Rreth njollave …

Sa i përket njollave të moshës, melanina mblidhet në lëkurë për një periudhë të gjatë kohore, kështu që më thanë që nëse doni të heqni qafe njollat ​​e moshës, do të duhen të njëjtin numër vitesh sa u deshën që ato të shfaqeshin. Shumë njerëz të famshëm ose kozmetologë do të magjepsen nga “metoda kozmetologjike jo-larëse” e botuar në libra praktikë. Shumë njerëz thonë: “Unë përdor kozmetikë që ndihmon zbardhjen”, me qëllim të zbardhjes, por unë pohoj se është e pakuptimtë në shumicën e rasteve nëse lëkura nuk pranohet mirë. Pas marrjes së një banjë, është e nevojshme të përdorni në mënyrë efektive krem ​​ose vaj për të lagur, por kushtojini vëmendje përbërësve që përbëjnë sapunin e trupit dhe masat paraprake kur lani për të parandaluar tharjen e lëkurës. Ju lutemi praktikoni. Shtë e rëndësishme të thuash: “Kur të ktheheni në shtëpi, hiqni papastërtitë nga përbërja ose sebumi juaj”. Nëse nuk mund ta bëni këtë me kujdes, mund të thoni: “Nuk mund të shpresoj për zbardhjen!” Thuhet se ka mjaft gra që kanë nevojë për shkak të lëkurës së ndjeshme, dhe sipas një sondazhi të kryer nga një kompani që synon gratë në 20 dhe 40, më shumë se 40% e njerëzve japonezë thanë, “Ju mund ta shihni se Unë kam lëkurë të ndjeshme nga përpara ”. Lëkura e thatë i referohet gjendjes në të cilën uji, i cili është burimi i freskisë së lëkurës, është avulluar. Lëkura që ka humbur ujë, e cila luan një rol të rëndësishëm, zhvillon inflamacion për shkak të mikrobeve dhe vuan nga lëkura e ashpër e dhimbshme. “Unë përdor kozmetikë zbardhuese vetëm kur është verë” dhe “Unë përdor kozmetikë zbardhuese vetëm kur digjem nga dielli”. Mund të thuhet se ky përdorim nuk është i mjaftueshëm për të pastruar njollat, por melanina brenda lëkurës është aktive në çdo kohë. Kur e mendoj, e kuptoj që poret janë zgjeruar në vitet e fundit dhe lëkura nuk është më e ngushtë. Prandaj, gunga të zeza në poret janë më të dukshme. A keni thënë ndonjëherë, “Në vitet e fundit, lëkura ime ka qenë gjithmonë e thatë dhe unë jam pak i shqetësuar”. Nëse nuk bëni asgjë për të thënë: “Ju keni lëkurë të thatë kudo!?” Sapuni i trupit i disponueshëm në treg ka një detergjent të fortë, duke rezultuar në heqjen e tepërt të yndyrës, e cila mund të përkeqësojë lëkurën e thatë dhe lëkurën e ashpër dhe mund të shkaktojë sekretim të tepërt të yndyrës në lëkurë. Jo vetëm muskujt e fytyrës, por edhe muskujt që janë bashkangjitur nga qafa e shpatullave në fytyrë, kështu që kur ata muskuj të rëndësishëm mundësohen, bëhet e vështirë të mbash lëkurën dhe rrudhat. Ndoshta disa njerëz thonë se janë të zënë gjatë gjithë vitit dhe nuk mund të flenë sa duhet. Sidoqoftë, nëse doni të zbardheni, është thelbësore që të keni mjaft gjumë. Duke zbatuar kujdesin e lëkurës, nuk do të keni ndonjë problem në lëkurën tuaj dhe do të jeni në gjendje të bëni vetë lëkurën tuaj të bukur që të kompensohet lehtë. Ju mund të ndjeheni kruarje dhe të pafuqishëm për shkak të efekteve të thatësisë, ose lëkura juaj mund të bëhet me pluhur. Në një rast të tillë, le të zëvendësojmë jo vetëm produktin e kujdesit të lëkurës me një që ka një efekt hidratues, por edhe të ndryshojmë sapunin e trupit.

コメント

タイトルとURLをコピーしました