Kur lani fytyrën me sapun për larjen e fytyrës …

Megjithëse kujdesi për lëkurën funksionon vetëm në epidermë, e cila është burimi i lëkurës, dhe shtresa e kornemës brenda saj, shtresa e kornesë, e cila luan një rol të rëndësishëm, është një shtresë mjaft e fortë për të bllokuar kalimin e ajrit. mësohet. Mund të thuhet se qëllimi themelor i larjes së fytyrës është të heqë vetëm papastërtitë siç janë përbërja e oksiduar ose sebumi. Sidoqoftë, kam dëgjuar se ka shumë njerëz që punojnë për të larë fytyrën në mënyrë që edhe sebumi i domosdoshëm për lëkurën të hiqet. Nëse bëni një gabim në zgjedhjen e një sapuni për trupin, në të vërtetë mund të rrezikoni të humbni përbërësit hidratues që janë thelbësorë për lëkurën tuaj. Për ta parandaluar këtë, ne do t’ju tregojmë se si të përcaktoni një sapun trupi që është efektiv për lëkurën e thatë. Lëkura e thatë nënkupton mungesën e ujit, e cila është burimi i freskisë së lëkurës. Lëkura që ka humbur ujin e saj të pazëvendësueshëm shkakton inflamacion për shkak të baktereve dhe të ngjashme, dhe kalon në një lëkurë të ashpër të pakëndshme. Ju mund të shihni shumë kozmetikë që mund të mbulojnë poret dhe t’i bëjnë ato jo të dukshme, por në shumë raste shkaku i hapjes së poreve të mëdha nuk mund të identifikohet, dhe ne gjithashtu jemi të shqetësuar për kushtet e përgjithshme të jetesës si ushqimi dhe gjumi. Isshtë e rëndësishme për të shtuar. Melanina është ruajtur në lëkurë për një periudhë të gjatë kohore, dhe nëse doni të heqni qafe njollat, keni nevojë për të njëjtën periudhë që është dashur për shfaqjen e njollave. Shumë rrudha rrethojnë sytë për shkak të lëkurës së hollë. Krahasuar me trashësinë e lëkurës në faqe, zona poshtë syve ose cepat e syve është vetëm gjysma dhe qepallat janë vetëm një e treta aq e hollë. Kujdesi ekzistues i lëkurës nuk i kushtoi vëmendje procesit të trupit për ndërtimin e një lëkure të bukur. Për shembull, nuk është ndryshe nga vazhdimi i spërkatjes së plehut pa gërmuar fushat. Kur lani fytyrën me sapun për larjen e fytyrës, duket se lëkura, e cila normalisht duhet të jetë me aciditet të dobët, bëhet alkaline për një kohë. Arsyeja pse ndiheni të ngurtësuar kur lani fytyrën me sapun për larjen e fytyrës është se lëkura juaj është bërë alkaline. Kur kruhet, ajo shpesh gërvisht lëkurën natyrshëm, edhe kur fle. Njerëzit me lëkurë të thatë duhet të presin thonjtë shpesh në mënyrë që ata të mos dëmtojnë pa dashje lëkurën e tyre. Mendohet se efekti hidratues është më efektiv menjëherë pas larjes, kur lëkura është e lagur, sesa kur kujdesi për lëkurën kryhet pasi të ketë kaluar një kohë e shkurtër pas larjes. “Për njerëzit japonezë, duket se shumë njerëz pëlqejnë të bëjnë një banjë dhe ka shumë njerëz që bëjnë një dush të çmendur ose lajnë lëkurën e tyre shumë dhe vuajnë nga lëkura e thatë.” Mund të shihet gjithashtu. Në ditët e sotme, duket se shumica e njerëzve thonë se preferojnë gratë zbardhuese. Ndoshta për shkak të kësaj, kam dëgjuar që shumica e grave kanë dëshirë të “zbardhen”. Sa i përket sapunit për larjen e fytyrës që përdoret në orët e mëngjesit, ndryshe nga kthimi në shtëpi, ai nuk heq përbërjen ose papastërtitë, kështu që është më mirë të përdorni një që nuk e rëndon lëkurën dhe nuk është i fortë nëse ka fuqi pastruese . Për të ndaluar lindjen ose përkeqësimin e puçrrave në adoleshencë, është e nevojshme të rishikohet jeta e përditshme. Gdhendeni atë në gjoks sa më shumë që të jetë e mundur për të parandaluar aknet e adoleshentëve.

コメント

タイトルとURLをコピーしました