Lidhur me puçrrat …

Aknet thuhet se shkaktohen nga ekuilibri i dobët hormonal, por thuhet gjithashtu se puçrrat mund të ndodhin për shkak të kohës së pamjaftueshme të gjumit, stresit të shpeshtë dhe zakoneve jonormale të ngrënies. .. Sa herë që plakem, duket se ka mjaft raste kur rrudhosem para se ta njoh, si “as që e vura re që ishte në këtë pjesë!”. Kjo ndoshta sepse lëkura po plaket. Freckles përgjithësisht gjenden tek njerëzit me lëkurë të prirur për njolla, kështu që edhe nëse jeni të lumtur që mund t’i kapërceni ato duke përdorur kozmetikë zbardhuese, për fat të keq zakonisht lindin puçrra. Disa njerëz thonë se puçrrat, të cilat nuk u shfaqën kurrë gjatë të ashtuquajturës pubertet, filluan të shfaqen pas moshës 20 vjeç. Meqenëse ekziston absolutisht një shkak, është e nevojshme të përcaktohet dhe pastaj të zbatohet trajtimi i dëshiruar. Mund të thuhet se shkaku i puçrrave është se poret janë të mbushura me sebum, dhe rritja e baktereve të puçrrave që thithin sebum bën që puçrrat të inflamohen dhe të përkeqësohen. Nëse lëkura e ashpër nuk përmirësohet, puçrrat shpesh do të ndodhin dhe ato nuk mund të përmirësohen lehtë vetëm me kujdesin e zakonshëm. Sidomos për lëkurën e thatë, ju lutemi mendoni se shumicën e kohës, vetëm masat hidratuese nuk do të normalizojnë lëkurën. Njollat ​​janë melaninë që është ruajtur në lëkurë për një periudhë të gjatë kohore dhe nëse doni të heqni qafe njollat, ju duhet e njëjta kohë që ju desh që të shfaqeshin njollat. Më thanë që mund të bëja ajo Nëse nuk trajtohet, rrudhat në cepat e jashtëm të syve do të bëhen të tmerrshme dhe do të gdhenden, kështu që nëse nuk ndërmerrni ndonjë veprim menjëherë, do të jetë e tmerrshme. Lëkura e ndjeshme ndikohet negativisht nga mungesa e sebumit ose lagështisë në lëkurë gjatë gjithë vitit dhe funksioni i barrierës që mbron lëkurën zvogëlohet për një periudhë të gjatë kohore, duke e bërë më të lehtë shfaqjen e problemeve të lëkurës. Kur kruhem, shpesh pa e ditur unë polipifikoj lëkurën time, edhe kur jam në duvet. Importantshtë e rëndësishme që njerëzit me lëkurë të thatë të presin thonjtë në mënyrë që të mos lëndojnë lëkurën e tyre dobët. Kur lani fytyrën, papastërtia dhe sebumi që ishte bërë një film në sipërfaqen e lëkurës suaj do të lahen. Ju mund të shpresoni që të lagni lëkurën tuaj. Meqenëse është gjatë gjumit që metabolizmi i lëkurës bëhet më aktiv, unë pohoj se nëse siguroni gjumë të rregullt, metabolizmi i lëkurës do të marrë vrull dhe asnjë njollë nuk do të mbetet. Nëse shqetësoheni se lëkura juaj do të thahet gjatë gjithë kohës, duhet të zgjidhni një sapun trupi që është i pasur me përbërës hidratues. Për lagështimin me lëkurën në mendje, është e rëndësishme të jeni të kujdesshëm kur zgjidhni një sapun trupi. Në një moshë të caktuar, gunga në poret si hunda bëhen shumë të bezdisshme, por ka kaluar shumë kohë para se të bëhet me gunga. Në shumicën e rasteve, njollat ​​ekspozohen në sipërfaqen e lëkurës nga funksioni metabolik dhe zhduken me kalimin e kohës, por kur pigmentet e melaninës gjenerohen jo normalisht, ato qëndrojnë në lëkurë dhe bëhen njolla.

コメント

タイトルとURLをコピーしました