Qëllimi origjinal i larjes së fytyrës është …

Kur uji të zhduket, zona përreth poreve bëhet e vështirë dhe bëhet e pamundur ta mbash të mbyllur. Në atë rast, poret do të bllokohen me gjëra që nuk mund të hiqen me përbërje, mikrobe, papastërti, etj. Dëgjoj që shumë njerëz kanë një kompleks në poret e hundës. Dihet që sebum akumulohet në fytyrë deri tani, dhe ju do të dëshironi ta shtrydhni atë me thonjtë tuaj rastësisht, por kjo do të dëmtojë epidermën e hundës dhe do të shkaktojë shurdhim. Nëse vërtet dëshironi të keni një lëkurë të bukur pa larë fytyrën, është thelbësore të përvetësoni kuptimin e vërtetë të “mos e lani fytyrën tuaj” në mënyrë që të mos gaboni. Pas bërjes së banjës, është e rëndësishme të hidratoni me krem ​​ose vaj, por shpresoj që të keni kujdes për përbërësit e sapunit të trupit dhe mënyrën e larjes për të parandaluar tharjen e lëkurës. Në jetën tuaj të përditshme, zakonisht nuk do të përqendroheni në frymëmarrje. Ju mund të pyesni veten, “A është e pandashme marrëdhënia midis lëkurës së bukur dhe frymëmarrjes?”, Por ne e dimë që lëkura e bukur dhe frymëmarrja kanë një marrëdhënie të shkëlqyeshme. Sa herë që plakem, shpesh e shoh veten të rrudhur kur kuptoj se nuk e dija që ishte fare në këtë vend! Nuk ka dyshim se kjo është për shkak të faktit se lëkura po plaket. Mund të thuhet se qëllimi origjinal i larjes së fytyrës është të heqë vetëm njollat ​​e sebumit dhe përbërjes që oksidohen dhe ngjiten së bashku. Thënë kjo, disa njerëz duket se po bëjnë pastrimin e fytyrës që heq edhe sebumin që është thelbësor për lëkurën. Lidhur me lëkurën e thatë, duhet të konsiderohet që funksioni i barrierës së lëkurës nuk funksionon plotësisht, kështu që stimulohet drejtpërdrejt, dhe elasticiteti i lëkurës zvogëlohet ndjeshëm ose është e lehtë të shndërrohet në rrudha. Ndryshe nga natën, sapuni për larjen e fytyrës që përdoret kur zgjoheni nuk heq përbërjen ose papastërtinë pastër, prandaj është e dëshirueshme të përdorni një lloj që nuk e rëndon lëkurën dhe ka sa më pak fuqi pastruese. E ashtuquajtura kujdes i lëkurës ekzistuese nuk shikonte mekanizmat fizikë që përbëjnë lëkurën e bukur. Ta themi thjesht, është njësoj si të vazhdoni të spërkatni plehra çdo ditë pa kultivuar fushat. Ajo që një palë e tretë po bën për të zbukuruar lëkurën tuaj nuk është më e mira për ju. Mund të jetë e vështirë, por është e rëndësishme të provoni gjëra të ndryshme. Necessaryshtë e nevojshme që vazhdimisht “të hani ushqime me një efekt të lartë zbardhues”. Kjo faqe paraqet “Çfarë lloj ushqimi ka një efekt pozitiv në zbardhjen?” Sigurisht, ekzistojnë muskuj të fytyrës që drejtohen nga qafa dhe shpatullat drejt fytyrës, kështu që kur ato pjesë “plaken”, bëhet e vështirë të mbash lëkurën dhe të shfaqen rrudhat. Edhe pse pjesa më e madhe e sapunit të trupit është ujë, ai është një lëng, kështu që ka avantazhin e përmbajtjes jo vetëm të efekteve hidratuese, por edhe të shumë përbërësve që kryejnë funksione të ndryshme. Duhet të jetë e ashpër nëse kruhet për shkak të thatësisë ose nëse lëkura juaj është në gjendje të keqe. Në një rast të tillë, zëvendësoni produktin për kujdesin e lëkurës me një që ka një efekt të jashtëzakonshëm hidratues, si dhe zëvendësoni sapunin e trupit.

コメント

error: Content is protected !!
タイトルとURLをコピーしました