Shumë njerëz vuajnë nga poret e hundës …

Lidhur me lëkurën e thatë, ajo shpesh dëmtohet për shkak të përkeqësimit të funksionit barrierë të lëkurës dhe thuhet se fleksibiliteti i lëkurës zvogëlohet ndjeshëm dhe është i lehtë për t’u rrudhur. Nuk ka dyshim. Shumica e njerëzve thonë: “Po ble kozmetikë që thuhet se janë të mira për zbardhjen”, sepse dua zbardhje, por nëse lëkura ime nuk është e gatshme për pranim, konsiderohet e rrumbullakët dhe e padobishme. Kur gjaku shqetësohet, lëndët ushqyese të nevojshme nuk mund të dërgohen në qelizat pore, qarkullimi bëhet jo normal dhe poret përfundojnë në telashe. Shumë njerëz vuajnë nga poret e hundës. Beenshtë theksuar se sebum grumbullohet më së shumti në fytyrë, dhe ju do të dëshironi ta pastroni atë me thonjtë tuaj, por kjo do të dëmtojë epidermën e lëkurës tuaj dhe mendohet të jetë shkaku kryesor i mpirjes. Nëse vërtet dëshironi ta “bëni lëkurën tuaj të bukur pa larë fytyrën!”, Ju duhet ta kuptoni plotësisht kuptimin e saktë të “mos e lani fytyrën tuaj” në mënyrë që të mos gaboni. Kur i pyeta gratë se çfarë dëshironin më shumë për lëkurën e tyre, ata thanë se gjëja më e spikatur ishte “Dua të kem lëkurë të bukur!”. Një grua me lëkurë të bukur ka një simpati krejt tjetër dhe duket bukur. Nxitja e metabolizmit nënkupton rritjen e kapacitetit të secilës ind në trup. Me fjalë të tjera, kjo do të thotë të rikuperosh një trup të shëndetshëm. Natyrisht, “shëndeti” dhe “lëkura e bukur” janë të lidhura ngushtë. Për të mos përmendur muskujt e fytyrës, disa muskuj janë bashkangjitur nga shpatullat ose qafa në fytyrë, dhe kur ata muskuj “plaken”, ata nuk mund të vazhdojnë më të mbështesin lëkurën dhe të bëhen të rrudhur. A thua ndonjëherë, “Unë jam i shqetësuar sepse lëkura ime është gjithmonë e thatë këto ditë”. Nëse e lini pa mbikëqyrje, “Lëkura juaj është e thatë dhe e thatë!?”, Do të përkeqësohet dhe do të keni një përvojë të frikshme. Nëse dëshironi të riktheni lëkurën e thatë në lëkurën normale me seriozitet, është më e rëndësishme të bëni kujdes për lëkurën për hidratim çdo 3 orë pa aplikuar përbërjen. Sidoqoftë, duket se nuk është e lehtë të thuhet në kuptimin e vërtetë. Kur uji humbet, zona përreth poreve bëhet më pak fleksibël dhe nuk mund të mbahet e mbyllur. Si rezultat, poret janë të mbushura me substanca të padëshiruara, siç janë mbetjet e përbërjes, mikrobet dhe papastërtitë. Në shumicën e rasteve, njollat ​​ngrihen në sipërfaqen e lëkurës për shkak të metabolizmit dhe zhduken shpejt, por kur pigmenti i melaninës mbiprodhohet, ai mbetet në lëkurë dhe kthehet në njolla. Nëse dëshironi të heqni qafe lëkurën e ashpër, është e rëndësishme të bëni një jetë të përhershme dhe të rregullt. Edhe kështu, është ideale për të përmirësuar lëkurën e ashpër nga brenda trupit dhe për ta bërë lëkurën të bukur duke përmirësuar zakonet e të ngrënit. Kremrat ose locionet e krijuara për “lëkurë të ndjeshme” jo vetëm që shtypin thatësinë e lëkurës, por gjithashtu normalizojnë “funksionin hidratues” që ka shtresa e kornemës së lëkurës nga natyra. Kur e mendoj, ndiej që poret janë rritur dhe lëkura është bërë më pak e ngushtë në dy vitet e fundit. Si rezultat, unë mendoj se gunga e zezë në poret do të spikasin.

コメント

タイトルとURLをコピーしました