Në ditët e sotme

Shumë njerëz po shpenzojnë kohë dhe para për kujdesin e lëkurës për të ruajtur një lëkurë të pastër dhe të bardhë, por jo shumë po praktikojnë me njohuri vërtet të pagabueshme. .. Edhe nëse thoni se ju intereson gjatë gjithë vitit, ju mund ta kuptoni nga fakti që “Unë kam marrë një djegie nga dielli, por nëse kam kaluar pa ndonjë kujdes, ajo u kthye në një njollë!” Possibleshtë e mundur të harrohet. Nëse vërtet dëshironi të merrni një lëkurë të bukur pa larë fytyrën, duhet të bëni një gabim, prandaj është e rëndësishme të mësoni kuptimin e vërtetë të “mos e lani fytyrën tuaj”. Në jetën tuaj të përditshme, rrallë do të kujdeseni për frymëmarrjen tuaj. Ju mund të pyesni veten, “A ka një marrëdhënie midis lëkurës së bukur dhe frymëmarrjes?”, Por është bërë e qartë se lëkura e bukur dhe frymëmarrja kanë një lidhje të thellë. Sot, kam lexuar se gjithnjë e më shumë njerëz po thonë se preferojnë gratë zbardhuese. Ndoshta për shkak të kësaj, kam dëgjuar që shumica e grave kanë dëshirë të “zbardhen”. Lëkura e ndjeshme gjithmonë ka mungesë uji dhe sebumi dhe bëhet e thatë, duke shkaktuar probleme të lëkurës sepse funksioni barrierë që mbron lëkurën vazhdon të dobësohet për një kohë të gjatë. Thuhet se kur lagështia e lëkurës paqëndrohet dhe poret thahen, thuhet se është një faktor që ndikon negativisht në poret, kështu që në sezonin e ftohtë, është e nevojshme të kujdeseni mirë për të. Mjerisht, rrudhat në ballë shpesh thuhet se janë të pakthyeshme kur ato formohen, por unë kam dëgjuar që hollimi i rrudhave nuk është “zero!” .. Kur keni probleme me lëkurën tuaj, është e domosdoshme të shmangni kujdesin për të dhe të përmirësoni fuqinë shëruese që është e natyrshme në lëkurën tuaj në mënyrë që ta bëni lëkurën tuaj të bukur. Nuk është e pazakontë që njerëzit të thonë: “Kur është ftohtë, lëkura juaj thahet dhe kruajtja është e tmerrshme”. Sidoqoftë, duke parë trendet gjatë viteve të fundit, duket se gjithnjë e më shumë njerëz vuajnë nga lëkura e thatë gjatë gjithë vitit. Nëse dëshironi të parandaloni njollat, merrni “Vitamina A”, e cila nxit qarkullimin e lëkurës dhe eliminon njollat, dhe “Vitamina C”, e cila mund të ndalojë depozitat e melaninës dhe të zvogëlojë njollat. .. Përveç muskujve të fytyrës, ka edhe muskuj që shtrihen nga qafa ose shpatullat deri në fytyrë, kështu që kur këta muskuj “plaken”, ata nuk mund të mbështesin më lëkurën dhe rrudhat ndodhin. Nëse rrjedha e gjakut nuk është e qetë, lëndët ushqyese që janë të domosdoshme për qelizat pore nuk mund të dërgohen, gjë që shkakton çrregullime metabolike, dhe në fund të fundit, problemet ndodhin në poret. Shumica e njerëzve mendojnë se locioni me brirë është më efektivi për lepujt, sepse është e rëndësishme ta lagni atë si masë kundër lëkurës së thatë, por në të vërtetë, locioni ruhet drejtpërdrejt. Kjo nuk është e mundur. Nëse vazhdoni të shkoni në klube sportive për të përmirësuar qarkullimin e gjakut, mund të jeni në gjendje të merrni zbardhje më transparente pa prishur metabolizmin tuaj.

コメント

タイトルとURLをコピーしました