“Për njerëzit japonezë …

“Për njerëzit japonezë, ka shumë njerëz që mendojnë se mund të heqin qafe lodhjen e tyre në banjë, ose bëjnë një rrëmujë larjeje ose pastrojnë shumë lëkurën e tyre dhe vuajnë nga lëkura e thatë.” Ka edhe dermatologë. Kur kam një mik që është në të njëjtën moshë dhe ka lëkurë të bukur, pyes veten: “Pse kam një dhimbje koke me puçrra adoleshente?” “Çfarë lloj kujdesi mund të bëj për të kapërcyer aknet adoleshente?” A keni qenë ndonjëherë i shqetësuar? Përveç muskujve të fytyrës, ka edhe muskuj që janë të bashkangjitur nga shpatullat ose qafa në fytyrë, dhe kur ato muskuj të rëndësishëm bien, bëhet e vështirë të mbështesni lëkurën dhe të bëhen rrudha. Shtë e rëndësishme të thuash: “Kur të ktheheni në shtëpi, hiqni papastërtitë nga përbërja dhe sebumi”. Nëse kjo nuk është perfekte, është e sigurt të thuash: “Zbardhja është e kotë të mendosh!” Shumë njerëz i kushtojnë vëmendje kujdesit të lëkurës për ta mbajtur lëkurën të pastër dhe të bardhë, por ndoshta jo shumica e njerëzve po punojnë me njohuritë e duhura. Në shumicën e rasteve, njollat ​​shtyhen lart në sipërfaqen e lëkurës për shkak të metabolizmit dhe më pas zhduken, por nëse pigmenti i melaninës bëhet më shumë sesa është e nevojshme, ajo do të mbetet në lëkurë dhe do të bëhet njolla. Do të përfundojë. Mund të thuhet se gjëja e rëndësishme në kujdesin për lëkurën e ndjeshme ose lëkurën e thatë është “përforcimi dhe përsosja e funksionit barrierë të lëkurës”. Rregulli është që së pari të vihet në praktikë riparimi i funksionit të pengesës. Pas larjes së fytyrës, sebumi dhe papastërtia që ngjitet në sipërfaqen e lëkurës suaj do të lahen, kështu që lëndët ushqyese në locion ose serum që ju vendosni për kujdes do të zhyten dhe lagështojnë lëkurën tuaj. Ju mund ta bëni atë. Nëse uji avullon dhe poret thahen, poret mund të shkaktojnë probleme, kështu që kërkohet kujdes i mjaftueshëm nga vjeshta deri në fillim të pranverës. Përpjekjet e njerëzve për të zbukuruar lëkurën e tyre nuk ju përshtaten. Shtë e nevojshme të provoni gjëra të ndryshme, duke qenë të përgatitur për atë që do të jetë e vështirë. Numri i grave që vuajnë nga lëkura e ndjeshme është jashtëzakonisht i lartë dhe sipas një sondazhi të kryer nga një kompani me gra në moshën 20 dhe 40 vjeç, më shumë se 40% e njerëzve japonezë thanë, “Unë jam e ndjeshme. Duket se ai mendon eshte lekura. Qarkullimi i lëkurës është më i fuqishëm gjatë gjumit, kështu që nëse kujdeseni të bëni sasinë e duhur të gjumit, lëkura juaj do të jetë më e fuqishme dhe njollat ​​do të hiqen më lehtë .. Lidhur me njollat, melanina ruhet në lëkurë për një periudhë të gjatë kohore, dhe nëse doni të eliminoni njollat, do të duhen të njëjtin numër vitesh sa u deshën që të shfaqeshin njollat. .. Nëse produkti vendoset në qytet me emrin “Sapun Trupi”, fuqia e pastrimit do të jetë pothuajse në rregull. Ajo për të cilën duhet të jeni më të kujdesshëm është se është e rëndësishme të merrni diçka që nuk e rëndon lëkurën tuaj. Nëse keni lëkurë të ndjeshme të shkaktuar nga alergji, trajtimi i mjekut është i rëndësishëm, por nëse jeta juaj e përditshme është shkaku i lëkurës së ndjeshme, përmirësimi i saj do të përmirësojë lëkurën tuaj të ndjeshme.

コメント

error: Content is protected !!
タイトルとURLをコピーしました