Nëse dëshironi të normalizoni funksionin e pengesës në mënyrë që të mos merrni lëkurë të ashpër …

Lëkura e ndjeshme, e cila është shkaktuar nga alergjitë, duhet t’i tregohet një mjeku, por nëse jeta normale është rrënja e së keqes, është e gabuar të thuash se përmirësimi i saj do të kurojë lëkurën e ndjeshme. Nuk ka asnjë. Realiteti i kujdesit për lëkurën shumë kohë më parë ishte se nuk përqendrohej në parimet dhe parimet e të gjithë trupit që krijojnë një lëkurë të bukur. Me fjalë të tjera, është si të vazhdosh të furnizosh vetëm pleh pa kultivuar fushat. Lëkura e thatë do të thotë që lagështia, e cila është një element i lagështimit të lëkurës, është hequr. Lëkura që i është hequr uji thelbësor inflamohet nga mikrobet dhe bëhet ashpër. Nuk ka dyshim se qëllimi fillestar i larjes së fytyrës është të heqë vetëm papastërtitë siç janë përbërja e oksiduar ose sebumi. Sidoqoftë, duket se ka jo pak raste kur ju punoni për të larë fytyrën tuaj në mënyrë që edhe sebumi që është thelbësor për lëkurën tuaj të hiqet plotësisht. Në një vit të caktuar, gunga në poret si hunda bëhen shumë shqetësuese, por u desh shumë kohë për të hyrë në një gjendje me gunga. Shpesh ka më shumë se një faktor që shkakton lëkurë të ndjeshme. Për atë arsye, nëse thuhet se përmirësimi është i dëshiruar, është e rëndësishme të rishikohen jo vetëm faktorët e jashtëm siç janë kujdesi për lëkurën, por edhe faktorët e brendshëm, përfshirë stresin dhe ushqimin. Kur i pyeta gratë se çfarë dëshironin për lëkurën e tyre, ata thanë që shumica e tyre thanë: “Unë dua të kem lëkurë të bukur!” Një grua me lëkurë të pastër do të rrisë pëlqimin e saj dhe do të garantojë se do të duket magjepsëse. Dihet që kur lagështia në lëkurë avullohet dhe poret thahen, dihet që poret shkaktojnë probleme, kështu që mund të thuhet se kërkohet kujdes i mjaftueshëm nga vjeshta deri në fillim të pranverës. Nëse vërtet dëshironi të merrni masa kundër lëkurës së thatë, thuhet se është më efektive të hiqni dorë nga përbërja dhe të jepni kujdesin e lëkurës në lidhje me hidratimin çdo 3 orë. Sidoqoftë, mendoj se është e vështirë të thuash të vërtetën. Lëkura e ndjeshme i referohet një gjendje në të cilën funksioni i barrierës që lëkura ka që nga fillimi nuk funksionon mirë dhe nuk mund të funksionojë si duhet, dhe ekziston një mundësi e lartë për të rënë në probleme të ndryshme të lëkurës. Nëse nuk bëni ndonjë ndryshim në rrudhat rreth syve tuaj, ato do të gdhenden pa fund, kështu që nëse nuk bëni një pushim kur t’i gjeni, do të jetë e mundimshme. Nëse dëshironi të normalizoni funksionin e barrierës për të parandaluar lëkurën e ashpër, është thelbësore të punoni në “hidratimin” me një locion që përmban qeramid dhe që ka funksionin e ruajtjes së ujit në shtresën e kornemës. A nuk ka diçka si, “Rreth kësaj kohe, lëkura ime është gjithmonë e thatë dhe unë jam i shqetësuar për këtë.” Ju lutemi të keni kujdes se nëse e lini atë si “Lëkurë e thatë Mediokre!?”, Ekziston rreziku që ajo të bëhet serioze dhe të keni një përvojë serioze. Ju mund të mendoni se nuk mund të flini mjaftueshëm sepse jeni të zënë çdo ditë. Sidoqoftë, nëse zbardhja është ëndrra juaj, është e rëndësishme të mos e shkurtoni kohën e gjumit. Edhe nëse kujdeseni për lëkurën tuaj çdo ditë, problemet tuaja të lëkurës nuk do të mbarojnë kurrë. A janë këto shqetësime të miat? Jam kurioz për atë lloj përmbajtjeje që e kanë të vështirë njerëzit e tjerë përveç meje.

コメント

タイトルとURLをコピーしました