“Për zbardhjen e kozmetikës …

Në thelb, njollat ​​ngrihen në sipërfaqen e lëkurës për shkak të metabolizmit dhe zhduken në të ardhmen e afërt, por kur prodhohet një sasi e madhe e pigmentit melaninës, ato qëndrojnë në lëkurë dhe shndërrohen në njolla. Edhe për kozmetikën e përgjithshme, kujdesi për lëkurën që shtyp acarimin sa më shumë që të jetë e mundur kërkohet për lëkurën e ndjeshme që ka ndjesi shpimi gjilpërash. Le të ndryshojmë kujdesin që bëhet zakonisht në një kujdes më pak të rëndë. Palosjet ose rrudhat nasolabiale nuk mund të fshehin moshën tuaj. Mund të thuhet se “pavarësisht nëse duket apo jo më e vjetër se mosha aktuale” përcaktohet nga prania ose mungesa e kësaj rrudhe nasolabiale dhe rrudhave. Nëse nuk merrni masa kundër lëkurës së ashpër, puçrra dhe të ngjashme ka të ngjarë të ndodhin, dhe është e vështirë për ta kuruar atë lehtë vetëm me kujdes të rregullt. Për shembull, kur bëhet fjalë për lëkurën e thatë, hidratimi shpesh është i pakthyeshëm. Ndërsa plakem, shumë njerëz thonë: “Unë kurrë nuk kam vërejtur se ishte në këtë zonë!” Dhe të rrudhur ndërkohë. Kjo për faktin se lëkura po plaket. Nëse bëhet kruarje, mund të gërvishtni lëkurën tuaj në mënyrë të pavetëdijshme edhe kur jeni shtrirë. Importantshtë e rëndësishme që njerëzit me lëkurë të thatë të presin thonjtë në mënyrë që të mos lëndojnë lëkurën e tyre keq. Lidhur me kujdesin për lëkurën, thuhet se funksionon vetëm deri në epidermë, e cila është një pjesë e lëkurës, dhe shtresa e kornemës në të, por shtresa e kornesë, e cila luan një rol të rëndësishëm, është bërë një shtresë mjaft e fortë për të bllokuar kalimin e oksigjenit.Më thanë që është. Kam dëgjuar që melanina mblidhet në lëkurë për një periudhë të gjatë kohore, kështu që nëse doni të heqni qafe njollat, ju duhet e njëjta kohë që ju desh për të marrë njolla. .. Nëse keni lëkurë të ndjeshme për shkak të alergjive, trajtimi nga një specialist është i domosdoshëm, por nëse keni lëkurë të ndjeshme për shkak të stilit të jetës, mendoj se nëse e përmirësoni, mund të korrigjoni edhe lëkurë të ndjeshme. Unë do të doja t’u thosha atyre që po luftojnë se “unë kam lëkurë të errët dhe dua ta rregulloj atë”. Ju nuk mund të merrni lëkurë të bardhë pa sherr. Përkundrazi, është më mirë të imitoni “zakonin e zbardhjes” që u krye në të vërtetë nga një person i cili u shndërrua nga errësira në të ndershme. Shumë njerëz po i kushtohen kujdesit të lëkurës për të ruajtur një lëkurë të pastër dhe të bardhë, por thuhet se vetëm një numër i kufizuar i njerëzve po e bëjnë atë me njohuritë e duhura. Duket se shumë njerëz besojnë se “toneri është mënyra më e mirë për t’u marrë me lëkurën e thatë, sepse është e nevojshme ta lagni atë!”, Por çuditërisht, nuk do të thotë që locioni ruhet drejtpërdrejt. Nuk ka asnjë. “Ka shumë njerëz japonezë që duan të freskohen në banjë, të lahen shumë ose të fërkojnë shumë lëkurën e tyre, duke rezultuar në lëkurë të thatë.” Ekziston edhe një mjek. Edhe ata që janë të kujdesshëm gjatë gjithë vitit thonë “pa dashje”, të tilla si “u bëra djegie nga dielli, por nëse e anashkaloja pa u kujdesur për të, më doli një njollë!” Gjërat mund të ndodhin. Ju lutemi të keni kujdes se “kozmetika zbardhuese është e ndryshme nga ato që përdoren vetëm kur gjenden njolla!” Me trajtime të përditshme, zvogëloni aktivitetin e melaninës dhe mbajeni lëkurën tuaj më pak të ndjeshme ndaj njollave.

コメント

タイトルとURLをコピーしました