Kur uji humbet …

Kujdesi ekzistues i lëkurës nuk ishte i përqendruar në të gjithë proceset e trupit që përbëjnë lëkurën e bukur. Për shembull, nuk ndryshon nga spërkatja e plehrave çdo ditë pa kultivuar fushat. Stimujt për puçrrat thuhet se ndryshojnë nga brezi në brez. Ka shumë raste në të cilat puçrrat shfaqen në pjesë të ndryshme gjatë pubertetit dhe njerëzit që e kanë pasur të vështirë nuk marrin puçrra 100% pasi të rriten. Kur lani fytyrën, sebumi ose papastërtia që ka ngjitur në sipërfaqen e lëkurës mund të hiqen, kështu që përbërësit e locionit ose serumit që vendosni për kujdesin e mëvonshëm lehtë mund të zhyten në lëkurë, duke e bërë atë të përshtatshëm për lagështimin e lëkura. .. Kur i pyeta gratë për dëshirat e tyre për lëkurë, ato më thanë se shumica ishin “Unë dua të kem lëkurë të bukur!”. Nuk është e ekzagjeruar të thuash se një grua me lëkurë me shkëlqim ka një shkallë të lartë pëlqimi vetëm në atë pjesë dhe duket simpatike. Shumë rrudha rreth syve mendohet se vijnë nga lëkura e hollë. Krahasuar me trashësinë e lëkurës në zonën e quajtur faqe, qoshet e jashtme të syve ose poshtë syve janë gjysma dhe qepallat janë një e treta, e cila është jashtëzakonisht e hollë. Thuaju qartë atyre që po përpiqen të “zbardhin lëkurën”. Strangeshtë e çuditshme të mendosh se mund të argëtohesh dhe të bësh lëkurë të bardhë. Në vend të kësaj, pse të mos imitoni “zakonin e zbardhjes” që u krye në të vërtetë nga njerëz që rilindën nga errësira në të ndershme? Kur uji humbet, zona përreth poreve bëhet e ngurtë, duke e bërë të pamundur mbajtjen e tyre të mbyllur. Si rezultat, poret janë të mbushura me substanca të padëshiruara, siç janë mbetjet e përbërjes, mikrobet dhe papastërtitë. Nëse artikulli shfaqet nën emrin “sapun trupi” në një supermarket, fuqia e pastrimit nuk është problem. Për shkak të kësaj, është e rëndësishme të jeni të kujdesshëm për të marrë diçka që nuk e lodh lëkurën tuaj. Për ata që hanë derisa të kenë dhimbje, ose që thjesht u pëlqen të hanë ushqim, thjesht duke pasur parasysh se sasia e ushqimit që hani 365 ditë në vit mund të ketë një efekt pozitiv në lëkurën tuaj. Për lëkurën e thatë, funksioni pengesë i lëkurës dobësohet, gjë që shkakton dëmtime të drejtpërdrejta, gjë që ul ndjeshëm fleksibilitetin e lëkurës dhe e bën atë më të mundshme të shkaktojë rrudha., Ju lutem vini re. Ju lutemi kini kujdes se “kozmetika zbardhuese nuk përdoret vetëm kur keni njolla!” Me kujdesin e përditshëm, zvogëloni aktivitetin e melaninës dhe mbani lëkurën që mund t’i rezistojë njollave. Shumica e njerëzve mendojnë se “hidratimi është i domosdoshëm për t’u marrë me lëkurën e thatë, kështu që locioni është padyshim më i miri!”, Por për të qenë të saktë, locioni mund të mbahet drejt. Nuk e kuptoj. Kremrat dhe locionet për “lëkurën e ndjeshme” jo vetëm që shtypin thatësinë e lëkurës, por gjithashtu rrisin “funksionin hidratues” që ka fillimisht shtresa e lëkurës së lëkurës. Gjëja më e rëndësishme është të “pastroni çdo përbërje ose sebum që nuk ju nevojitet më”. Nëse kjo nuk është perfekte, është e sigurt të thuash: “Nuk ka asnjë mënyrë që të mund të zbardhësh!” Kur funksioni i barrierës ulet, lëkura bëhet e ashpër për shkak të acarimit nga jashtë trupit, dhe shumë sebum sekretohet për të mbrojtur lëkurën nga acarimi, duke rezultuar në një gjendje të yndyrshme. Ka shumë njerëz.

コメント

タイトルとURLをコピーしました