Qëllimi thelbësor i larjes së fytyrës është …

Lëkura e ndjeshme është një gjendje në të cilën rezistenca natyrore e lëkurës dëmtohet dhe ajo nuk mund të luajë rolin e saj siç duhet, dhe ekziston rreziku i zhvillimit të problemeve të ndryshme të lëkurës. Qarkullimi i butë është sinonim i rritjes së kapacitetit të të gjithë trupit. Me pak fjalë, kjo do të thotë të bësh një trup plot energji. Fillimisht, “shëndeti” dhe “lëkura e bukur” janë të ndërvarura. Nëse lini rrudhat rreth syve tuaj pa mbikëqyrje, ato do të përkeqësohen dhe do të gdhenden, kështu që nëse e vëreni dhe nuk merreni me të me ngut, mund të jetë e tmerrshme. Kur u bëra një pyetësor grave, më thanë se shumica e tyre thanë: “Unë dua të kem lëkurë të bukur!” Një grua, lëkura e së cilës është transparente, do të përmirësojë pëlqimin e saj dhe do të duket bukur. Kur pata një puçrra që ishte në të njëjtën moshë dhe kishte lëkurë të lëmuar, pyesja veten: “Pse jam i vetmi që vuaj nga aknet adoleshente?” “Çfarë lloj dore mund të përdor për të hequr qafe puçrrat adoleshente?” Isn a ka diçka të tillë? Shkaku kryesor i puçrrave është se sebum-i qëndron në poret, dhe bakteret e puçrrave vazhdojnë të rriten duke përdorur sebum-in si lëndë ushqyese, duke bërë që puçrrat të inflamohen dhe të përkeqësohen. Nuk ka dyshim se qëllimi thelbësor i larjes së fytyrës është të heqë vetëm njollat ​​e sebumit ose përbërjes që oksidohen dhe ngjiten së bashku. Sidoqoftë, duket se ka shumë njerëz që guxojnë të lajnë fytyrën për të hequr edhe sebumin që është i rëndësishëm për lëkurën. Nëse vërtet dëshironi të merrni një lëkurë të bukur pa larë fytyrën, duhet të bëni një gabim, kështu që duhet të njihni plotësisht kuptimin origjinal të “mos e lani fytyrën tuaj”. Për lëkurën e ndjeshme të shkaktuar nga alergjitë, mendoj se është e rëndësishme të shkoni te mjeku, por nëse keni një lëkurë të ndjeshme që mund të thuhet se është rrënja e së keqes në jetën normale, mund të thoni që nëse e ndryshoni, mund të rregulloni lëkurën e ndjeshme. Le ta bëjmë. Lëkura e ndjeshme ka një efekt negativ të të qenit e thatë për shkak të mungesës së ujit dhe sebumit në baza ditore, dhe funksioni i barrierës që mbron lëkurën dobësohet për një kohë të gjatë. Kjo është arsyeja pse problemet ka më shumë të ngjarë të ndodhin. Për ata që hanë shumë në të njëjtën kohë, ose që fillimisht u pëlqen të hanë shumë, thjesht përpjekja për të kontrolluar sasinë e ushqimit që hani rregullisht do t’ju ndihmojë të merrni një lëkurë të bukur. Thuhet se disa njerëz thonë se puçrrat, të cilat nuk ndodhën gjatë të ashtuquajturës pubertet, filluan të shfaqen pas moshës 20 vjeç. Sidoqoftë duhet të ketë një shkak, prandaj le ta sqarojmë atë dhe të japim një trajtim efektiv. A nuk ka diçka si “Unë jam gjithmonë i shqetësuar sepse lëkura ime është e thatë këto ditë”? Mbani në mend se nëse e lini vetëm, “Ju keni pak lëkurë të thatë!?”, Rrezikoni të përkeqësoheni dhe të keni një përvojë të frikshme. Të shkosh në një klinikë specialiste për të kuruar lëkurën e ashpër mund të jetë pak a shumë e lodhshme, por nëse ke provuar diçka, por lëkura e ashpër nuk përmirësohet, duhet menjëherë të shkosh te një dermatolog. Kur lëkura thahet dhe uji avullohet nga shtresa e epidermës, keratin bëhet e vështirë për tu qëruar dhe bëhet më e trashë. Në një gjendje të tillë të lëkurës, edhe nëse bëni më të mirën tuaj në kujdesin e lëkurës, është e pamundur që përbërësit e dobishëm të arrijnë në brendësi të lëkurës dhe pothuajse nuk ka efekt.

コメント

タイトルとURLをコピーしました