Lidhur me kujdesin e lëkurës deri më tani …

Kur bëhet fjalë për kujdesin e lëkurës, ajo funksionon vetëm deri në epidermë, e cila është pjesë e lëkurës, dhe shtresa e kornesë, por kjo shtresë e rëndësishme është një shtresë që është mjaft e fortë për të bllokuar kalimin e ajrit. Pajtohem . Me sapun standard për trupin, detergjenti është shumë i fortë dhe vaji hiqet në mënyrë jonormale, duke shkaktuar lëkurë të thatë ose lëkurë të ashpër, dhe përkundrazi, ka raste kur nxitet sekretimi i tepërt i vajit. Deri më tani, kur bëhet fjalë për kujdesin e lëkurës, ne nuk jemi përqendruar në të gjithë sistemin e trupit që krijon një lëkurë të bukur. Në mënyrë të veçantë, nuk është ndryshe nga vazhdimi i furnizimit me vetëm pleh pa kultivuar fushat fare. Në ditët e sotme, unë mendoj se shumica e njerëzve deklarojnë se u pëlqen zbardhja e grave. Ndoshta për shkak të kësaj, kam dëgjuar që shumica e grave kanë dëshirë të “zbardhen”. Kur keni probleme me lëkurën tuaj, është më e nevojshme të përmirësoni rezistencën tuaj natyrore pa vendosur asgjë në lëkurën tuaj. Lëkura e thatë është një gjendje në të cilën uji, i cili është burimi i freskisë së lëkurës, është i mangët. Lëkura që ka humbur ujë të rëndësishëm zhvillon inflamacion për shkak të baktereve dhe të ngjashme, dhe zhvillohet në lëkurë të thatë dhe të ashpër. Disa njerëz mund të mendojnë se nuk kanë shumë gjumë sepse janë gjithmonë të zënë. Sidoqoftë, nëse prisni zbardhje, është e rëndësishme të keni gjumë të mjaftueshëm. Kur lani fytyrën, papastërtitë ose sebumi që ngjitet në sipërfaqen e lëkurës suaj do të hiqen pastër, kështu që lëndët ushqyese të locionit ose serumit që aplikoni për kujdes do të depërtojnë lehtësisht në lëkurën tuaj. Ju mund të shpresoni që ta lagni atë. Për kujdesin e lëkurës si një masë kundër akneve, është më e rëndësishme të lani dhe hiqni keratinën dhe sebumin e tepërt, dhe pastaj të lagni siç duhet. Kjo është e vërtetë për puçrrat që gjenden në çdo pjesë të trupit. Nëse dëshironi të forconi funksionin e barrierës për të shmangur lëkurën e ashpër, është një premisë kryesore që të “hidratoni” plotësisht duke përdorur një locion që përmban ceramide, i cili ka funksionin e mbajtjes së lagështisë në të gjithë shtresën e kornemës. Shumë njerëz thonë: “Kur është ftohtë, lëkura juaj thahet dhe kruhet dhe nuk mund ta duroni”. Sidoqoftë, situata aktuale është që një numër në rritje i njerëzve vuajnë nga lëkura e thatë gjatë gjithë vitit. Shumë njerëz po punojnë shumë në kujdesin e lëkurës për ta mbajtur lëkurën e tyre të pastër dhe të bardhë, por nuk mendoj se ka shumë njerëz që e bëjnë atë bazuar në njohuritë me të vërtetë të duhura. Nuk mund të thuhet se fakti që të huajt po i kushtohen lëkurës së bukur nuk vlen për ta. Mund të duhet pak kohë, por është e rëndësishme të provoni gjëra të ndryshme. Duke praktikuar kujdesin e lëkurës, ju mund të parandaloni probleme të ndryshme të lëkurës dhe mund të bëni vetë lëkurën tuaj të bukur që mund të bëhet pa probleme. “Njerëzit japonezë janë të dhënë pas larjes, kështu që nuk është e pazakontë që njerëzit të kenë lëkurë të thatë për shkak të larjes së tepërt ose ashpërsimit të lëkurës së tyre.” Ka edhe mjekë.

コメント

タイトルとURLをコピーしました