Sepse është një sapun trupi që trajtohet si një çështje e natyrshme …

“Për shkak se japonezëve u pëlqen të bëjnë një banjë, ka shumë njerëz që bëjnë një banjë shumë ose lajnë shumë lëkurën e tyre dhe marrin lëkurë të thatë.” Mund të shihen edhe ekspertë. Thuhet se kur lëkura thahet dhe epiderma humbet ujë, keratin nuk del lehtë dhe bëhet më e trashë. Në një gjendje të tillë, edhe nëse përqendroheni në kujdesin e lëkurës, është e vështirë që përbërësit që janë të mirë për lëkurën të arrijnë në brendësi të lëkurës dhe nuk mund të prisni shumë efekt. Njollat ​​janë ato që janë grumbulluar në lëkurë për një periudhë të gjatë kohore, kështu që nëse doni të heqni qafe prej tyre, u thoni atyre se do të marrë të njëjtën kohë që u desh që të shfaqeshin. Edhe nëse përpiqeni të pastroni sebumin në lëkurën tuaj ose ta fërkoni lëkurën tuaj nga retë e errëta, kjo do të nxisë zhvillimin e puçrrave. Sigurohuni që ta bëni butë në mënyrë që të mos dëmtojë lëkurën tuaj! Edhe nëse po i kushtoni vëmendje të madhe gjatë gjithë vitit, si në rastin e “Unë jam djegur nga dielli, por nëse kam lënë pas dore të kujdesem për të, do të kisha njolla!” Mund të ndodhë. Për shkak se është një sapun trupi që trajtohet si një gjë e natyrshme, është e nevojshme të përdorni diçka që nuk ndikon negativisht në lëkurë. Sidoqoftë, nuk është e pazakontë që disa sapunë për trupin të kenë një efekt negativ në lëkurë. Thuhet se nëse lëkura humbet lagështinë e saj dhe poret thahen, do të jetë një faktor që ndikon negativisht në poret, kështu që thuhet se kërkohet kujdes i mjaftueshëm rreth dhjetorit kur shpesh është e thatë. Mund të them. Thuhet se shumë rrudha formohen rreth syve sepse lëkura është e hollë. Krahasuar me trashësinë e lëkurës në zonën e quajtur faqe, qoshet e jashtme të syve ose poshtë syve janë vetëm gjysma dhe qepallat janë vetëm një e treta e hollë. Për ata që hanë shumë ose që pëlqejnë të hanë që nga fillimi, vetëm duke pasur parasysh që gjithmonë kontrolloni sasinë e ushqimit do t’ju ndihmojë të merrni një lëkurë të bukur. E ashtuquajtura kujdes i lëkurës ekzistuese nuk u përqëndrua në sistemin e trupit që ndërton një lëkurë të bukur. Për shembull, nuk është ndryshe nga vazhdimi i furnizimit vetëm të plehrave pa gërmuar fusha. Lëkura e thatë nënkupton një gjendje në të cilën uji, i cili është një element i elasticitetit të lëkurës, është i mangët. Lëkura që ka humbur ujin e saj të pazëvendësueshëm zhvillon inflamacion për shkak të baktereve dhe të ngjashme, duke çuar në lëkurë të ashpër. Nëse dëshironi të parandaloni njollat, merrni “Vitamina A”, e cila promovon metabolizmin e lëkurës dhe përmirëson njollat, dhe “Vitamina C”, e cila shtyp depozitimin e melaninës dhe zvogëlon njollat. Kjo është e rëndësishme. Kur poret janë në telashe, lëkura bëhet si luleshtrydhe dhe poret rriten më të mëdha, duke e bërë lëkurën të duket e shurdhër në përgjithësi. Për të eliminuar problemet me poret, është e nevojshme të kryeni kujdes të fortë për lëkurën. Mund të thuhet se kujdesi për lëkurën si masë kundër puçrrave në thelb moisturized pas larjes tërësisht për të pastruar qelizat e vdekura të lëkurës të tilla si qelizat e lëkurës së vdekur dhe sebum. Mbani në mend se kjo është e vërtetë pa marrë parasysh se ku shfaqen puçrrat. Përveç muskujve të fytyrës, ka edhe muskuj që janë të bashkangjitur nga qafa dhe shpatullat në fytyrë, kështu që nëse muskujt dobësohen ndjeshëm, bëhet e pamundur të mbash lëkurën dhe rrudhat të shfaqen.

コメント

タイトルとURLをコピーしました