Nëse lëshoni lëkurën tuaj të ashpër …

Fillimi i puçrrave është hyrja e sebumit në poret, dhe rritja e P. acnes, e cila ushqen sebumin, bën që puçrrat të inflamohen dhe të përkeqësohen. Për gratë që shqetësohen për “Unë dua të kapërcej lëkurën e zezë”. Isshtë e pamundur të marrësh lëkurë të bardhë pa asnjë sherr. Përkundrazi, do të dëshironit të imitonit “zakonin e synimit për zbardhjen” që njerëzit që janë kthyer nga errësira në të ndershme kanë vazhduar të praktikojnë? Në rastin e sapunit standard të trupit, detergjenti është aq i fortë sa heq më shumë vaj sesa është e nevojshme, duke rezultuar në lëkurë të thatë ose lëkurë të ashpër, dhe përkundrazi, mund të çojë në sekretim të tepërt të vajit. Të shkosh në spital për të trajtuar lëkurë të ashpër mund të jetë shqetësuese, por nëse ke provuar diçka dhe lëkura e përafërt nuk përmirësohet, nxito të vizitosh një dermatolog. Si një e tërë, njollat ​​nxirren në sipërfaqen e lëkurës nga veprimi i metabolizmit, dhe së shpejti ato zhvishen dhe zhduken, por kur pigmenti i melaninës gjenerohet në mënyrë jonormale, bëhet një njollë që qëndron në lëkurë dhe shndërrohet në një njollë. Edhe nëse bëni shumë kujdes për lëkurën me nxitim, është e vështirë të përmirësoni në mënyrë dramatike lëkurën e ashpër, kështu që është padyshim më mirë të rishikoni gjendjen para se të zbatoni masa kundër lëkurës së ashpër. Kujdesi për lëkurën funksionon vetëm në epidermë, e cila është një pjesë e lëkurës, dhe shtresa e kornemës në të, por shtresa e kornesë, e cila luan një rol të rëndësishëm, bëhet një shtresë mjaft e fortë për të parandaluar kalimin e ajrit. tha se Nëse përmirësoni qarkullimin e gjakut duke lëvizur vazhdimisht trupin tuaj, metabolizmi mund të nxitet dhe mund të jeni në gjendje të merrni zbardhjen më të përsosur. Të them të drejtën, duket se poret janë zgjeruar në vitet e fundit dhe lëkura është bërë më pak e ngushtë. Si rezultat, duket se njollat ​​e zeza në poret bëhen të dukshme. Aknet janë njoftuar se bazohen në çekuilibër hormonal, por gjithashtu duket se ndodhin kur keni kohë të parregullt të gjumit, një ambient jetësor stresues ose një dietë të çrregullt. Nëse lëshoni lëkurën tuaj të ashpër, puçrrat do të rriten dhe është e pamundur që ju të bëheni më mirë vetëm me kujdesin konvencional. Kur bëhet fjalë për lëkurën e thatë, mendoni se shumicën e kohës, duke u mbështetur vetëm në hidratues nuk ju ndihmon. A jeni shqetësuar ndonjëherë që lëkura juaj ka qenë gjithmonë e thatë për vitet e fundit? Nëse nuk bëni asgjë si “Ju keni pak lëkurë të thatë!?” Në mënyrë që të parandaloni shfaqjen dhe intensifikimin e akneve në adoleshencë, është e rëndësishme të rishikoni stilin e jetës tuaj të përditshme. Mos harroni në lepujt dhe brirët për të mbrojtur nga puçrrat e adoleshencës. Nuk është çudi që disa njerëz gjithmonë kanë pëlqyer banjot e nxehta, por uji i nxehtë që është më i nxehtë se sa duhet ka një efekt negativ në lëkurë dhe shpejt heq dhjamin që thuhet se është përbërësi hidratues i lëkurës, pra lëkura e thatë. thuhet se është shkaku vendimtar i. Sa i përket sapunit për larjen e fytyrës që përdoret në mëngjes herët, nuk është e mundur të hiqni përbërjen ose njollat ​​ndryshe nga kur ktheheni në shtëpi, kështu që është e dëshirueshme që sapuni të mos irritojë lëkurën dhe të mos jetë i fortë nëse ka fuqi pastruese .

コメント

タイトルとURLをコピーしました