Kur uji zhduket dhe poret thahen …

Fatkeqësisht, rrudhat në ballë thuhet se janë rrudha që nuk mund të hiqen lehtë pasi të formohen, por unë kam dëgjuar se kujdesi për rrallimin nuk eliminohet plotësisht. Për ata që hanë shumë në të njëjtën kohë, ose që duan të hanë ushqimin origjinal, thjesht duke pasur parasysh që të zvogëlojnë sasinë e ushqimit në çdo kohë duhet t’ju afrojë me lëkurën e bukur. Nëse uji zhduket dhe poret thahen, mund të jetë një faktor predispozues që poret të futen në telashe, kështu që kërkohet kujdes aktiv kur është akoma i ftohtë. Mendohet se sebumi qëndron në poret në fillim të puçrrave dhe bakteret e puçrrave rriten duke përdorur sebumin si lëndë ushqyese, duke shkaktuar inflamacion dhe duke ndjekur rrugën e përkeqësimit. Në mënyrë që të parandaloni lindjen ose përkeqësimin e puçrrave në adoleshencë, është e rëndësishme të rishikoni mënyrën se si jetojmë jetën tonë të përditshme. Jini të kujdesshëm dhe parandaloni puçrrat në adoleshencë. Duket se shumica e njerëzve mendojnë se “toneri është zgjidhja më e mirë gjithsesi sepse është e nevojshme të lagni lëkurën e thatë!”, Por çuditërisht, locioni mban ujin drejt. Kjo nuk do të thotë që do të bëhet. Kur lëkura dëmtohet nga rrezet UV, prodhimi i melaninës nuk ndalet pas kësaj, dhe melanina prodhohet pafund, e cila është shkaku kryesor i njollave. Nëse doni të shmangni njollat, “Vitamina A” që nxit metabolizmin e lëkurës dhe pritet të rikthejë njollat ​​në normale, dhe “Vitamina C” që parandalon depozitimin e melaninës dhe hollon njollat. Le t’i marrim. Lëkura e thatë shpesh dëmtohet sepse funksioni pengesë i lëkurës nuk funksionon në mënyrë të kënaqshme dhe mund të thuhet se lëkura është jo fleksibile dhe e prirur për rrudha. .. Duke parë pas, duket se poret janë zgjeruar në tre vitet e fundit dhe lëkura është bërë më pak e ngushtë. Prandaj, gunga me ngjyrë të zezë në poret bëhen më të mëdha. Sapuni për larjen e fytyrës i përdorur gjatë zgjimit nuk largon përbërjen dhe papastërtitë si pas kthimit në shtëpi, kështu që rekomandohet të përdorni një lloj që nuk e rëndon lëkurën dhe ka sa më pak fuqi pastruese. Në lidhje me lëkurën e ndjeshme, funksioni i barrierës që lëkura fillimisht ka rënë dhe nuk është më e mundur të punohet normalisht, gjë që shpesh çon në probleme të shumta të lëkurës. Në jetën tonë të përditshme, rrallëherë kujdesemi për frymëmarrjen. Ju mund të pyesni veten, “A ka një marrëdhënie midis lëkurës së bukur dhe frymëmarrjes?”, Por nuk mund të mohohet që lëkura e bukur dhe frymëmarrja janë të lidhura ngushtë. Nëse ka rrudha afër syve, patjetër që do të plakeni ndërsa i shihni, kështu që rrudhat janë shqetësuese, madje edhe të qeshurit me të gjitha forcat e dikujt ju bën të trembeni. Sepse është një armik natyral. Freckles ka më shumë të ngjarë të shfaqen tek njerëzit me njolla të errëta, kështu që edhe nëse mendoni se mund të shëroheni duke përdorur kozmetikë zbardhuese, mund të thuhet se dhëmbëzat zakonisht ndodhin pas një kohe.

コメント

error: Content is protected !!
タイトルとURLをコピーしました