Kruajtja shpesh gërvisht lëkurën natyrshëm, edhe kur fle. Njerëzit me lëkurë të thatë duhet të kenë kujdes që të presin thonjtë dhe të bëjnë kujdes që të mos lëndojnë lëkurën e tyre. Ka shumë produkte kozmetikë të zhvilluara për të eleminuar poret, por në shumicën e rasteve ka më shumë se një faktor që shkakton hapjen e poreve, prandaj kushtojini vëmendje stilit tuaj të përgjithshëm të jetesës, të tilla si ushqimi dhe cilësia e gjumit. Jo vetëm muskujt e fytyrës, por edhe shpatullat dhe muskujt që rrjedhin nga qafa në fytyrë ekzistojnë, kështu që kur këta muskuj të rëndësishëm “plaken”, bëhet e pamundur të vazhdoni të mbështesni lëkurën. Do të shfaqen rrudha. Freckles kanë tendencë të shfaqen tek njerëzit me lëkurë që është i prirur për njolla, kështu që kam dëgjuar se nuk është e pazakontë që puçrrat të formohen përsëri edhe nëse mendoni se jeni përmirësuar duke përdorur kozmetikë zbardhuese. Unë mendoj se shumë njerëz deklarojnë se “zbardhja dhe mjedisi i zorrëve nuk kanë lidhje”. Sidoqoftë, nëse doni zbardhje, është thelbësore të përmirësoni mjedisin e zorrëve pa prerë qoshet. Nëse bëni një gabim në zgjedhjen e një sapuni për trupin, në të vërtetë rrezikoni të hiqni edhe përbërësit hidratues të nevojshëm për lëkurën tuaj. Prandaj, unë do të doja të prezantoja një metodë për zgjedhjen e sapunit të trupit që është e dobishme për lëkurën e thatë. Nëse në të vërtetë dëshironi të “realizoni lëkurë të bukur pa larë fytyrën!”, Mendoj se është e rëndësishme të siguroheni që të kuptoni kuptimin praktik të “mos e lani fytyrën tuaj” në mënyrë që të mos gaboni. .. Kur lëkura thahet dhe shtresa e epidermës nuk ka ujë, keratin bëhet e vështirë për tu qëruar dhe bëhet më e trashë. Në një situatë të tillë, edhe me kujdes të kujdesshëm të lëkurës, është e vështirë që përbërësit e dobishëm të arrijnë në brendësi të lëkurës dhe është e sigurt të supozohet se është joefektive. Kam dëgjuar që në rastin e sapunit popullor të trupit, pastruesi është shumë i fortë dhe vaji lahet tepër, duke rezultuar në lëkurë të thatë ose lëkurë të ashpër, dhe anasjelltas, kjo mund të çojë në sekretim të tepërt të vajit.

コメント

タイトルとURLをコピーしました