It’sshtë një sapun trupi që kryesisht përbëhet nga uji, por …

Nëse injoroni lëkurën e ashpër, puçrrat dhe të ngjashme ka më shumë të ngjarë të zhvillohen, dhe mund të thuhet se është e pamundur të rikuperohet lehtë vetëm me metodat konvencionale. Shumicën e kohës, kur bëhet fjalë për lëkurën e thatë, vetëm hidratimi nuk e normalizon atë. Sa i përket rrudhave në sy, nëse i lini ashtu siç janë, ato do të gdhenden qartë, kështu që nëse i gjeni, duhet të merrni masa të menjëhershme, të cilat mund të jenë të vështira. Nëse funksioni i pengesës nuk funksionon sa duhet, acarimi nga mjedisi përreth do të jetë një nxitje, duke shkaktuar lëkurë të ashpër, dhe për të mbrojtur lëkurën nga acarimi, sekretimi i sebumit do të rritet dhe shumë njerëz do të duken keq. Shumë njerëz thonë: “Unë kurrë nuk kam menduar për marrëdhëniet midis zbardhjes dhe mjedisit të zorrëve”. Sidoqoftë, nëse synoni zbardhjen, është thelbësore të përmirësoni mjedisin e zorrëve. Ndërsa thahet, ajo gjithashtu humbet fleksibilitetin e saj rreth poreve, duke e bërë të vështirë mbajtjen e tij të mbyllur. Prandaj, thuhet se poret janë të bllokuara me mbetje kozmetike, mikrobe, papastërti, etj. Mund të thuhet se gjëja e rëndësishme në kujdesin e lëkurës së ndjeshme dhe lëkurës së thatë është të përmirësoni funksionin pengesë të lëkurës dhe ta bëni atë të fortë. Linja themelore është t’i jepet përparësi përforcimit të funksionit të barrierës. Nëse vazhdimisht shqetësoheni për lëkurën e thatë, zgjidhni një sapun trupi me shumë përbërës hidratues. Kur merret parasysh lëkura, mund të thuhet se hidratimi kërkon vëmendje të kujdesshme nga përzgjedhja e sapunit të trupit. Mendohet se qëllimi fillestar i larjes së fytyrës është të heqë vetëm papastërtitë si sebum dhe përbërjen që oksidohen dhe ngjiten së bashku. Sidoqoftë, duket se disa njerëz e kalojnë kohën duke larë fytyrën për të larë edhe sebumin që është i rëndësishëm për lëkurën. Nëse vërtet dëshironi të kuroni lëkurën e thatë, mënyra më e mirë për ta trajtuar atë është të lini përbërjen tuaj të paprekur dhe thjesht ta lagni lëkurën tuaj çdo 2-3 orë. Kjo tha, nuk është me të vërtetë e lehtë. Pjesa më e madhe e sapunit të trupit përbëhet nga uji, por sepse është një lëng, dëgjoj që është mirë të përdorni një sasi të madhe përbërësish që kanë efekte të ndryshme si dhe një efekt hidratues. Stimujt për puçrrat ndryshojnë nga brezi në brez. Ka shumë raste në të cilat njerëzit që vuajnë nga puçrra të mëdha dhe të vogla gjatë pubertetit nuk mund ta bëjnë fare pasi të rriten. Në lidhje me lëkurën e ndjeshme, problemet e lëkurës ndodhin sepse funksioni pengesë që mbron lëkurën vazhdon të dobësohet për një kohë të gjatë për shkak të efekteve të mungesës së lagështisë dhe sebumit në lëkurë në çdo kohë. Mund të thuhet se është në një shtet i lehtë. Nëse jeni serioz në lidhje me “Unë dua të kem një lëkurë të bukur pa larë fytyrën time!”, Mos më keqkupto, kështu që duhet të jesh i vetëdijshëm për kuptimin e vërtetë të “mos e lani fytyrën tuaj”. Për ata që hanë shumë ose që pëlqejnë të hanë në radhë të parë, vetëm duke pasur parasysh se gjithmonë zvogëloni sasinë e ushqimit do t’ju ndihmojë të merrni një lëkurë të bukur. Disa njerëz mund të thonë se janë shumë të zënë rregullisht për të fjetur mjaftueshëm. Kjo tha, nëse jeni duke kërkuar zbardhje, është e rëndësishme të keni gjumë të mjaftueshëm.

コメント

タイトルとURLをコピーしました