Për lëkurë të thatë …

Rrudhat që shfaqen në ballë konsiderohen të jenë rrudha që nuk mund të eliminohen pasi të formohen, por nëse përdorni një metodë të rrallimit, ato nuk duhet të jenë zero. Efekti hidratues mund të pritet menjëherë pas larjes, kur uji mbetet në sipërfaqen e lëkurës, sesa kujdesi për lëkurën pasi të ketë kaluar pak kohë pas larjes. Lëkura e ndjeshme shkaktohet nga fakti që lëkura është e thatë për shkak të mungesës së ujit ose sebumit gjatë gjithë kohës, dhe funksioni i barrierës që mbron lëkurën është dobësuar për një kohë të gjatë, duke shkaktuar probleme të lëkurës. Ka më shumë të ngjarë të ndodhë. Për lëkurën e thatë, funksioni barrierë i lëkurës zvogëlohet, kështu që lëkura stimulohet drejtpërdrejt, dhe elasticiteti i lëkurës zvogëlohet ndjeshëm dhe rrudhat ka të ngjarë të rriten. Shumë njerëz argumentojnë se “zbardhja dhe mjedisi i zorrëve nuk funksionojnë së bashku”. Sidoqoftë, nëse dëshironi zbardhjen, duhet të normalizoni mjedisin e zorrëve pa prerë qoshet. Nëse dëshironi të heqni qafe lëkurën e ashpër, është e rëndësishme të bëni një jetë të duhur rregullisht. Mbi të gjitha, është më efektive të kurohet lëkura e ashpër nga brendësia e trupit dhe të bëhet një lëkurë e bukur duke përmirësuar zakonet e të ngrënit. U mësua që sapunët standardë të trupit janë shumë pastrues për të hequr shumë vaj, gjë që mund të çojë në lëkurë të thatë dhe lëkurë të ashpër, dhe anasjelltas, sekretim të tepërt të vajit. Nëse dëshironi të rikuperoheni nga lëkura e ashpër, duhet të merrni ushqime mjaft të efektshme për tu shëruar nga brenda trupit tuaj dhe nga pjesa e jashtme e trupit tuaj, përdorni një locion që është efektiv kundër lëkurës së ashpër për ta forcuar atë. Në realitet, lëkura është pastruar nga vetja, dhe djersa ose pluhuri mund të hiqen lehtësisht me ujë të rregullt të nxehtë. Unë dua të mësoj se si të laj fytyrën time në mënyrë të besueshme, që do të thotë që unë mund të heq vetëm papastërtitë që nuk janë tretur pa hequr sebumin thelbësor. Duket se kur lani me sapun për larjen e fytyrës, lëkura, e cila zakonisht thuhet se është e dobët acidike, bëhet alkaline për një kohë të shkurtër. Arsyeja pse ndiheni fort kur lani fytyrën me sapun për larjen e fytyrës është se lëkura juaj ka ndryshuar në një gjendje alkaline. Edhe nëse përpiqeni të hiqni sebumin që është në lëkurën tuaj dhe ta fërkoni lëkurën tuaj me forcë, ai do të ketë efektin e kundërt dhe do të rezultojë në puçrra. Sa më shumë që të jetë e mundur, unë do të doja ta bëja atë butësisht në mënyrë që të mos lërë ndonjë dëm në lëkurë. Ka qenë shumë kohë më parë, por paketa e poreve në formë fletë ishte shumë e popullarizuar. A ju kujtohet? Nuk mund ta harroj se në një udhëtim vetëm për gratë, u tregova miqve të mi më të mirë prizat e keratinës që nxora nga poret e mia dhe bëra shumë zhurmë. Ju nuk ju pëlqen kruarja për shkak të thatësisë, ose kur lëkura juaj është e mbushur me gërvishtje, apo jo? Në raste të tilla, jo vetëm që ndryshoni produktin e kujdesit të lëkurës në atë që ka një efekt hidratues, por gjithashtu zëvendësoni sapunin e trupit. Shumë njerëz po i kushtohen kujdesit të lëkurës për të ruajtur lëkurën e bardhë pa u errësuar, por fatkeqësisht, mendoj se vetëm disa njerëz po e bëjnë atë me njohurinë e duhur. Kthimi i xhiros në normale do të thotë të përmirësoni punën e të gjithë trupit. Me pak fjalë, kjo do të thotë ndërtimi i një trupi të shëndetshëm. Padyshim, “shëndeti” dhe “lëkura e bukur” janë të ndërvarura.

コメント

error: Content is protected !!
タイトルとURLをコピーしました