Nëse seriozisht po mendoni “Unë dua të bëj lëkurë të bukur pa larë fytyrën time!” …

Unë mendoj se qëllimi origjinal i larjes së fytyrës është të heqë vetëm papastërtitë si sebum dhe përbërjen që është oksiduar dhe mbërthyer. Sidoqoftë, duket se ka jo pak raste kur fytyra është larë edhe nga sebumi që është i çmuar për lëkurën. Nëse doni të mbani funksionin e barrierës për të parandaluar lëkurën e ashpër, është e rëndësishme të merrni masa “hidratuese” duke përdorur plotësisht locionin që përmban qeramide që mban lagështi në çdo cep të shtresës së kornemës. Aknet mendohet se shkaktohen nga një çekuilibër i hormoneve, por është theksuar se puçrrat mund të ndodhin edhe kur nuk jeni duke fjetur mirë, keni shumë stres ose kur keni një dietë anormale. Nëse rrudhat shihen rreth syve, ato do të duken të mira dhe mosha, kështu që rrudhat janë shqetësuese dhe e qeshura është e frikshme. Nga këndvështrimi i një gruaje, rrudhat që rrethojnë sytë janë një armik i madh. Shkaku i puçrrave është se sebum depërton në poret, dhe bakteret puçrra vazhdojnë të rriten duke përdorur sebum si një lëndë ushqyese, duke bërë që puçrrat të inflamohen dhe të përkeqësohen. Nëse keni probleme me poret, lëkura juaj do të duket si luleshtrydhe ose poret tuaja do të zgjerohen, dhe lëkura juaj do të duket më e errët në përgjithësi. Kujdesi efektiv i lëkurës është i domosdoshëm për zgjidhjen e problemeve të poreve. Lidhur me kujdesin për lëkurën në të kaluarën, realiteti është se ne nuk u kemi kushtuar vëmendje parimeve dhe parimeve të të gjithë trupit që krijojnë një lëkurë të bukur. Konkretisht, është si spërkatja e plehut pa gërmuar fushat. Thuhet se rrudhat që shfaqen në ballë nuk mund të eliminohen lehtë pasi të formohen, por kur bëhet fjalë për kujdesin e hollimit, ato nuk duhet të jenë “zero!”. Thuhet se rrudhat kanë tendencë të formohen pranë syve sepse lëkura është e hollë. Krahasuar me trashësinë e lëkurës që përbën faqet, theksohet se qoshet e jashtme të syve ose poshtë syve janë gjysma dhe qepallat janë një e treta. Përmirësimi i metabolizmit do të thotë përmirësim i performancës sistemike. Me pak fjalë, kjo do të thotë ndërtimi i një trupi të shëndetshëm. Në radhë të parë, “shëndeti” dhe “lëkura e bukur” nuk mund të konsiderohen veçmas. Sot, thuhet se numri i njerëzve që preferojnë zbardhjen e grave është rritur. Ndoshta për shkak të kësaj, më thanë se shumica e grave kanë dëshirë të “zbardhen”. Nëse jeni duke menduar seriozisht “Unë dua të bëj lëkurë të bukur pa larë fytyrën time!”, Mos më keqkupto, prandaj mendoj se është e rëndësishme të bësh kuptimin e vërtetë të “mos e lani fytyrën tuaj” saktësisht. .. Nëse lëkura juaj është e thatë dhe e depresionuar gjatë gjithë vitit, duhet të përdorni një sapun trupi të mbushur me përbërës hidratues. Për lagështimin me lëkurën në mendje, është e rëndësishme të mos dridheni nga zgjedhja e sapunit të trupit. Edhe ata që janë gjithmonë të kujdesshëm, të tillë si “Unë u dogja nga dielli, por nëse e lija atë pa u kujdesur për të, do të shkaktonte njolla!” Ka gjëra. Beenshtë theksuar se për lëkurën e ndjeshme, funksioni i barrierës që ekzistonte fillimisht në lëkurë është dëmtuar, që do të thotë se ajo nuk është në gjendje të përmbushë rolin e saj pa probleme, dhe kjo mund të çojë në probleme të ndryshme të lëkurës.

コメント

タイトルとURLをコピーしました