Gjithmone …

Lidhur me lëkurën e thatë, funksioni pengesë i lëkurës është poshtë, kështu që ajo është dëmtuar si duhet, dhe lëkura bëhet e papërkulur dhe rrudhat rriten. Vizita në një sëmundje / klinikë për shkak të lëkurës së ashpër mund të jetë paksa shqetësuese, por nëse keni provuar diçka dhe lëkura e ashpër nuk përmirësohet, është më mirë të shkoni te një dermatolog menjëherë. Edhe nëse fërkoni lëkurën tuaj pa u shqetësuar për pastrimin e sebumit që mbulon lëkurën tuaj, mund të ketë efekt të kundërt dhe të shkaktojë puçrra. Sa më shumë që të jetë e mundur, ju lutemi kini kujdes që të mos bëni shumë forcë në lëkurën tuaj. Njerëzit që hanë shumë në të njëjtën kohë, ose që pëlqejnë të hanë ushqim në radhë të parë, mund të afrohen me lëkurën e bukur vetëm duke mbajtur parasysh se sasia e ushqimit shtypet çdo ditë. Mund të thuhet se nëse bëni një gabim në identifikimin e sapunit të trupit, ju mund të jeni në gjendje të hiqni edhe përbërësit hidratues që normalisht kërkohen për lëkurën. Për të parandaluar që kjo të ndodhë, ne do t’ju tregojmë se si të zgjidhni sapunin më të mirë të trupit për lëkurën e thatë. Nëse rrudhat gjenden rreth syve, mosha e shfaqjes papritmas rritet, kështu që rrudhat janë shqetësuese dhe e qeshura është gjithashtu e frikshme. Për gratë, rrudhat rreth syve konsiderohen si një armik i madh. Disa njerëz mund të mendojnë se nuk mund të flenë sa duhet sepse ata punojnë vetëm pasi të agojë ose pasi të errësohet. Sidoqoftë, nëse dëshironi zbardhjen, është e rëndësishme të flini pak. Freckles ka më shumë të ngjarë të shfaqen tek njerëzit me lëkurë që është natyrshëm i prirur për njolla, kështu që kam dëgjuar se nuk është e pazakontë që puçrrat të shfaqen pas një kohe, edhe nëse duket se ato mund të përmirësohen duke përdorur kozmetikë zbardhuese. Alwaysshtë gjithmonë e rëndësishme të keni ushqim të efektshëm për zbardhjen. Në faqen tonë të internetit, ne po prezantojmë “Çfarë lloj ushqimi ka të bëjë drejtpërdrejt me zbardhjen?” Duke u përpjekur për kujdesin e lëkurës, ju mund të parandaloni probleme të ndryshme të lëkurës dhe mund të thoni se mund të merrni një lëkurë të bukur të zhveshur pa ndonjë problem me make-up. Unë mendoj se shumë njerëz janë duke punuar në kujdesin e lëkurës për ta mbajtur lëkurën e tyre të pastër dhe të bardhë, por në të vërtetë, nuk mendoj se shumica e njerëzve po e bëjnë atë me njohuri të besueshme. Ka mjaft njerëz që thonë: “Në stinën e ftohtë, lëkura juaj thahet dhe kruhet”. Sidoqoftë, duke marrë parasysh situatën në atë kohë, një numër në rritje i njerëzve vuajnë vazhdimisht nga lëkura e thatë. Dihet që kujdesi për lëkurën funksionon vetëm në epidermë, e cila është një ind i lëkurës, dhe shtresa korneumi që e përbën atë, por shtresa e kornesë, e cila luan një rol të rëndësishëm, bllokon kalimin e ajrit. Më thanë që është një shtresë e fortë. Nuk është çudi që disa njerëz preferojnë një banjë të nxehtë, por uji i nxehtë që është shumë i nxehtë për një person mesatar për të vendosur ka një efekt negativ në lëkurë dhe konsiderohet si një përbërës hidratues për lëkurën. Thuhet se është shkaku vendimtar të lëkurës së thatë, pasi duhen disa minuta sa hap e mbyll sytë. Kur lani fytyrën, sebumi dhe papastërtia që ngjitet në sipërfaqen e lëkurës suaj do të hiqen, kështu që përbërësit e locionit ose serumit që vendosni për kujdesin e ardhshëm lehtë mund të depërtojnë dhe të lagështojnë lëkurën tuaj.

コメント

タイトルとURLをコピーしました