Nëse keni probleme me lëkurën tuaj …

Beenshtë theksuar se kur lëkura thahet dhe poret thahen, theksohet se poret mund të bien në telashe, prandaj kërkohet kujdes i kujdesshëm nga nëntori deri në mars. Kur rrjedha e gjakut është e dëmtuar, nuk është e mundur të shpërndahen lëndë ushqyese të mjaftueshme në qelizat pore, dhe cikli i qarkullimit gjithashtu ndërpritet, duke shkaktuar përfundimisht probleme në poret. Lëkura e thatë do të thotë që uji që është burim i freskisë së lëkurës është zhdukur. Bakteret dhe substancat e tjera shkaktojnë inflamacion të lëkurës që i është hequr uji i rëndësishëm, duke rezultuar në lëkurë serioze të ashpër. Shumë njerëz thonë, “Gjatë sezonit të ftohtë, lëkura juaj thahet dhe kruhet, gjë që është problem.” Sidoqoftë, në realitet sot, duket se gjithnjë e më shumë njerëz vuajnë nga lëkura e thatë gjatë gjithë vitit. Lëkura e ndjeshme do të thotë që funksioni pengesë i lëkurës është çrregulluar. Thuhet se është e natyrshme që thahet, dhe se karakterizohet nga shfaqja e simptomave të tilla si kruajtja dhe skuqja. Për të parandaluar shfaqjen ose intensifikimin e akneve në adoleshencë, është e nevojshme të rishikohet jeta normale në përgjithësi. Mos harroni të mbroni puçrrat tuaja adoleshente gjithsesi. Aknet thuhet se shkaktohen nga një çekuilibër i hormoneve, por unë dëgjoj se mund të ndodhë edhe në situata të tilla si të keni shumë pak gjumë, të keni shumë stres ose të keni një dietë jo të kënaqshme. Dihet që kur lëkura thahet dhe epiderma humbet ujë, keratin nuk zbret dhe bëhet më e trashë. Në një gjendje të tillë, edhe nëse kryhet kujdesi i lëkurës, përbërësit që janë të mirë për lëkurën rrallë arrijnë në brendësi të lëkurës dhe mund të thuhet se nuk mund të pritet asnjë efekt. Lëkura e ndjeshme shkaktohet gjithmonë nga mungesa e lagështisë ose sebumit dhe bëhet e thatë, dhe funksioni i barrierës që mbron lëkurën zvogëlohet për një periudhë të gjatë kohore, kështu që ka të ngjarë të shfaqen probleme të lëkurës. Mund të thuhet se është në një gjendje . Për të qenë më të qartë, është theksuar se poret janë rritur dhe lëkura është bërë më pak e ngushtë për disa vjet. Kjo është arsyeja pse pikat e zeza në poret bëhen të dukshme. Kohët e fundit, unë dëgjoj se shumica e njerëzve thonë se u pëlqen zbardhja e grave. Ndoshta për shkak të këtij sfondi, mua më thanë se shumë gra kanë dëshirë të “zbardhen”. Nëse rrudhat që rrethojnë sytë janë të dukshme, ato papritmas do të duken të mira dhe mosha, kështu që rrudhat janë shqetësuese, dhe rrudhat rreth syve janë tërheqëse për gratë. Mund të thuhet se është një armik i madh. Edhe për produktet kozmetike që janë kudo, kujdesi për lëkurën që shtyp acarimin është i nevojshëm për lëkurën e ndjeshme që ndjen acarim. Shtë e nevojshme të ndryshohet kujdesi për të cilin ne zakonisht punojmë në kujdesin miqësor ndaj lëkurës. Kur lani fytyrën, papastërtia dhe sebumi që ngjitet në sipërfaqen e lëkurës do të hiqen, kështu që është e lehtë që përbërësit ushqyes të thelbit të bukurisë ose locion të aplikohen për kujdesin pasues të futen në lëkurë dhe të lagështohen. lëkura. isshtë e mundur të ndodhë. Nëse keni probleme me lëkurën tuaj, është e nevojshme të përmirësoni fuqinë shëruese që keni nga natyra pa u marrë me lëkurën dobët, në mënyrë që ta bëni lëkurën tuaj të bukur.

コメント

タイトルとURLをコピーしました