“Për lëkurën e thatë …

Kur lëkura stimulohet nga rrezet ultraviolet, prodhimi i melaninës nuk ndalet pas kësaj, dhe prodhimi i melaninës përsëritet pafund, e cila bëhet baza e njollave. Nëse shfaqet në një farmaci me emrin “sapun trupi”, mendoj se fuqia pastruese është në një nivel që nuk paraqet problem. Përkundrazi, gjëja e rëndësishme është që ju duhet të zgjidhni diçka që është e mirë për lëkurën tuaj. “Unë përdor kozmetikë zbardhuese vetëm në verë” dhe “Kam vendosur të përdor kozmetikë zbardhuese vetëm kur kam ndjesi shpimi gjilpërash për shkak të djegies nga dielli”. Në këto rrethana, nuk mund të thuhet se është e kënaqshme si një masë kundër njollave të moshës dhe është theksuar se melanina, e cila është aktive brenda lëkurës, është aktive pavarësisht nga stina. Për lëkurën e ndjeshme, rrënjët e së cilës janë alergjike, është e domosdoshme të vizitoheni tek një mjek, por nëse lëkura e ndjeshme e lidhur me stilin e jetës është një faktor, korrigjimi i tij nuk do të rikthejë lëkurën e ndjeshme. Të gjithë po kalojnë me lakmi kohë në kujdesin e lëkurës pavarësisht nga stina, të rrethuar nga një numër artikujsh kozmetikë dhe informacione bukurie. Kjo tha, është e rëndësishme të kuptoni se nëse vetë kujdesi për lëkurën është i gabuar, ju mund të merrni lëkurë të thatë nëse nuk jeni i zoti në të. Për të ndaluar lindjen ose intensifikimin e puçrrave në adoleshencë, është e rëndësishme të inspektoni vetë jetën tuaj në përgjithësi. Thjesht mbani në mend se nuk keni puçrra në adoleshencë. Kam dëgjuar që disa njerëz thonë se puçrrat, të cilat nuk ndodhën gjatë pubertetit, filluan të zhvillohen rreth fundit të pubertetit. Gjithsesi, ekziston një shkak dhe është e nevojshme ta përcaktoni atë dhe më pas të kryeni trajtimin e duhur. Beenshtë theksuar se kur lagështia në lëkurë paqëndrohet dhe poret thahen, poret mund të shkaktojnë probleme, prandaj është e nevojshme të bëni kujdes të mirë gjatë muajve të dimrit. Shumë njerëz janë duke punuar shumë në kujdesin e lëkurës në mënyrë që ata të mund të kalojnë kohën e tyre me një lëkurë të bardhë të qartë, por në të vërtetë, unë nuk mendoj se ka shumë njerëz që janë duke punuar në të bazuar në njohuritë e duhura. Ndryshe nga kthimi në shtëpi, sapuni për larjen e fytyrës që përdoret pas zgjimit nuk heq përbërjen ose njollat, kështu që të jeni të sigurt se nuk irriton lëkurën tuaj dhe ka një fuqi pastruese pak më pak të fuqishme. Shumica e njerëzve mendojnë se “hidratimi është i rëndësishëm për lëkurën e thatë, kështu që locioni është gjithsesi më i dobishmi!”, Por në realitet, locioni ruhet drejtpërdrejt. Nuk është kështu. Çuditërisht, shumë gra vuajnë nga lëkura e ndjeshme dhe një sondazh i grave në të 20-at dhe 40-at e tyre të kryera nga një kompani anketë zbuloi se më shumë se 40% e njerëzve japonezë thanë: “Lëkura e ndjeshme nga përpara. Duket se ai beson. Nëse qarkullimi i gjakut nuk është i qetë, lëndët ushqyese të rëndësishme nuk mund të dërgohen në qelizat pore, dhe metabolizmi do të jetë jonormal, duke rezultuar në probleme me poret. Lëkura e ndjeshme i referohet lëkurës në të cilën funksioni pengesë i lëkurës është bërë ndjeshëm i shurdhër. Ashtë një tipar i jashtëzakonshëm që zhvillon simptoma të tilla si kruajtje ose skuqje, si dhe thatësi. Ajo që quhet shkumë për larjen e fytyrës është shumë e dobishme sepse shkumëzon thjesht duke shtuar ujë ose ujë të nxehtë dhe duke e fërkuar atë, por në vend të kësaj shkakton një barrë në lëkurë, kështu që disa njerëz kanë lëkurë të thatë.

コメント

タイトルとURLをコピーしました