Lidhur me sapunin për larjen e fytyrës të përdorur pas zgjimit …

Sapuni i trupit është kryesisht ujë, por për fat të mirë është një lëng, dhe rekomandohet që të përmbajë përbërës të ndryshëm që luajnë role të ndryshme si dhe efekt hidratues. Shkuma e pastrimit të fytyrës është praktike sepse mund të fshikullohet duke shtuar thjesht ujë të nxehtë ose ujë dhe duke e fërkuar, por në vend të kësaj mund të jetë shumë irrituese për lëkurën, gjë që bën që ajo të bëhet lëkurë e thatë. Më thanë që disa njerëz janë në telashe. Duke u përpjekur për kujdesin e lëkurës, ju do të liroheni nga probleme të ndryshme të lëkurës, dhe mund të thoni se mund ta bëni vetë lëkurën tuaj të lagur me përbërje të mirë. Duket se disa njerëz thonë se puçrrat, të cilat nuk u shfaqën kurrë në kohën e studentëve të shkollës së mesme dhe të mesme në mes të adoleshencës, filluan të shfaqeshin kur ishin gati 30 vjeç. Ka shkaqe si në lepujt ashtu edhe në brirët, prandaj duhet të sigurohemi për to dhe më pas të adoptojmë metoda efektive të trajtimit. Në mënyrë që të përmirësoni lëkurën e ashpër, është e rëndësishme të bëni një jetë të rregullt në baza ditore. Mbi të gjitha, rekomandohet të përmirësoni zakonet e të ngrënit për të rivendosur lëkurën e ashpër nga brendësia e trupit dhe për ta bërë lëkurën të bukur. Nxitjet për puçrrat duket se ndryshojnë nga mosha. Kam dëgjuar që disa njerëz që kishin puçrra në fytyrën e tyre gjatë pubertetit dhe ishin ndjerë të pakëndshëm mund të mos pësojnë puçrra fare pasi të rriten. Palosjet dhe rrudhat nasolabiale nuk mund të fshehin moshën tuaj. Safeshtë e sigurt të thuhet se “nëse duket më e vjetër se mosha aktuale” nxirret nga gjendja e kësaj rrudhe nasolabiale dhe rrudhave. Lëkura e thatë është një gjendje në të cilën uji, i cili është burimi i freskisë së lëkurës, është i mangët. Lëkura që është privuar nga uji i pazëvendësueshëm do të ndizet nga mikrobet, etj., Dhe do të zhvillohet në një lëkurë të dobët të ashpër. Megjithëse kujdesi për lëkurën është efektiv vetëm në epidermën që përbën lëkurën dhe shtresën e kornemës që përbën lëkurën, shtresa e kornesë, e cila luan një rol të rëndësishëm, gjithashtu bllokon kalimin e oksigjenit. Më thanë që është një shtresë e fortë . Kur lëkura thahet dhe epiderma humbet ujë, keratina nuk zbret dhe bëhet më e trashë. Nëse bini në një gjendje të tillë, edhe nëse bëni më të mirën tuaj në kujdesin e lëkurës, është e pamundur që përbërësit ushqyes të depërtojnë në lëkurë, kështu që mund të thuhet se efekti është i kufizuar. Ndërsa plakemi, nuk është e pazakontë që njerëzit rrudhosen pa e vërejtur madje, siç është “Unë kurrë nuk e dija se ishte në këtë zonë!”. Kjo për faktin se lëkura është rritur me kalimin e viteve. Kur thahet, zona rreth poreve bëhet e vështirë dhe bëhet e pamundur ta mbash të mbyllur. Prandaj, thuhet se mbetjet e përbërjes, mikrobet, papastërtitë, etj mbeten në poret. Dihet që kur lagështia avullohet dhe poret thahen, kjo shkakton telashe në poret, kështu që mund të thuhet se kërkohet kujdes i kujdesshëm kur është akoma i ftohtë. Shumë njerëz thonë, “Gjatë dimrit, lëkura juaj është e thatë, kështu që është e vështirë të merresh me të”. Sidoqoftë, duke parë trendet gjatë viteve të fundit, duket se gjithnjë e më shumë njerëz vuajnë nga lëkura e thatë gjatë gjithë vitit. Sa i përket sapunit për larjen e fytyrës që përdoret pas zgjimit, ai nuk largon përbërjen dhe papastërtitë si kur ktheheni në shtëpi, kështu që nëse është i butë me lëkurën dhe ka fuqi pastruese, ju rekomandojmë një produkt më të dobët.

コメント

タイトルとURLをコピーしました