Për ta bërë qarkullimin të qetë …

Unë mendoj se zbutja e xhiros nënkupton përmirësimin e funksionit të të gjithë trupit. Me fjalë të tjera, synoni për një trup të shëndetshëm. Korrigjimi i shkakut, “shëndeti” dhe “lëkura e bukur” varen nga njëra-tjetra. Dihet që kur lëkura thahet dhe epidermës i hiqet uji, keratin bëhet e vështirë për tu qëruar dhe bëhet më e trashë. Në atë rast, edhe me kujdes të kujdesshëm të lëkurës, përbërësit e rëndësishëm nuk do të depërtojnë në lëkurë dhe do të jenë joefektivë. Duket se shumë njerëz thonë: “Zbardhja nuk ka asnjë lidhje me mjedisin e zorrëve”. Sidoqoftë, nëse dëshironi të zbardheni, duhet të rivendosni plotësisht mjedisin e zorrëve. A keni thënë ndonjëherë: “Unë jam pak i shqetësuar sepse lëkura ime është tharë vazhdimisht këto ditë”. Nëse e lini si “justshtë thjesht lëkurë e thatë!?”, Mund të përkeqësohet dhe mund të keni një përvojë të frikshme, prandaj bëni kujdes. Kohët e fundit, kam lexuar se gjithnjë e më shumë njerëz po thonë se u pëlqen zbardhja e grave. Nga ana tjetër, më thanë se shumica e grave kanë dëshirë të “zbardhen”. Rrallë ndodh që një person i panjohur që përpiqet për një lëkurë të bukur përputhet me veten e tij. Mund të jetë një sherr, por është e rëndësishme të provoni gjëra të ndryshme. Vizita në një sëmundje / klinikë për të trajtuar lëkurën e ashpër mund të jetë paksa e frikshme, por nëse mendoni se lëkura e ashpër nuk përmirësohet pasi ta provoni, ju lutemi shkoni te një dermatolog menjëherë. Kur bëhet fjalë për produktet që shiten zakonisht nën emrin e “sapunit të trupit” në supermarkete, shumica e fuqisë së pastrimit mund të shtyhet nga daulle. Duke pasur këtë në mendje, duhet të jeni të vetëdijshëm se duhet të zgjidhni diçka që është e mirë për lëkurën tuaj. Arsyeja pse ka shumë rrudha rreth syve është se lëkura është e hollë. Krahasuar me trashësinë e lëkurës rreth faqeve, zona nën sy dhe cepat e syve është gjysma, dhe qepallat janë një e treta. Nuk mund të thuhet se ka vetëm një shkak për lëkurën e ndjeshme. Prandaj, nëse doni të përmirësoheni, është e rëndësishme të rivlerësoni jo vetëm faktorët e jashtëm të simbolizuar nga kujdesi për lëkurën, por edhe faktorët e brendshëm siç janë stresi dhe ushqimi. Nëse uji avullon dhe poret thahen, mund të shkaktojë efekte serioze në poret, kështu që kërkohet kujdes i duhur nga vjeshta në dimër. Kur nuk ushtrohet funksioni i pengesës, acarimi nga pjesa e jashtme e trupit shkakton lëkurë të ashpër dhe për të mbrojtur lëkurën nga acarimi, sebum gjenerohet më shumë se zakonisht, dhe shumë njerëz ndihen të pakëndshëm. Mbani në mend se “kozmetika zbardhuese është një gabim i madh nëse mendoni se duhet t’i vishni ato vetëm kur shfaqen njolla!” Me mirëmbajtje të përditshme, bllokoni aktivitetin e melaninës dhe mbajeni lëkurën tuaj rezistente ndaj njollave. Kur bëhet e thatë, zona përreth poreve bëhet e ngurtë dhe bëhet e pamundur ta mbash të mbyllur. Për atë arsye, unë kam dëgjuar që poret janë të mbushura me gjëra që nuk mund të hiqen, papastërti dhe mikrobe. Për të kapërcyer lëkurën e ashpër, mendoj se është e nevojshme të jetosh një jetë të duhur rregullisht. Në veçanti, mendoj se është më mirë të shërohet lëkura e ashpër nga i gjithë trupi dhe të bëhet një lëkurë e bukur duke përmirësuar zakonet e të ngrënit.

コメント

タイトルとURLをコピーしました