Shkuarja te mjeku për shkak të lëkurës së ashpër …

Asnjëherë nuk është më e mira për ju të përpiqeni të zbukuroni lëkurën tuaj nga dikush që nuk e njihni. Pritet që të duhet pak kohë, por mendoj se është e nevojshme të provojmë gjëra të ndryshme. Ndoshta disa njerëz mendojnë se janë shumë të zënë për të fjetur për një kohë të gjatë. Sidoqoftë, nëse dëshironi të zbardhni, është e rëndësishme të keni kujdes për sigurimin e kohës së gjumit. Beenshtë theksuar se arsyeja pse shumë rrudha formohen rreth syve është se lëkura është e hollë. Krahasuar me trashësinë e lëkurës rreth faqeve, qoshet e jashtme të syve janë vetëm gjysma nën sy dhe qepallat janë vetëm një e treta. Ndërsa plakemi, poret me gunga rreth fytyrës bëhen jashtëzakonisht të dukshme, por duhet shumë kohë për tu bërë me gunga. Për lëkurën e ndjeshme, rrënjët e së cilës janë alergjike, është e rëndësishme të trajtohet me një mjek, por për lëkurën e ndjeshme të shkaktuar nga sëmundje të lidhura me stilin e jetës, mund të pohohet se nëse përmirësohet, lëkura e ndjeshme mund të riparohet gjithashtu. Shtë e rëndësishme të thuash: “Kur të arrini në shtëpinë tonë, hiqni papastërtitë nga përbërja ose sebumi juaj”. Nëse kjo nuk bëhet siç duhet, mund të thuash: “Nuk ka asnjë mënyrë që të mund të zbardhësh!” Megjithëse është një sapun trupi që kryesisht përbëhet nga uji, është një vend i mrekullueshëm që përdoren shumë përbërës që tregojnë efekte të ndryshme si dhe efekt hidratues sepse është një lëng. Për të parandaluar lindjen ose intensifikimin e puçrrave në adoleshencë, është thelbësore të kontrolloni stilin e jetës tuaj të përditshme. Sigurohuni të mbani mend që të shmangni puçrrat në adoleshencë. Nëse keni probleme me poret, lëkura juaj do të duket si sipërfaqja e një luleshtrydhe ose poret tuaja do të rriten dhe lëkura juaj do të duket e shurdhër. Nëse dëshironi të zgjidhni problemet e poreve, është e rëndësishme të kryeni kujdesin e duhur për lëkurën. Disa njerëz thonë se puçrrat, të cilat nuk u shfaqën fare gjatë moshës së shkollës së mesme dhe të mesme në adoleshencë, filluan të shfaqen në moshën e rritur. Sidoqoftë, ekziston një shkak, prandaj le të sigurohemi për të dhe të japim trajtim efektiv! Në realitet, lëkura pastrohet vetë dhe pluhuri ose djersa duhet të mund të hiqen pa probleme pas larjes me ujë të rregullt të nxehtë. Zotëroni kuptimin e vërtetë të pastrimit të fytyrës duke hequr vetëm njollat ​​e panevojshme duke lënë sebum, i cili luan një rol të rëndësishëm. Mund të jetë pak keq të shkoni te mjeku për shkak të lëkurës së ashpër, por nëse thoni “Kam provuar diçka, por lëkura e ashpër nuk normalizohet”, mos hezitoni të shkoni te dermatologu .. Kruarja mund të rritet për shkak të thatësisë, ose lëkura mund të bëhet plot gërvishtje. Nëse është kështu, përveç zëvendësimit të produkteve të kujdesit për lëkurën me ato që kanë një efekt hidratues, ju rekomandojmë që të zëvendësoni edhe sapunin e trupit. Adoleshentët nuk mund të lehtësojnë stresin, kështu që nëse jeni duke u kujdesur me shkumë ose locion pastrues të fytyrës, i cili thuhet se është efektiv kundër akneve, por nuk ka shenja përmirësimi, kjo është ndoshta sepse nuk mund të lehtësoni stresin. Shkaqet e puçrrave thuhet se ndryshojnë nga brezi në brez. Njerëzit të cilët kishin një kohë të vështirë me puçrrat në të gjithë fytyrën e tyre gjatë pubertetit shpesh nuk mund të bëjnë as edhe një kur janë rreth 30 vjeç.

コメント

タイトルとURLをコピーしました