Përveç muskujve të fytyrës …

Unë mendoj se ajo që duhet të keni parasysh kur kujdeseni për lëkurë të ndjeshme ose të thatë është të “forconi funksionin barrierë të lëkurës dhe ta rindërtoni atë”. Mund të thuhet se rregulli është t’i jepet përparësia kryesore rikuperimit të funksionit të barrierës. Bestshtë më mirë të mendosh se ka më shumë se një predispozitë për lëkurën e ndjeshme. Për atë arsye, nëse doni të bëheni më mirë, është e rëndësishme të shikoni prapa jo vetëm në faktorët e jashtëm siç është kujdesi për lëkurën, por edhe nga faktorët e brendshëm siç është stresi i ushqimit. Lëkura e ndjeshme është një gjendje në të cilën toleranca e lëkurës ka rënë që nga fillimi dhe nuk po funksionon më siç duhet, dhe duket se është e përfshirë në probleme të ndryshme të lëkurës. Nëse jeni serioz në lidhje me “Unë dua të marr një lëkurë të bukur pa larë fytyrën time!”, Unë kam nevojë për të zotëruar plotësisht kuptimin e vërtetë të “mos e lani fytyrën time” pa asnjë keqkuptim. Lëkura e thatë shpesh dëmtohet për shkak të funksionit të dobësuar të barrierës, gjë që e bën lëkurën më pak fleksibël dhe të prirur për rrudha. Gjëja më e rëndësishme është të “pastroni përbërjen ose sebumin tuaj kur të ktheheni nga zyra”. Nëse nuk mund ta bëni këtë me kujdes, mund të thoni: “Zbardhja është e pamundur!” Shkaku kryesor i puçrrave është hyrja e sebumit në poret, dhe bakteret e puçrrave vazhdojnë të rriten duke përdorur sebumin si lëndë ushqyese, duke bërë që puçrrat të inflamohen dhe të ndjekin rrugën e përkeqësimit. Kam dëgjuar që shumë njerëz kanë probleme me poret e hundës. Thuhet se sebum grumbullohet në fytyrë, dhe ju mund të dëshironi ta gërmoni atë me majën e thonjve tuaj, por mund të dëmtojë sipërfaqen e hundës tuaj dhe të çojë në shurdhim. Për ata që hanë shumë në të njëjtën kohë, ose që në thelb u pëlqen të hanë, thjesht kujdesi për të kontrolluar sasinë e ushqimit që hani çdo ditë do t’ju ndihmojë të merrni një lëkurë të bukur. Për lëkurën e ndjeshme, është një katastrofë që lëkura të thahet për shkak të mungesës së ujit ose sebumit në baza ditore, dhe funksioni i barrierës që mbron lëkurën zvogëlohet për një periudhë të gjatë kohore, duke shkaktuar probleme të lëkurës. përfshirë. Nëse e lini lëkurën tuaj të ashpër, puçrrat do të rriten dhe nuk do të jeni në gjendje ta riktheni atë me kujdes normal. Kur bëhet fjalë për lëkurën e thatë, shumica e tyre nuk mund të kapërcehen duke u mbështetur vetëm në hidratimin. Nuk ka dyshim se qëllimi themelor i larjes së fytyrës është të heqë vetëm papastërtitë e tilla si sebum nga përbërja e oksiduar. Thënë kjo, ka shumë njerëz që punojnë për të larë fytyrën, gjë që heq edhe sebumin që është i rëndësishëm për lëkurën. Nëse dëshironi të merrni masa kundër njollave, merrni “Vitamina A” që ndihmon qarkullimin dhe pastron njollat, dhe “Vitamina C” që parandalon depozitimin e melaninës dhe pritet të ketë efektin e hedhjes së njollave. Dua të mbaj parasysh. Disa njerëz mund të hezitojnë të shkojnë në një institucion të specializuar për trajtimin e lëkurës së ashpër, por nëse ju thuhet se “Unë u përpoqa të gjeja diçka, por lëkura e ashpër nuk zhduket”, ju lutemi shkoni te dermatologu pa hezitim. Përveç muskujve të fytyrës, ka edhe muskuj që drejtohen nga shpatullat ose qafa në fytyrë, kështu që nëse dobësohen rëndë, nuk do të jetë e mundur të mbash lëkurën dhe do të shfaqen rrudhat.

コメント

タイトルとURLをコピーしました