“Kur të ktheheni nga dalja, hiqni papastërtitë nga përbërja dhe sebumi juaj …

Në një vit të caktuar, gunga në poret e pjesëve të ndryshme bëhen jashtëzakonisht të bezdisshme, por mund të thuhet se ka kaluar shumë kohë para se të bëhen gunga. Megjithëse kujdesi për lëkurën është efektiv vetëm në epidermë, e cila është një pjesë e lëkurës, dhe shtresa korneuium brenda saj, kjo shtresë thelbësore e shtresës është një shtresë që nuk ka hapësirë ​​të mjaftueshme për të ndaluar kalimin e oksigjenit. Duket se ajo ka bëhem Lëkura e thatë thuhet se është në një gjendje ku funksioni i barrierës së lëkurës është në rënie, kështu që nuk ka fuqinë të mposhtë stimulin dhe fleksibiliteti i lëkurës zvogëlohet ndjeshëm ose është i prirur për rrudha. Nuk ka dyshim. Nëse vërtet dëshironi të përmirësoni lëkurën e thatë, është më e rëndësishme të lini përbërjen tuaj të paprekur dhe të bëni kujdes hidratues të lëkurës çdo 3-4 orë. Sidoqoftë, në realitet, duket se nuk është e lehtë. Kur bëhet fjalë për kujdesin e lëkurës, mendoj se hidratimi është i rëndësishëm. Në varësi të mënyrës se si e përdorni locionin për të lagur, jo vetëm gjendja e lëkurës por edhe pasta e përbërjes do të ndryshojë shumë, prandaj ju lutemi përdorni locionin vullnetarisht. Essentialshtë thelbësore të thuash: “Kur të ktheheni nga zyra, hiqni papastërtitë nga përbërja dhe sebumi juaj”. Nëse nuk mund ta bëni këtë në mënyrë të përsosur, madje mund të thoni: “Zbardhja është e pamundur!” Shumë njerëz mendojnë se hidratimi është i domosdoshëm për lëkurën e thatë, kështu që locioni me brirë është zgjidhja më e mirë për lepujt, por për të thënë të vërtetën, locioni është i drejtpërdrejtë. Isshtë e pamundur të mbash ujë në ujë. Sa i përket sapunit për larjen e fytyrës që përdoret për t’u zgjuar, ndryshe nga natën, ai nuk lan përbërjen ose papastërtitë, prandaj është më mirë të përdorni një të butë për lëkurën dhe jo të fortë nëse mund të pastrohet. Kur rrezet UV shkaktojnë dëmtim të lëkurës, ajo nuk ndalon prodhimin e melaninës pas kësaj, dhe në shumicën e rasteve vazhdon të prodhojë melaninë, e cila është një faktor predispozues për njollat ​​e moshës. Ndërsa plakemi, disa njerëz thonë se rrudhat janë gdhendur kur vërejnë: “Nuk e dija që ishte fare në një pjesë të tillë!”. Kjo për shkak të plakjes së lëkurës. Disa njerëz thonë se puçrrat, të cilat nuk ndodhën fare gjatë pubertetit, filluan të shfaqeshin kur ishin gati 30 vjeç. Sidoqoftë, ekziston një shkak, prandaj sigurohuni dhe jepni trajtimin e duhur. Mund të jetë pak e frikshme të shkosh në spital për shkak të lëkurës së ashpër, por nëse thua “Unë kam bërë gjëra të ndryshme por lëkura e ashpër nuk shërohet”, duhet të shkoj menjëherë te një dermatolog për ta hequr qafe atë. Edhe nëse punoni shumë në kujdesin e lëkurës gjatë gjithë vitit, nuk mendoj se problemet tuaja të lëkurës do të zhduken. A ka dikush probleme të tilla? Do të doja të dija se çfarë mbajnë kokën gratë e tjera. Nëse rrudhat që rrethojnë sytë janë të dukshme, mosha që vjen nga përshtypja e papritur do të rritet, kështu që rrudhat janë shqetësuese, kështu që është e frikshme të qeshësh sa më shumë që të jetë e mundur. Mund të thuhet se është një armik i madh. Nëse shqetësoheni se lëkura juaj do të thahet çdo ditë, merrni një sapun trupi që është i pasur me përbërës hidratues. Nëse lëkura është e rëndësishme, hidratimi është thelbësor kur zgjidhni një sapun trupi.

コメント

タイトルとURLをコピーしました