Kur uji privohet …

Duket se nganjëherë theksohet se rrudhat që mund të bëhen në ballë nuk mund të rikthehen lehtësisht pasi të bëhen, por duket se metoda e kujdesit për rrallimin nuk është zero. Nëse dëshironi të heqni qafe lëkurën e ashpër, është e rëndësishme ta pastroni atë nga brenda trupit duke ngrënë ushqime të dobishme dhe ta forconi atë nga jashtë duke përdorur një locion që është i shkëlqyeshëm për lëkurën e ashpër. Lëkura e ndjeshme i referohet lëkurës në të cilën funksioni pengesë i lëkurës ka rënë jashtëzakonisht shumë. Mund të thuhet se është karakteristike që shfaqen simptoma të tilla si kruajtje dhe skuqje, si dhe thatësi. A keni thënë ndonjëherë: “Unë kam qenë i shqetësuar sepse lëkura ime është e thatë në baza ditore për disa kohë”. Ju lutemi të keni kujdes se nëse e lini atë si “lëkurë e thjeshtë e thatë!?”, Ekziston rreziku të futeni në një gjendje të keqe dhe të merrni sytë seriozë. Kur uji privohet, zona përreth poreve bëhet e ngurtë dhe nuk mund të mbetet e mbyllur. Në atë rast, unë dëgjova se gjëra të tilla si përbërja që nuk mund të hiqeshin dhe papastërtitë dhe mikrobet mbetën në poret. Me kalimin e viteve, ka shumë raste kur rrudhat formohen pa e ditur, “Unë kurrë nuk kam vërejtur se isha në një vend të tillë!”. Në këtë drejtim, mund të thuhet se fenomeni i plakjes së lëkurës është nxitje. Shumica e tyre janë sapunë të trupit të ujit, por për shkak se janë lëngje, ato jo vetëm që kanë një efekt hidratues, por përmbajnë edhe disa përbërës që luajnë një sërë funksionesh. Nëse lëkura juaj është gjithmonë e thatë, merrni një sapun trupi plot përbërës hidratues. Nëse shqetësoheni për lëkurën tuaj, është e rëndësishme që hidratimi të mos turbullohet nga përzgjedhja e sapunit të trupit. Megjithëse kujdesi për lëkurën ka një efekt vetëm në epidermë, e cila është një pjesë e lëkurës, dhe në shtresën e kornemës në të, shtresa e kornesë, e cila luan një rol të rëndësishëm, gjithashtu lejon që ajri të kalojë përmes. Kam dëgjuar që shtresa është e fortë sa për ta mbajtur poshtë. Në shumicën e rasteve, njollat ​​ngrihen në sipërfaqen e lëkurës për shkak të veprimit të xhiros dhe gradualisht zhduken, por nëse lind shumë pigment melanine, ai do të qëndrojë në lëkurë dhe do të kthehet në njolla. Për njollat ​​e moshës, melanina ruhet në lëkurë për një periudhë të gjatë kohore, dhe nëse doni të heqni qafe njollat ​​e moshës, mund të duhet e njëjta kohë që u desh që të shfaqeshin njollat ​​e moshës. Shumë njerëz thonë, “Në stinën e ftohtë, lëkura juaj thahet dhe kruajtja është e pazakontë dhe e mundimshme.” Sidoqoftë, duke parë trendet e kohës, duket se gjithnjë e më shumë njerëz vuajnë nga lëkura e thatë gjatë gjithë vitit. Shumë njerëz janë të shqetësuar për poret në hundën e tyre. Thuhet se është një pjesë e fytyrës ku grumbullohet sebum i veçantë, dhe ju mund të dëshironi ta shtypni atë me thonjtë tuaj, por kjo do të dëmtojë epidermën e lëkurës dhe do të shkaktojë shurdhim. Kërkohet kujdes i kujdesshëm gjatë motit të ftohtë, pasi dihet që kur uji volatilizohet dhe poret thahen, poret mund të shkaktojnë telashe. Kur lani fytyrën, papastërtia ose sebumi që ngjitet në sipërfaqen e lëkurës në një formë filmi do të hiqen, kështu që përbërësit e thelbit të bukurisë, i cili është locioni tjetër që do të aplikohet për kujdes, do të depërtojnë dhe sigurojnë lehtësisht lagështi në lëkurë. Mund ta bëni.

コメント

タイトルとURLをコピーしました