Lidhur me lëkurën e thatë …

Shpesh është rasti që ajo që ne po bënim me synimin për të zbukuruar lëkurën ishte në të vërtetë e gabuar. Mbi të gjitha, le të fillojmë procesin e lëkurës së bukur duke zotëruar njohuritë. Shumë kohë më parë, paketat e poreve në formë çarçafë ishin tërbuar. Shpesh u tregoja të njohurve të mi prizat e keratinës që nxora nga poret e mia dhe bëra budalla për veten time tërë natën. “Duket se shumë japonezë pëlqejnë të bëjnë një banjë dhe nuk është e pazakontë që njerëzit të marrin lëkurë të thatë duke bërë shumë banjë ose duke larë shumë lëkurën e tyre.” Unë e kam dëgjuar atë. Shumica e njerëzve mendojnë se “për lëkurën e thatë, është e rëndësishme të hidratoni, kështu që locioni është më i miri!”, Por për të qenë të saktë, locioni ruhet në atë gjendje. Nuk do të thotë kjo. Në mënyrë që të parandaloni lindjen ose përkeqësimin e akneve në adoleshencë, është e rëndësishme të kontrolloni stilin e jetës tuaj të përditshme. Ju lutemi mbani këtë në mendje për të parandaluar aknet në adoleshencë. Edhe nëse jeni një person që e mbani mend gjatë gjithë vitit, do të bëni një gabim, si në shembullin e “Unë u dogj nga dielli, por nëse nuk u kujdesa për të dhe nuk e shikoja atë, unë do të kishte njolla! “Mund të thuhet se ka raste kur i bëni. Mbani në mend se efekti hidratues është më i mirë menjëherë pasi të keni larë me ujë në lëkurën tuaj sesa pasi të keni larë për pak kohë. Meqenëse është një sapun trupi që përdoret sigurisht, duhet të përdorni diçka që është e mirë për lëkurën tuaj. Sidoqoftë, ka shumë sapunë për trupin që kanë një efekt të kundërt në lëkurë. Qëllimi themelor i larjes së fytyrës duhet të jetë pastrimi i vetëm papastërtive të tilla si përbërja e oksiduar ose sebum. Sidoqoftë, kam dëgjuar që disa njerëz kryejnë pastrim të fytyrës që heq edhe sebumin që është thelbësor për lëkurën. Beenshtë theksuar se lëkura e ndjeshme është një gjendje në të cilën funksioni barrierë i dhënë lëkurës që nga fillimi është prishur dhe nuk mund të funksionojë normalisht, dhe mund të ndodhin probleme të ndryshme të lëkurës. Nëse dëshironi të mbani funksionin e barrierës për të parandaluar lëkurën e ashpër, duhet të bëni kujdes “hidratues” duke përdorur plotësisht locionin që përmban qeramid, i cili ka rolin e mbajtjes së lagështisë në shtresën e kornemës. Rrudhat që ndodhin në ballë mendohet të jenë të pakapërcyeshme sapo të formohen, por unë kam dëgjuar që metoda e kujdesit për rrallimin nuk është zero. Lidhur me lëkurën e thatë, për shkak se funksioni pengesë e lëkurës është në depresion, nuk ka fuqi të mjaftueshme për të mposhtur acarimin, dhe mendohet se fleksibiliteti i lëkurës është i dëmtuar dhe rrudhat ka të ngjarë të ndodhin. Nuk ka gabim. “Unë përdor kozmetikë zbardhuese vetëm në verë” dhe “Unë përdor kozmetikë zbardhuese vetëm kur them se jam djegur nga dielli”. Mund të thuhet se ky përdorim nuk është i mjaftueshëm si masë kundër njollave të moshës, por është theksuar se melanina, e cila është e keqe brenda lëkurës, është aktive pavarësisht nga stina. Deri më tani, kujdesi për lëkurën nuk është përqendruar në të gjithë procesin e trupit për krijimin e një lëkure të bukur. Konkretisht, nuk ndryshon nga spërkatja e plehrave pa gërmuar fushat.

コメント

タイトルとURLをコピーしました