Kujdesi për lëkurën si masë kundër puçrrave …

Kontrollimi i zakoneve tuaja të përditshme është thelbësor për të parandaluar zhvillimin ose intensifikimin e akneve në adoleshencë. Bëni kujdes dhe shmangni puçrrat në adoleshencë. Lëkura e ndjeshme do të thotë që funksioni barrierë i lëkurës është zvogëluar. Mendohet se karakterizohet nga jo vetëm thatësi, por edhe simptoma të tilla si kruarje dhe skuqje. Lëkura e ndjeshme është një gjendje në të cilën funksioni barrierë që lëkura fillimisht bëhet anormal dhe nuk mund të luajë rolin e saj me përfitim, dhe thuhet se vuan nga një numër problemesh të lëkurës. Kur i pyeta gratë se çfarë dëshironin më shumë për lëkurën e tyre, ato më thanë se shumica e tyre ishin “Unë dua të kem lëkurë të bukur!”. Për një grua me lëkurë të këndshme, vetëm kjo do të rrisë pëlqimin e saj dhe do ta bëjë atë të duket bukur. Kur poret thahen për shkak të mungesës së ujit të rëndësishëm, mendohet se është shkaku kryesor i efekteve anësore në poret, kështu që mund të thuhet se kërkohet kujdes i duhur nga vjeshta deri në fillim të pranverës. Për të kapërcyer lëkurën e ashpër, është thelbësore të jetosh një jetë të qëndrueshme në baza ditore. Në rrethana të tilla, është ideal për të kapërcyer lëkurën e ashpër nga brenda trupit dhe për të krijuar një lëkurë të bukur duke përmirësuar zakonet e të ngrënit. Thuhet se arsyeja pse shumë rrudha mund të rrethojnë sytë është sepse lëkura është e hollë. Krahasuar me trashësinë e lëkurës në faqe, zona poshtë syve ose cepat e syve është gjysma, dhe qepallat janë një e treta, e cila është jashtëzakonisht e hollë. Nëse lë lëkurën e ashpër të paprekur, puçrra dhe të ngjashme ka të ngjarë të ndodhin, dhe vetëm trajtimi i zakonshëm nuk mund ta shërojë atë menjëherë. Sidomos për lëkurën e thatë, vetëm hidratimi shpesh nuk e përmirëson atë. Shtë e rëndësishme të thuash: “Grim që nuk është më i nevojshëm dhe që heq papastërtitë nga sebumi”. Nëse nuk mund ta bëni këtë me kujdes, nuk është e ekzagjeruar të thuash: “Nuk ka asnjë mënyrë që të mund të zbardhësh!” Qëllimi themelor i larjes së fytyrës suaj mendohet të jetë heqja e vetëm papastërtive të tilla si sebum i oksiduar ose përbërje. Sidoqoftë, duket se disa njerëz po kalojnë kohë duke larë fytyrën në mënyrë që edhe sebumi, i cili është i domosdoshëm për lëkurën, të hiqet plotësisht. Nëse rrudhat janë të dukshme afër syve, ato papritmas do të duken mirë dhe do të rrisin moshën, kështu që rrudhat janë një armik natyral për gratë, të tilla si shqetësimi për rrudhat dhe frika për t’i kthyer fytyrat e tyre te të tjerët. . Kur funksioni i barrierës është në depresion, thuhet se ka shumë njerëz që marrin lëkurë të ashpër për shkak të stimujve të jashtëm, dhe kur përpiqen të mbrojnë lëkurën nga stimujt, sebum gjenerohet më shumë se zakonisht dhe duket i ndotur. Për lëkurën e ndjeshme për shkak të konstituimit alergjik, është e nevojshme të shkoni te një mjek, por nëse stili i jetës është një faktor i lëkurës së ndjeshme, mund të thuhet se nëse përmirësohet, lëkura e ndjeshme gjithashtu mund të korrigjohet. Mund të jetë pak a shumë e turpshme të vizitosh një sëmundje / klinikë për shkak të lëkurës së ashpër, por nëse “kam provuar gjëra të ndryshme por lëkura e ashpër nuk shërohet”, unë duhet të nxitoj të vizitoj një dermatolog. Është. Mund të thuhet se kujdesi për lëkurën si masë kundër puçrrave në thelb hidratohet pas larjes siç duhet për të hequr qelizat e padëshiruara të lëkurës dhe sebumin. Kjo është e vërtetë pa marrë parasysh se në cilën pjesë të trupit janë aknet.

コメント

タイトルとURLをコピーしました