Nëse doni të merrni masa kundër njollave …

Kur lëkura thahet dhe uji zhduket nga shtresa e epidermës, keratinën nuk mund ta qëroni lehtë dhe bëhet më e trashë. Në një gjendje të tillë, edhe me kujdes të kujdesshëm të lëkurës, përbërësi aktiv nuk depërton në lëkurë, prandaj nuk ka pothuajse asnjë efekt. Prania e rrudhave rreth syve pothuajse gjithmonë rezulton në një rritje të moshës së dukjes, kështu që për gratë, rrudhat rreth syve quhen rrudha, të tilla si rrudha që ua bëjnë të vështirë grave të përballen me njëra tjetrën. është një armik i natyrshëm. Mund të jetë pak e vështirë të shkoni te një specialist për të parë nëse keni lëkurë të ashpër, por nëse e keni provuar dhe lëkura e ashpër nuk përmirësohet, shkoni menjëherë te një dermatolog. .. Pas larjes së fytyrës me sapun për larjen e fytyrës, lëkura, e cila normalisht duhet të jetë me aciditet të dobët, bëhet alkaline për një kohë të shkurtër. Ndjenja e tensionit menjëherë pas larjes me sapun për larjen e fytyrës është për shkak të natyrës alkaline të lëkurës. Pjesa më e madhe e sapunit të trupit është ujë, por fakti që është një lëng është efektiv dhe është e mrekullueshme që përmban përbërës të ndryshëm që jo vetëm që kanë një efekt hidratues, por gjithashtu kanë një larmi efektesh. Kruarja shpesh gërvisht lëkurën, edhe kur shtriheni. Njerëzit me lëkurë të thatë duan të jenë të vetëdijshëm për prerjen e thonjve në mënyrë që të mos dëmtojnë lëkurën e tyre pa dijeninë e tyre. Nëse poret thahen për shkak të mungesës së ujit të rëndësishëm, ai mund të jetë një faktor predispozues për problemet në poret, kështu që kërkohet kujdes i mjaftueshëm në dimër kur është e lehtë për t’u tharë. Kur lëkura ekspozohet ndaj rrezeve ultraviolet, prodhimi i melaninës nuk ndalet pas kësaj, dhe prodhimi i melaninës vazhdon pafundësisht, që është parimi dhe parimi i njollave. Ndoshta edhe ju, të rrethuar nga disa lloje të artikujve kozmetikë dhe informacione që lidhen me bukurinë, bëni kujdesin e lëkurës 365 ditë në vit derisa të jeni të kënaqur. Sidoqoftë, nëse kujdesi për lëkurën nuk është bërë në mënyrë korrekte, ekziston një probabilitet i lartë që të keni lëkurë të thatë. Sa për rrudhat në cepat e jashtëm të syve, nëse i lini vetëm, ato do të gdhenden njëra pas tjetrës, kështu që nëse i vëreni, mund të jetë e vështirë nëse nuk merrni masa të shpejta. Lëkura e thatë i referohet gjendjes në të cilën uji, i cili është burimi i lagështisë për lëkurën, është avulluar. Lëkura që ka humbur ujë të rëndësishëm është e përflakur nga mikroorganizmat dhe vuan nga lëkura e ashpër. Nëse dëshironi të parandaloni njollat, merrni “Vitamina A”, e cila nxit metabolizmin e lëkurës dhe riparon njollat, dhe “Vitamina C”, e cila bllokon depozitimin e melaninës dhe hollon njollat. Dua të mbaj parasysh. A nuk është normale të thuash që nuk mendon për frymëmarrje? Ju mund të pyesni veten, “A është frymëmarrja e përfshirë në lëkurë të bukur?”, Por është bërë e qartë se lëkura e bukur dhe frymëmarrja janë të lidhura ngushtë. Unë pohoj se efekti hidratues është më i lartë menjëherë pas marrjes së një banjë me ujë të mbetur në lëkurë sesa pas marrjes së një kohe të shkurtër pas marrjes së një dush. Nëse lini lëkurën e ashpër siç është, puçrrat etj do të jenë me gunga, dhe nuk mund të rikuperohen lehtë vetëm me kujdes të zakonshëm. Veçanërisht për lëkurën e thatë, vetëm hidratimi nuk mjafton për ta rikthyer atë.

コメント

タイトルとURLをコピーしました