Njerëzit janë të rrethuar nga një pasuri e produkteve kozmetike dhe informacione bukurie …

Mund të thuhet se melanina grumbullohet në lëkurë për një periudhë të gjatë kohore, kështu që nëse dëshironi të hiqni njollat, do të njëjtin numër vitesh sa u deshën që të shfaqeshin njollat. Besohet të jetë. Nëse vërtet dëshironi të merrni një lëkurë të bukur pa larë fytyrën, është e rëndësishme të zotëroni kuptimin aktual të “mos lani fytyrën tuaj” në mënyrë që të mos keqkuptoheni. Edhe ata që janë zakonisht të kujdesshëm, të tillë si “Nëse digjeni nga dielli, mos u kujdesni për të dhe mos e shikoni, do të kthehet në njolla!” Nuk ka dyshim për këtë. Për lëkurën e thatë, është gabim të mendosh se funksioni i barrierës së lëkurës është dobësuar, duke shkaktuar acarim të drejtpërdrejtë, duke rezultuar në fleksibilitet të lëkurës dhe të prirur për rrudha. Nuk ka asnjë. Predispozicioni për puçrrat ndryshon nga brezi në brez. Ka shumë raste në të cilat njerëzit që kanë pasur puçrra të mëdha dhe të vogla gjatë pubertetit dhe e kanë pasur të vështirë nuk marrin 100% të tyre pasi të rriten. Të rrethuar nga një pasuri e produkteve kozmetike dhe informacione bukurie, njerëzit kalojnë 365 ditë në kujdesin e lëkurës derisa të jenë të kënaqur. Sidoqoftë, nëse praktika nuk është e saktë, ekziston një probabilitet i lartë që të keni lëkurë të thatë. Edhe nëse përdorni kozmetikë të popullarizuar, nëse keni lëkurë të ndjeshme që është e rëndë, keni nevojë për kujdes për lëkurën që nuk e rëndon lëkurën tuaj. Ju lutemi përpiquni të ndryshoni kujdesin ditor në një kujdes më pak të rëndë. Njerëzit që pendohen “Kam dalë nën diellin përvëlues!” Nuk janë gjithashtu problem. Kjo tha, është e domosdoshme që ju të kryeni kujdesin e duhur për lëkurën. Por së pari, duhet të lagni. Përmirësimi i metabolizmit është sinonim i përmirësimit të punës së indeve të të gjithë trupit. Ta themi thjesht, kjo do të thotë të ndërtosh një trup të shëndetshëm. Korrigjimi i shkakut, “shëndeti” dhe “lëkura e bukur” janë të ndërvarura. Nëse përpiqeni të hiqni sebumin që mbulon lëkurën tuaj duke e fërkuar atë me forcë, do të jetë një nxitje për të nxitur puçrrat. Importantshtë e rëndësishme ta bëni butë në mënyrë që të mos dëmtoni lëkurën tuaj sa më shumë që të jetë e mundur. Një gjë që duhet të keni parasysh kur kujdeseni për lëkurë të ndjeshme ose të thatë është të përmirësoni dhe forconi funksionin barrierë të lëkurës. Parimi themelor është t’i jepet përparësia e parë riparimit të funksionit të pengesës. Çështja është: “Kur të ktheheni në shtëpi, hiqni njollat ​​në përbërjen ose sebumin tuaj”. Nëse kjo nuk mund të bëhet me siguri, nuk është e ekzagjeruar të thuash se “zbardhja është e padëshirueshme!” Ka shumë produkte kozmetikë në treg që mund të eliminojnë poret, por në shumicën e rasteve nuk është e mundur të sqarohet arsyeja pse poret nuk mbyllen siç duhet, kështu që për jetën e përgjithshme të përditshme siç janë ushqimi dhe orët e gjumit. Itshtë gjithashtu thelbësore t’i kushtohet vëmendje . Sapuni për trupin, të cilin shpesh e dëgjoni, ka një detergjent të fortë, kështu që heq më shumë dhjamë sesa është e nevojshme, duke shkaktuar lëkurë të thatë dhe lëkurë të ashpër dhe anasjelltas, duket se ka raste kur sekretimi i tepërt i yndyrës. Për shkak se është sapuni i trupit që unë përdor gjatë gjithë kohës, është një parim i përgjithshëm të përdorësh diçka që nuk dëmton lëkurën. Sidoqoftë, disa sapunë për trupin mund të shkaktojnë acarim të lëkurës.

コメント

タイトルとURLをコピーしました