Nëse keni lëkurë të ndjeshme për shkak të alergjive …

Nëse uji i rëndësishëm zhduket dhe poret thahen, mund të shkaktojë probleme me poret, kështu që kërkohet kujdes aktiv në vjeshtë dhe dimër. Nëse lëkura juaj është në telashe, është e nevojshme të përmirësoni fuqinë shëruese që është fshehur në vetvete pa prekur lëkurën në mënyrë që të zbukuroni lëkurën. Për ata që hanë edhe nëse kanë dhimbje, ose që pëlqejnë të hanë nga Hana, edhe përpjekja për të zvogëluar sasinë e ushqimit që ata hanë 365 ditë në vit do t’i sjellë ata më afër arritjes së një lëkure të bukur. Edhe nëse kryeni kujdes të tepërt të lëkurës sipas gjykimit tuaj, është e vështirë të përmirësoni jashtëzakonisht lëkurën e ashpër, kështu që duhet të rishikoni në mënyrë të qëndrueshme situatën reale para se të merrni masa kundër lëkurës së ashpër. Nëse dëshironi të shmangni njollat, mund të përdorni “Vitamina A”, e cila nxit qarkullimin e lëkurës dhe rikthen njollat ​​në normale dhe “Vitamina C”, e cila shtyp depozitimin e melaninës dhe pritet të zvogëlojë njollat. Duhet të merren. Nëse bëni një gabim në zgjedhjen e sapunit të trupit, mund të lani edhe përbërësit hidratues që normalisht janë thelbësorë për lëkurën. Prandaj, unë do t’ju tregoj se si të zgjidhni një sapun trupi që është efektiv për lëkurën e thatë. Nëse jeni në humbje kur lëkura juaj është e thatë rregullisht, zgjidhni një sapun trupi që është plot me përbërës hidratues. Për lëkurën, është thelbësore të jeni të kujdesshëm se si të zgjidhni sapunin e trupit për hidratues. Shtë një sapun trupi që e përdorni çdo ditë, kështu që duhet të përdorni diçka që është e mirë për lëkurën tuaj. Sidoqoftë, disa sapunë për trupin mund të dëmtojnë lëkurën. Kur lëkura ekspozohet ndaj rrezeve ultraviolet, prodhimi i melaninës nuk ndalet pas kësaj, dhe prodhimi i melaninës vazhdon pa një perde, e cila shkakton njolla. A jeni shqetësuar ndonjëherë që lëkura juaj është gjithmonë e thatë për një kohë? Nëse e lini pa mbikëqyrje, “Lëkura juaj është e thatë, apo jo?” Nëse poret tuaja janë në telashe, lëkura juaj duhet të duket e shurdhër, me lëkurë si luleshtrydhe dhe pore të errëta. Nëse dëshironi të zgjidhni problemet e poreve, duhet të punoni për kujdesin e duhur të lëkurës. Duket se nganjëherë theksohet se rrudhat që shfaqen në ballë janë rrudha që nuk mund të përmirësohen lehtësisht nëse bëhen, por nuk është se nuk ka asnjë rrudhë nëse është një metodë e rrallimit të kujdesit. “Unë përpiqem të përdor kozmetikë zbardhuese vetëm në verë”, dhe “Kam vendosur të përdor kozmetikë zbardhuese vetëm në ditët e djegura nga dielli”. Kjo lloj ndjenje nuk mjafton për tu kujdesur për njollat ​​e moshës, por melanina brenda lëkurës funksionon pavarësisht nga koha e vitit. Kur lani fytyrën, papastërtia dhe sebumi që ngjitet në sipërfaqen e lëkurës në një formë filmi zhduken, kështu që është e lehtë që përbërësit ushqyes të thelbit të bukurisë ose locionit të aplikohen për kujdes në atë kohë të depërtojnë. Mund të bëhet dhe të njom lëkurën. Nëse keni një lëkurë të ndjeshme për shkak të alergjive, është absolutisht e nevojshme të konsultoheni me një agjenci të specializuar, por nëse keni një lëkurë të ndjeshme që shkaktohet nga stili juaj i jetës, mund të thoni se mund ta riparoni lëkurën e ndjeshme nëse e ndryshoni.

コメント

タイトルとURLをコピーしました