Gjëja e rëndësishme në kujdesin për lëkurën e ndjeshme ose të thatë është …

Shumë gra po mbajnë kokën për shkak të lëkurës së tyre të ndjeshme, dhe sipas një sondazhi të kryer nga një kompani anketë që synon gratë në 20 dhe 40, më shumë se 40% e njerëzve japonezë thanë se kishin lëkurë të ndjeshme nga përpara. ti po mendon Shumica e njerëzve mendojnë se locioni me brirë është më i efektshmi për lëkurën e thatë, sepse është thelbësore për ta lagur, por për çudinë time, locioni është në atë gjendje. Nuk do të thotë që uji të mbahet. Nëse dëshironi të hiqni sebumin në lëkurën tuaj dhe ta fërkoni lëkurën tuaj me të gjitha forcat, mund të shkaktojë puçrra. Importantshtë e rëndësishme ta bëni me dashuri në mënyrë që lëkura juaj të mos dëmtohet nga fërkimet sa më shumë që të jetë e mundur. Pjesa më e madhe e sapunit të trupit është ujë, por sepse është një lëng, dëgjoj se është një vend i mirë për të pasur shumë përbërës që kanë funksione të ndryshme si efekt hidratues. Fillimisht, lëkura ka një efekt të vetë-pastrimit, dhe djersa dhe pluhuri mund të hiqen lehtësisht me ujë të vakët. Unë do të doja që ju të kryeni një larje të saktë të fytyrës që heq vetëm papastërtitë e panevojshme pa hequr sebumin thelbësor. Lëkura e thatë është një gjendje në të cilën uji, i cili është një faktor i elasticitetit të lëkurës, është i pamjaftueshëm. Lëkura që ka humbur ujë të rëndësishëm inflamohet nga bikin dhe bëhet e thatë dhe e ashpër. Nëse ushtroni rregullisht për të rregulluar rrjedhën e gjakut, metabolizmi juaj do të bëhet më i rregullt dhe mund të keni një zbardhje më të qartë. Kur i pyeta gratë se çfarë donin për lëkurën e tyre, më thanë se shumica e tyre ishin “Unë dua të kem lëkurë të bukur!”. Nuk është e ekzagjeruar të thuash se një grua me lëkurë të pastër duket simpatike, sepse pëlqimi i saj rritet me një ose dy hapa. Thuhet se disa njerëz thonë se puçrrat, e cila nuk ishte e mundur fare gjatë pubertetit, filluan të shfaqeshin kur ishin gati 30 vjeç. Sido që të jetë, duhet të ketë një shkak, prandaj sigurohuni që ta sqaroni atë përpara se të jepni trajtimin e duhur. Pas marrjes së një banjë, është e rëndësishme të lagni me vaj ose krem, por shpresoj se do të jeni në gjendje të përsosni parandalimin e lëkurës së thatë duke i kushtuar vëmendje përbërësve të sapunit të trupit dhe masave paraprake gjatë larjes. Thuhet se shumë njerëz kanë një dhimbje koke për shkak të poreve në hundë. Thuhet se është pjesa e fytyrës ku sebum grumbullohet dukshëm dhe mendohet se do të dëshironi ta shtypni atë me thonjtë tuaj, por mund të dëmtojë sipërfaqen e lëkurës dhe të shkaktojë shurdhim. Mendohet se gjëja e rëndësishme në kujdesin e lëkurës së ndjeshme ose të thatë është të “përmirësoni funksionin pengesë të lëkurës dhe ta bëni atë të fortë”. Unë mendoj se parimi është që të kryeni riparime në funksionin e pengesës para çdo gjëje tjetër. Rrudhat në ballë thuhet se janë rrudha që, mjerisht, nuk mund të hiqen kaq lehtë, por unë kam dëgjuar që metoda e kujdesit për rrallimin nuk është zero. .. Në një moshë të caktuar, gunga në poret e pjesëve të ndryshme bëhen shumë të bezdisshme, por duhet të kenë kaluar një numër të caktuar vitesh që të bëhen gunga. Disa njerëz thonë: “Po përdor produkte kozmetikë që pretendojnë të kenë efekt zbardhues”, sepse dua zbardhje, por nëse lëkura ime nuk është e gatshme ta pranojë, shpesh nuk është e pakuptimtë. A nuk është kështu?

コメント

タイトルとURLをコピーしました