Njerëzit të cilët nuk kanë asnjë lidhje me të po përpiqen ta bëjnë lëkurën e tyre të bukur.

Mund të jetë paksa shqetësuese të shkosh në spital për të trajtuar lëkurën e ashpër, por nëse mendon se lëkura e përafërt nuk përmirësohet edhe pse e ke bërë për ndonjë arsye, ju lutemi shkoni te dermatologu menjëherë. Beenshtë njoftuar se puçrrat bazohen në çekuilibër hormonal, por unë dëgjoj se mund të ndodhin edhe nëse keni kohë të parregullt të gjumit, shumë stres ose një dietë të çrregullt. Kam dëgjuar që sapunët pa recetë të trupit janë shumë pastrues për të hequr shumë dhjamë, duke shkaktuar lëkurë të thatë ose lëkurë të ashpër, dhe anasjelltas, sekretim të tepërt të yndyrës. A nuk është diçka si “Unë kam qenë vazhdimisht i thatë për disa vitet e fundit dhe jam pak i shqetësuar”. Nëse nuk bëni asgjë për të thënë: “Lëkura juaj është e thatë dhe e thatë!?” Nëse keni një lëkurë të ndjeshme që shkaktohet nga alergjitë, trajtimi në një institucion mjekësor është një parakusht, por nëse keni një lëkurë të ndjeshme që është shkaku i jetës tuaj të përditshme, unë mendoj se nëse e përmirësoni atë, lëkura juaj e ndjeshme gjithashtu do të përmirësohet. Një krem ​​ose locion për “lëkurën e ndjeshme” jo vetëm që do të parandalojë tharjen e lëkurës, por gjithashtu do të përmirësojë “funksionin hidratues” që shtresa e kornemës së lëkurës ruan fillimisht. Kruajtja mund të ndodhë për shkak të thatësisë, dhe lëkura mund të bëhet e thatë. Nëse është kështu, jo vetëm që duhet të zëvendësoni produktin tuaj të kujdesit për lëkurën me një që “shpall një efekt hidratues”, por duhet të zëvendësoni edhe sapunin e trupit. Unë mendoj se hidratimi është gjëja më e rëndësishme në kujdesin e lëkurës. Në varësi të mënyrës se si e përdorni locionin dhe si e mbani të lagur, jo vetëm gjendja e lëkurës tuaj por edhe pasta e make-up do të ndryshojë, kështu që duhet të merrni iniciativën në përdorimin e locionit. Bettershtë më mirë të mos kufizoni numrin e faktorëve për lëkurën e ndjeshme në një. Prandaj, nëse doni të bëheni më mirë, është e rëndësishme të rishikoni jo vetëm faktorët e jashtëm siç janë kujdesi për lëkurën, por edhe faktorët e brendshëm siç janë stresi dhe zakonet e të ngrënit. Mund të thuhet se është e rëndësishme të “pastroni përbërjen ose sebumin kur të mbërrini në shtëpi”. Nëse kjo nuk bëhet në mënyrë të qëndrueshme, mund të thuhet se “zbardhja është e vështirë!” Bestshtë më mirë të mos mendoni se njerëzit pa lidhje që përpiqen të zbukurojnë lëkurën e tyre do t’ju përshtaten. Mund të jetë e vështirë, por mendoj se është e rëndësishme të provosh gjëra të ndryshme. E ashtuquajtura kujdes i lëkurës ekzistuese nuk u përqendrua në sistemin e trupit që krijon një lëkurë të bukur. Për shembull, është njësoj si të spërkatësh vetëm pleh pa kultivuar fushat fare. Disa njerëz mund të preferojnë një banjë të nxehtë, por uji i nxehtë i pazakontë ka një efekt negativ në lëkurë dhe shpejt e heq lëkurën nga vaji i saj hidratues. Besohet se është një shkak serioz i tharjes së lëkurës. Për lëkurën e thatë, funksioni barrierë i lëkurës është në depresion, kështu që dëmtohet drejtpërdrejt dhe është e sigurt të supozohet se elasticiteti i lëkurës është i humbur dhe është e lehtë që ajo të kthehet në rrudha. Beenshtë zbuluar se menjëherë pas larjes me sapun të fytyrës, lëkura normalisht e acidifikuar dobët bëhet alkaline për një kohë. Mendohet se arsyeja pse ndiheni të tensionuar kur lani me sapun për larjen e fytyrës është se lëkura juaj është në gjendje alkaline.

コメント

タイトルとURLをコピーしました