Kur të arrini një moshë të caktuar …

Kur arrini një moshë të caktuar, gunga në poret e pjesëve të ndryshme nuk mund të ndihmohen, por duhet shumë kohë që të bëhen gunga. Rrudhat rrethojnë sytë për shkak të lëkurës së tyre të hollë. Krahasuar me trashësinë e lëkurës që përbën faqet, zona nën sy dhe cepat e syve është vetëm një e gjysma, dhe qepallat janë vetëm një e treta. Mund të thuhet se është e rëndësishme që të “hani ushqime me efekt të lartë zbardhues” rregullisht. Në këtë faqe, ju mund të kontrolloni “Çfarë lloj ushqimi duhet të ha për të zbardhur?” Disa njerëz thonë se puçrrat, të cilat nuk mund të ndaheshin në copa gjatë pubertetit, filluan të shfaqen në moshën e rritur. Sido që të jetë, duhet të ketë një shkak, prandaj le ta sqarojmë atë dhe të punojmë për trajtimin e synuar. A nuk është diçka si “Unë jam i shqetësuar se lëkura ime është tharë vazhdimisht këto ditë”? Nëse nuk e prekni atë, “Ju keni lëkurë të thatë kudo!?”, Mund të bëheni serioz dhe të keni një përvojë të tmerrshme. Nëse gjendja e përafërt e lëkurës vazhdon, puçrra dhe të ngjashme ka të ngjarë të shfaqen, dhe është e vështirë për ta kuruar atë lehtë vetëm me kujdes të zakonshëm. Për shembull, kur bëhet fjalë për lëkurën e thatë, mund të thuhet se vetëm hidratimi zakonisht nuk normalizon lëkurën. Nëse funksioni i pengesës nuk funksionon sa duhet, acarimi nga mjedisi përreth do të jetë një nxitje, duke shkaktuar lëkurë të ashpër, dhe për të mbrojtur lëkurën nga acarimi, sekretimi i sebumit aktivizohet dhe shumë njerëz bëhen ngjitës. Duket se ka. Ndoshta disa njerëz mendojnë se ata janë gjithmonë të zënë me punë dhe nuk kanë gjumë të mjaftueshëm. Sidoqoftë, nëse dëshironi të zbardhni, mund të jeni i sigurt se është e rëndësishme të keni mjaft gjumë. Lëkura e ndjeshme i referohet lëkurës në të cilën funksioni pengesë i lëkurës është zvogëluar jashtëzakonisht. Naturalshtë e natyrshme të jesh e thatë dhe është e zakonshme të shohësh simptoma të tilla si kruajtje dhe skuqje. Unë mendoj se gjëja e rëndësishme në kujdesin e lëkurës së ndjeshme ose të thatë është “fuqizimi dhe rindërtimi i funksionit barrierë të lëkurës”. Unë pohoj se parimi është të vendosni në praktikë riparimin e funksionit të barrierës para çdo gjëje tjetër. Ju duhet të mendoni se ka më shumë se një shkak për lëkurën e ndjeshme. Prandaj, nëse qëllimi është rivendosja e tij, është e rëndësishme të rishikohen jo vetëm faktorët e jashtëm të tillë si kujdesi për lëkurën, por edhe faktorët e brendshëm duke përfshirë stresin dhe ushqimin. Ka mjaft njerëz që thonë: “Kur është ftohtë, lëkura juaj bëhet e thatë dhe kruhet”. Sidoqoftë, duke marrë parasysh situatën në atë kohë, duket se gjithnjë e më shumë njerëz vuajnë nga lëkura e thatë gjatë gjithë kohës. Nëse dëshironi të ruani funksionin e barrierës për të parandaluar lëkurën e ashpër, mendoj se është e rëndësishme të bëni më të mirën tuaj për të “lagur” duke përdorur një locion që përmban ceramide, i cili mban lagështi në shtresën e kornemës. Nëse vërtet dëshironi të merrni një lëkurë të bukur pa larë fytyrën, duhet të keni parasysh kuptimin e vërtetë të “mos e lani fytyrën tuaj” në mënyrë që të mos keqkuptoheni. Rreth kësaj kohe, unë mendoj se shumica e njerëzve pohojnë se zbardhja e grave është e mirë. Ndoshta për shkak të këtij sfondi, shumë gra kanë dëshirë të “zbardhen”.

コメント

タイトルとURLをコピーしました