Gjërat që duhet të mbani mend kur kujdeseni për lëkurë të ndjeshme ose të thatë …

Mund të argumentohet se ajo që nuk duhet të harroni në kujdesin për lëkurën e ndjeshme dhe lëkurën e thatë është të “fuqizoni dhe rindërtoni funksionin pengesë të lëkurës”. Unë mendoj se parimi është që së pari të zbatohet kompensimi për funksionin e pengesës. Kur dilni nga banjë, është e nevojshme të vendosni krem ​​ose vaj për të lagur, por unë do të isha mirënjohës nëse mund të praktikonit parandalimin e lëkurës së thatë duke i kushtuar vëmendje vetë sapunit të trupit dhe çështjeve që duhet të bëni kujdes kur lani. .. Nëse vërtet dëshironi të arrini një lëkurë të bukur pa larë fytyrën, është e rëndësishme të kuptoni kuptimin e vërtetë të “mos e lani fytyrën tuaj” në mënyrë që të mos gaboni. Kur bëhet fjalë për kujdesin e lëkurës, mendoj se hidratimi është i rëndësishëm. Në varësi të mënyrës se si e përdorni locionin dhe si e mbani të lagur, jo vetëm gjendja e lëkurës por edhe pasta e make-up do të jetë çuditërisht e ndryshme, prandaj është më mirë ta përdorni locionin plotësisht. Duke ushtruar vazhdimisht për të zbutur rrjedhën e gjakut, metabolizmi mund të nxitet dhe mund të jeni në gjendje ta bëni zbardhjen e lëkurës tuaj më transparente. Freckles më shpesh gjenden tek njerëzit me lëkurë që është natyrshëm i prirur për njolla, kështu që edhe nëse mund t’i kapërceni ato duke përdorur kozmetikë zbardhuese, nuk është e pazakontë që pirçet të formohen pas disa ditësh. Duke zbatuar kujdesin e lëkurës, ju mund t’i jepni lamtumirë problemeve të ndryshme të lëkurës dhe është e përshtatshme të bëni vetë lëkurën tuaj zhveshur verbuese që nuk e ka të vështirë të kompozohet. Unë do të doja të pyesja një grua që po lufton për të “zbardhur lëkurën e saj”. Ju nuk mund të relaksoheni thjesht dhe ta bëni lëkurën tuaj të bardhë një gjë. Përkundrazi, është e mençur të imitosh “zakonet e zbardhjes” të praktikuara nga ata që kanë ndryshuar nga errësira në të ndershme në realitet. Për lëkurën e ndjeshme, problemet e lëkurës ndodhin për një periudhë të gjatë kohore sepse funksioni i barrierës që mbron lëkurën është dobësuar për shkak të sebumit dhe mungesës së lagështisë në lëkurë pavarësisht nga stina. It’sshtë duke u bërë më e lehtë. Disa njerëz mund të thonë se shkimi në një klinikë të specializuar për lëkurën e ashpër është disi shpërqendrues, por ata që “kanë provuar mjaft por lëkura e ashpër nuk përmirësohet” duhet të shkojnë menjëherë te një dermatolog për tu kuruar. Hmm. Nëse dëshironi të parandaloni njollat, merrni “Vitamina A”, e cila ndihmon qarkullimin dhe përmirëson njollat, dhe “Vitamina C”, e cila shtyp depozitimin e melaninës dhe ndihmon në lehtësimin e njollave. Mund të thuhet se është e rëndësishme. Shtë një sapun trupi që e mbaj gjithmonë në trup, kështu që duhet të përdor diçka që nuk e streson lëkurën time. Sidoqoftë, disa sapunë për trupin mund të shkaktojnë dëme në lëkurë. Lëkura e ndjeshme e shkaktuar nga alergjitë kërkon trajtim nga një specialist, por për lëkurën e ndjeshme që është e rrënjosur në jetën e përditshme, riparimi i saj do të rikthejë lëkurën e ndjeshme. Mund t’ju siguroj se duhet të ndryshoni stilin tuaj të jetës për të ndaluar shfaqjen ose përkeqësimin e akneve në adoleshencë. Thjesht mos harroni të shmangni puçrrat në adoleshencë. Ekzistojnë produkte kozmetikë të ndryshëm që mund t’i bëjnë poret të padukshme, por shpesh është e pamundur të përcaktohet nxitja për rritjen e poreve dhe është e nevojshme t’i kushtohet vëmendje jetës së përgjithshme të përditshme si ngrënia dhe gjumi. Itshtë e domosdoshme.

コメント

タイトルとURLをコピーしました