Me dëshirën e një gruaje …

Lëkura e ndjeshme do të thotë që rezistenca e lëkurës nga koha e lindjes ka rënë dhe ajo nuk është më në gjendje të funksionojë si duhet, dhe ekziston rreziku i zhvillimit të një numri të problemeve të lëkurës. Nëse funksioni i pengesës nuk funksionon, acarimi nga jashtë trupit mund të shkaktojë lëkurë të ashpër dhe për të mbrojtur lëkurën nga acarimi, mund të sekretohet një sasi e madhe e sebumit, duke rezultuar në pamje të dobët. Thuhet se ka shumë . Disa njerëz thonë se puçrrat, të cilat nuk mund t’i bënin fare gjatë pubertetit, dolën rreth fundit të pubertetit. Sido që të jetë, ekziston një shkak, dhe unë do të doja ta identifikoja atë dhe pastaj të përvetësoja një trajtim të arsyeshëm. Nëse shfaqet në një dyqan ushqimesh me emrin “Sapun Trupi”, nuk do të shqetësoheni për pastrueshmërinë e tij. Ajo që duhet të jetë më nervoz se kjo është se ju duhet të blini diçka që është hipoalergjike. Sa i përket njollave të moshës, melanina grumbullohet në lëkurë për një periudhë të gjatë kohore, kështu që nëse doni të heqni qafe njollat ​​e moshës, ju duhen të njëjtin numër të viteve që u deshën për të marrë njolla të moshës. Dëgjoj që shumica e grave dëshirojnë të kenë lëkurë të bukur! Një grua me lëkurë transparente ka një simpati krejt tjetër, dhe nuk ka dyshim që ajo duket bukuroshe. “Unë përdor kozmetikë zbardhuese vetëm kur rrezet ultraviolet në verë janë të forta” dhe “Unë përdor kozmetikë zbardhuese vetëm kur ndihem sikur digjem nga dielli”. Mund të thuhet se përdorimi i tillë i kozmetikës zbardhuese nuk është i mjaftueshëm si një metodë e kujdesit për njollat, por melanina brenda lëkurës është aktive pavarësisht nga stina. Sapuni për larjen e fytyrës i përdorur pas zgjimit nuk largon përbërjen dhe papastërtitë si pas kthimit në shtëpi, prandaj mendoj se është e mençur të përdorni diçka që nuk e rëndon lëkurën dhe nuk ka pak fuqi të fortë pastruese. Pas larjes së fytyrës me sapun për larjen e fytyrës, duket se lëkura me aciditet të dobët zakonisht bëhet alkaline për një kohë të shkurtër. Ndjenja e tensionit kur lahet me sapun për larjen e fytyrës është për shkak të natyrës alkaline të lëkurës. Nëse doni të mbani funksionin e barrierës për të shmangur lëkurën e ashpër, duhet të “lagni” me një locion që përmban ceramide, i cili luan një rol në mbajtjen e ujit në shtresën e kornemës. Kur lëkura thahet dhe epiderma është e privuar nga uji, keratin nuk mund të qërohet lehtë dhe bëhet më e trashë. Në atë rast, edhe nëse kaloni kohë në kujdesin e lëkurës, është e pamundur që përbërësi aktiv të depërtojë në lëkurë, kështu që mund të thuhet që efekti është i kufizuar. Kur rrjedha e gjakut bëhet anormale, lëndët ushqyese të rëndësishme nuk mund të dërgohen në qelizat pore, gjë që ndikon negativisht në metabolizëm dhe përfundimisht shkakton probleme në poret. Metabolizmi i lëkurës është veçanërisht i fuqishëm gjatë gjumit, kështu që nëse merrni kohën e duhur të gjumit, metabolizmi i lëkurës do të bëhet aktiv dhe njollat ​​nuk do të vërehen. Unë mendoj se është e rëndësishme të thuash: “Kur të ktheheni në shtëpi, hiqni papastërtitë nga përbërja dhe sebumi juaj”. Nëse nuk mund ta bëni këtë me kujdes, madje mund të thoni: “Zbardhja është e padëshirueshme!” Duket se shumë njerëz deklarojnë se “zbardhja nuk ka asnjë lidhje me mjedisin e zorrëve”. Sidoqoftë, nëse ëndrra juaj është të zbardhni lëkurën tuaj, është e rëndësishme të siguroheni që edhe ambienti juaj i zorrëve të përmirësohet.

コメント

error: Content is protected !!
タイトルとURLをコピーしました