Njolla është …

Lëkura e thatë është një gjendje në të cilën lagështia që është burim i lagështisë për lëkurën është zhdukur. Lëkura që ka humbur ujin e saj të çmuar ndizet nga bakteret dhe bëhet ashpër. Melanina është akumuluar në lëkurë për një periudhë të gjatë kohore, kështu që nëse doni të heqni qafe njollat, do të njëjtën kohë sa duhej për të shfaqur njollat. Shumë njerëz mendojnë se “për lëkurën e thatë, është thelbësore të hidratoni, kështu që pa marrë parasysh se çfarë, locioni është zgjidhja më e mirë!”, Por mund të habiteni që locioni ruhet drejtpërdrejt. Isshtë e pamundur ta bësh atë. Kur keni probleme me lëkurën tuaj, është më e rëndësishme të përmirësoni qëndrueshmërinë tuaj natyrale pa u kujdesur për lëkurën tuaj. Për ata që hanë shumë menjëherë ose që duan të hanë nga natyra, vetëm shqetësimi për kontrollimin e sasisë së ushqimit në baza ditore do të ketë një efekt pozitiv në lëkurën e bukur. Në të kaluarën, kujdesi për lëkurën nuk i kushtonte vëmendje të gjithë procesit të trupit për të bërë një lëkurë të bukur. Ta themi thjesht, është njësoj si spërkatja e plehrave çdo ditë pa ndonjë mirëmbajtje në fusha. Edhe nëse jeni të paduruar dhe i kushtoni kujdes të tepërt lëkurës, është e vështirë të përmirësoni në mënyrë dramatike lëkurën e ashpër, prandaj është më mirë të hidhni një vështrim të duhur në situatën aktuale kur merrni masa kundër lëkurës së ashpër. Thuhet se kur lani fytyrën me sapun për larjen e fytyrës, lëkura që normalisht ka tendencë të jetë me aciditet të dobët bëhet alkaline vetëm atëherë. Arsyeja pse ndiheni të ngurtësuar pasi të keni larë fytyrën me sapun për larjen e fytyrës është se lëkura juaj është bërë alkaline. Kur humbet lagështia, zona rreth poreve ngurtësohet, duke e bërë të vështirë mbajtjen e saj të mbyllur. Prandaj, dëgjova që poret janë të mbushura me mbetje kozmetike, mikrobe dhe papastërti. Ju lutemi të keni kujdes se “kozmetika zbardhuese nuk përdoret vetëm kur shfaqen njolla!” Me mirëmbajtjen e përditshme, ju doni të bllokoni aktivitetin e melaninës dhe ta mbani lëkurën tuaj rezistente ndaj njollave. Pikat thuhet se kanë më shumë të ngjarë të shfaqen tek njerëzit me lëkurë të prirur për njolla, kështu që edhe nëse mendoni se kozmetika zbardhuese ju ka ndihmuar të shëroheni, me gjasë do të ndodhin sindroma. Nëse bëni një gabim në dallimin e sapunit të trupit, rrezikoni të hiqni edhe përbërësit hidratues që janë vërtet të nevojshëm për lëkurën tuaj. Për ta parandaluar këtë, ne do t’ju tregojmë se si të identifikoni një sapun trupi të përshtatshëm për lëkurë të thatë. Lëkura e ndjeshme është një gjendje në të cilën toleranca natyrore e lëkurës ka mosfunksionuar dhe nuk funksionon si duhet, dhe ekziston rreziku i zhvillimit të problemeve të ndryshme të lëkurës. Edhe nëse ju zakonisht interesoheni për të, si “Jam djegur nga dielli, por nëse e kam lënë pas dore pa u kujdesur për të, kam një njollë!” Kjo do të thotë se ka diçka si “Unë nuk e bëra!” “Për njerëzit japonezë, ata duket se e duan larjen dhe ka më shumë njerëz sesa pritej që vuajnë nga lëkura e thatë për shkak të larjes së tepërt të banjës ose heqjes së shumë vajit nga lëkura e tyre.” Do ta bëj.

コメント

タイトルとURLをコピーしました