Nëse bëni një gabim në zgjedhjen e një sapuni për trupin …

Do të jetë e domosdoshme të “hani ushqime që janë të dobishme për zbardhjen” rregullisht. Në faqen tonë të internetit, ne po paraqesim “Çfarë lloj ushqimi ndikon në zbardhjen?” Kur një nga bashkëmoshatarët e mi në të njëjtën moshë ka një lëkurë transparente, pyes veten: “Pse vuaj nga aknet adoleshente?” “Çfarë mund të bëj për të hequr qafe puçrrat e adoleshencës?” A keni qenë ndonjëherë puçrra? Kruarja shpesh gërvisht lëkurën, edhe kur fle. Njerëzit me lëkurë të thatë duhet të përpiqen të presin thonjtë e tyre dhe të bëjnë kujdes që të mos lëndojnë lëkurën e tyre. Freckles ka më shumë të ngjarë të shfaqen tek njerëzit me njolla të lindura, kështu që edhe nëse mendoni se mund të shëroheni nga efektet e kozmetikës zbardhuese, njollat ​​do të ndodhin pothuajse gjithmonë pas një kohe. Mund të them. Kur lëkura thahet dhe epiderma humbet ujë, keratin ka më pak të ngjarë të dalë jashtë se zakonisht dhe bëhet më e trashë. Në një gjendje të tillë, edhe nëse përqendroheni në kujdesin e lëkurës, përbërësit që janë të mirë për lëkurën rrallë arrijnë në brendësi të lëkurës dhe pothuajse nuk ka efekt. Kur bëhet fjalë për kujdesin e lëkurës, unë e kuptoj qartë se hidratimi është thelbësor. Në varësi të mënyrës se si e përdorni locionin për të lagur, jo vetëm gjendja e lëkurës por edhe pasta e përbërjes do të jetë e ndryshme, prandaj sigurohuni që ta përdorni locionin plotësisht. Thuhet se kur funksioni i barrierës bie, lëkura bëhet e ashpër për shkak të stimujve të jashtëm, dhe për të mbrojtur lëkurën nga stimujt, lëshohet një sasi e madhe e sebumit, gjë që bën që shumë njerëz të mos ndihen rehat. Më parë, kur bëhej fjalë për kujdesin e lëkurës, ne nuk shikonim mekanizmat fizikë që krijojnë një lëkurë të bukur. Për shembull, është njësoj si të vazhdosh të spërkatësh plehra çdo ditë pa gërmuar arat. Kur humbet lagështinë, ajo gjithashtu humbet fleksibilitetin rreth poreve, duke e bërë të vështirë mbajtjen e tij të mbyllur. Si rezultat, poret do të bllokohen me gjëra që përbërja nuk mund të hiqen, mikrobe dhe papastërti. Edhe me produkte kozmetikë të zakonshëm, për lëkurën e ndjeshme që ndihet e pakëndshme, kujdesi për lëkurën që shtyp acarimin nuk mund të hiqet. Unë do të doja që ju të ndryshoni kujdesin që kryeni çdo ditë në kujdesin që shtyp acarimin sa më shumë që të jetë e mundur. Të rrethuar nga një numër artikujsh kozmetikë dhe informacione që lidhen me bukurinë, ne punojmë me zell për kujdesin e lëkurës 24 orë në ditë, 7 ditë në javë. Kjo tha, nëse nuk është e drejtë në vetvete, ka një probabilitet shumë të lartë që të merrni lëkurë të thatë. Ka shumë produkte kozmetikë që mund të fshijnë poret, por shpesh nuk është e mundur të sqarohet shkaku i poreve që nuk mbyllen fort, prandaj është e rëndësishme t’i kushtohet vëmendje mënyrës së jetesës siç është ngrënia dhe gjumi. Mendoj se është. Kur rrjedha e gjakut ndryshohet, ajo nuk mund të mbajë lëndët ushqyese që janë thelbësore për qelizat e poreve, duke shkaktuar çrregullime metabolike dhe poret janë në telashe. Nëse bëni një gabim në zgjedhjen e një sapuni për trupin, ekziston rreziku që edhe përbërësit hidratues që normalisht janë të domosdoshëm për lëkurën të pastrohen. Për të parandaluar që kjo të ndodhë, ne do t’ju udhëzojmë se si të zgjidhni një sapun trupi që është i dobishëm për lëkurën e thatë. Nëse e injoroni lëkurën e ashpër, puçrrat shpesh do të shfaqen dhe ato nuk mund të përmirësohen lehtësisht vetëm me metodat normale të kujdesit. Edhe kështu, kur bëhet fjalë për lëkurën e thatë, mund të thuhet se vetëm hidratimi zakonisht nuk e normalizon atë.

コメント

タイトルとURLをコピーしました