Në vitet e fundit …

Disa njerëz mendojnë se “hidratimi është i domosdoshëm për lëkurën e thatë, kështu që locioni është zgjidhja më e mirë!”, Por për të qenë të saktë, locioni ruhet drejtpërdrejt. Nuk do të thotë kjo. Kam dëgjuar që shumë njerëz kanë një kompleks në poret e hundës. Thuhet se është pjesa e fytyrës ku sebum grumbullohet më lehtë se kudo tjetër, dhe nëse keni kohë, do të dëshironi ta zgjidhni me majën e thonjve tuaj, por kjo do të rezultojë në dëmtim të lëkurës së hundës tuaj dhe do të jetë shkaku kryesor i mërzisë. Në realitet, lëkura ka një efekt vetëpastrues dhe nuk ka dyshim që djersa dhe pluhuri mund të hiqen lehtësisht me ujë të zakonshëm të nxehtë. Unë do të doja që ju të kryeni një larje ideale të fytyrës duke larë vetëm papastërtitë e panevojshme pa hequr sebum thelbësor. Kur uji privohet, zona përreth poreve bëhet e vështirë dhe nuk mund të mbahet e mbyllur. Me fjalë të tjera, unë kam dëgjuar që poret janë ende të bllokuara me mbetje përbërjeje, mikrobe dhe papastërti. Në vitet e fundit, thuhet se numri i njerëzve që thonë se gratë zbardhuese janë larg më të mirët po rritet. Pjesërisht për shkak të kësaj, më thanë se shumica e grave kanë dëshirë të “zbardhen”. Ne ofrojmë kujdes për lëkurën gjatë gjithë vitit, me qasje në një larmi të gjerë të informacioneve kozmetike dhe të bukurisë. Por nëse kjo nuk funksionon, mund të çojë në një përqindje të lartë të lëkurës së thatë. Në shumë raste, puna për qëllime të lëkurës së bukur nuk do të thoshte asgjë. Sidoqoftë, ndjekja e lëkurës së bukur duhet të fillojë duke mësuar teorinë. Nëse nuk ushtrohet funksioni i pengesës, stimujt e jashtëm mund të shkaktojnë lëkurë të ashpër, dhe për të mbrojtur lëkurën nga stimujt, sebum gjenerohet më shumë se zakonisht, dhe shumë njerëz bëhen ngjitës. Nëse vërtet dëshironi ta “bëni lëkurën tuaj të bukur pa larë fytyrën tuaj!”, Ju duhet ta zotëroni plotësisht kuptimin themelor të “mos e lani fytyrën tuaj” në mënyrë që të mos e merrni gabim. “Unë përpiqem të përdor kozmetikë zbardhuese vetëm kur rrezet e diellit janë të forta gjatë verës”, dhe “Unë përdor kozmetikë zbardhuese vetëm kur digjem nga dielli”. Mund të thuhet se kjo përdorim nuk është e mjaftueshme si një metodë trajtimi për njollat ​​e moshës, por melanina, e cila është aktive brenda lëkurës, është aktive pavarësisht nga stina. Unë vetë jam bërë më i spikatur në poret në 3-4 vitet e fundit dhe ndjej që lëkura ime nuk është më e ngushtë. Prandaj, njollat ​​e zeza në poret bëhen tërheqëse për vëmendjen. Kur lani fytyrën, papastërtia ose sebumi që ngjitet në sipërfaqen e lëkurës do të hiqen, kështu që lëndët ushqyese të locionit ose serumit që aplikoni për kujdes në atë kohë do të hyjnë lehtësisht në lëkurë dhe do të njomin lëkurën. pritet të jepet. Unë shoh njerëz që këmbëngulin se po blejnë produkte kozmetikë për të cilat thuhet se janë të mira për zbardhjen sepse duan të zbardhen, por nëse lëkura nuk është e gatshme për pranim, nuk ka dyshim se ka pak kuptim. Ka qenë shumë kohë më parë, por paketat e poreve në formë fletë janë bërë shumë të popullarizuara. Mos harroni se herë pas here, u tregoja miqve të mi prizat e keratinës që dilnin nga poret e mia dhe bënin shumë zhurmë. Rareshtë e rrallë që praktika e një personi të palidhur në kërkim të lëkurës së bukur përputhet me vetë personin. Do të duhet pak kohë, por është e rëndësishme të provoni këtë dhe atë.

コメント

タイトルとURLをコピーしました